Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Η εμπάθεια του Κ. Μητσοτάκη εναντίων των σχολικών φυλάκων...

Έκανε την κατάργηση του κλάδου των σχολικών φυλάκων μέσα σε μια νύχτα χωρίς καμία αξιολόγηση της υπηρεσίας και των υπαλλήλων και με την αντίθετη γνώμη των φορέων που ήταν γνώστες του δημόσιου σχολείου όπως των Δήμων, διευθυντών των σχολικών μονάδων, συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, των μαθητικών κοινοτήτων, αλλά και του ιδίου Υπουργού Παιδείας με ομιλία του μέσα στην βουλή.

Η πολιτική ανικανότητα ορθολογικής αξιολόγησης του δημοσίου τομέα οδήγησε στην κατάργηση των σχολικών φυλάκων χτυπώντας μια εργασιακή ομάδα χωρίς πολιτική κηδεμονία θεωρώντας μικρό το πολιτικό κόστος που θα του απέφερε με μονό σκοπό την εκπλήρωση των εντολών της τρόικας για απολύσεις

Οι σχολικοί φύλακες ήταν ο μοναδικός εργασιακός κλάδος που έμεινε σε διαθεσιμότητα 8 μηνών και μετά ήρθαν οι απολύσεις, αντίθετα με άλλους κλάδους εργαζομένων που υπάρχει πολιτική προστασία συνεχίζουν με παράταση της διαθεσιμότητας ψάχνοντας την λύση.

Αποκατέστησε σε χρόνο ρεκόρ το σύνολο των διαθέσιμων οδηγών του υπουργείου του βρίσκοντας σε όλους θέσεις εργασίας αλλά αρνήθηκε να μετακινήσει σε θέσεις που τεκμηριωμένα υπάρχουν σε αλλά υπουργεία τους σχολικούς φύλακες.

Η μοναδική μετακίνηση σχολικών φυλάκων έγινε σε 526 συναδέλφους σαν βοηθούς θαλάμων νοσοκομείων. Τα κριτήρια που έβαλε για την αξιολόγηση αυτή είναι εντελώς αυθαίρετα. Ονομάζει κάποιους τριτέκνους ανεξάρτητα της ηλικίας των τέκνων. Δηλαδή κάποιος με ηλικία τέκνων 37-35-28 τον βάζει στην κινητικότητα και αφήνει έκτος εργαζόμενο με 2 ανήλικα τεκνά ηλικίας 8 και 10 ετών. Θεωρεί μονογoνέα όποιων έχει κάνει μια απλή αίτηση διαζυγίου μέχρι στις 31-12-13. Δεν λαμβάνει υπόψη κανένα οικονομικό κριτήριο, δηλαδή βάζει σε θέσεις εργασίας συναδέλφους που έχουν και άλλα οικονομικά εισοδήματα και πετάει στον δρόμο άλλους που το μοναδικό οικονομικό εισόδημα της οικογενείας τους ήταν ο μισθός του σχολικού φύλακα.

Ο ΑΣΕΠ που ανέλαβε την μοριοδότηση για την μετάταξη των σχολικών φυλάκων σε 1 μήνα έβγαλε 4 διαφορετικούς πίνακες κατάταξης με προχειρότητες και λάθη, ο λόγος των λαθών ήταν η πίεση από το υπουργείο του κύριου Μητσοτάκη για απόλυση των υπολοίπων.

Οι μεταταχθέντες σχολικοί φύλακες είναι οι μοναδικοί που υποβαθμίστηκαν μισθολογικά και μεταφέρθηκαν σε ένα εντελώς ξένο αντικείμενο σε σχέση με την προηγούμενη εργασιακή τους εμπειρία.

Εφαρμόστηκε ενδοδημοτική κινητικότητα χωρίς απολύσεις για δημοτικούς υπάλληλους στην οποία αρνήθηκε να μας εντάξει. 

Δηλαδή από όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους αυτούς που οδηγεί στην απόλυση είναι μονό τους σχολικούς φύλακες.

Όταν έστειλε στην διαθεσιμότητα τους σχολικούς φυλακές και άρχισαν οι βανδαλισμοί στα σχολεία εσπευσμένα βρήκε εργαζόμενους για 5 μήνες μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ τους βάπτισε επιστάτες και τους έστειλε στην δουλειά που είχαμε επί 13 χρόνια για να καλύψει το κενό μας.

Ξεκίνησε έλεγχο όλων υπάλληλων που έκαναν μετατροπή των εργασιακών σχέσεων τους σε αορίστου χρόνου με το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004, έναν έλεγχο που δεν θα γίνει σε εμάς που πληρούσαμε όλες τις προϋποθέσεις.

Οι σχολικοί φύλακες έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό απολυμένων.

Ο κύριος Μητσοτάκης και τα παιδιά του ποτέ δεν πήγαν ποτέ σε δημόσιο σχολείο αλλά σε ιδιωτικά τα όποια είχαν πάντα υπηρεσία φύλαξης.

2 σχόλια :

xara papanagou είπε...

Στο συγκεκριμένο κείμενο που εχει συνταχθεί απο τους Σχολικούς Φύλακες λέει οτι θεωρεί κάποιον τριτεκνο με ηλικιες 37-35-28 με αποτέλεσμα να τον βάζει στην κινητικότητα αλλα με βάση το ΦΕΚ 2208/06-09-2013 ΤΕΥΧΟΣ Β' δεν θεωρει αυτους που αναφέρετε....τελικά τι ισχύει?

Daria είπε...

Έχω φτάσει στα όρια και γιαυτό θα στοχοποιήσω κλάδο εργαζομένων, πράγμα που είναι αντίθετο με τα πιστεύω και την μέχρι τώρα πρακτική μου.
Εκείνους τους αγροφύλακες που είχαν διοριστεί με εντελώς κομματικά κριτήρια και οι οποίοι το μόνο που προσφέρουν είναι να κάθονται στα καφενεία και να τ' "αερίζουν" με μόνη δουλειά αυτή του κομματάρχη και του συλλέκτη ψήφων, γιατί τους ξεχάσαμε; Οι καθηγητές, οι σχολικοί φύλακες, οι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ, οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ και όλοι όσοι είναι αυτή τη στιγμή απολυμένοι ή σε διαθεσιμότητα κάτι πρόσφεραν, μικρό ή μεγάλο. Οι αγροφύλακες τι προσφέρουν και έχουν μείνει στο απυρόβλητο;
Κι επειδή είμαι εκπαιδευτικός με αυξημένα προσόντα, διορισμένη με απολύτως διαφανείς διαδικασίες όπως όλοι οι εκπαιδευτικοί και σε διαθεσιμότητα σχεδόν 16 μήνες, δεν ανέχομαι να με εξευτελίζουν και μένα και τους συναδέλφους μου οι υπουργοί και ανθυποπαρατρεχάμενοι στα κανάλια, ενώ κρατούν στο σκοτάδι και προστατευμένους του αγροφύλακες επειδή είναι εντελώς "δικά τους παιδιά".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...