Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

Σε πτώχευση κηρύσσει τον Δήμο Μαραθώνα ο Ψινάκης

«Έχω plan Β» για τους εργαζόμενους- «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής ενθυμούμενος την ρήση του Χαρίλαου Τρικούπη


Έτοιμος να κηρύξει τον δήμο Μαραθώνα σε πτώχευση δηλώνει ο Ηλίας Ψηνάκης.Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο «Βήμα», «δυστυχώς επτωχεύσαμεν», χρησιμοποιώντας την περίφημη ρήση του Χαρίλαου Τρικούπη.

Εξήγησε, δε, ότι η απόφασή του αυτή σημαίνει αυτομάτως και στάση πληρωμών αν και υποστήριξε ότι «υπάρχει plan B» για τους εργαζόμενους στο δήμο. 

«Το πάρτι των 16 χρόνων που γινόταν στον Μαραθώνα τελείωσε και μου ήρθε εμένα ο λογαριασμός» συμπλήρωσε ο κύριος Ψηνάκης καταγγέλοντας ένα οργανωμένος, όπως είπε, σχέδιο αποδόμησης των υπηρεσιών του δήμου.

Απέκλεισε ωστόσο την προσφυγή σε δανεισμό, δεν είπε τίποτα εάν σκοπεύει ή όχι να αυξήσει τους φόρους και το μόνο που επεσήμανε είναι ότι «δεν έχω μία, βρίσκομαι σε πτώχευση» και επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Πριν από λίγη ώρα ο Ψηνάκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία τόνισε για το θέμα: «Τα χρήματα που υπάρχουν στα ταμεία του δήμου δε φτάνουν για να πληρωθούν οι υπάλληλοι ούτε αυτόν τον μήνα. Υπάρχει έλλειμμα 3 εκατ. ευρώ. Βρισκόμαστε ανάμεσα στους 10 «κόκκινους» δήμους με χρέη. Οι επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης και των Εσωτερικών Υποθέσεων που κάνουν από το πρωί τους ελέγχους τραβούν τα μαλλιά τους».

Ο δήμαρχος Μαραθώνα επανέλαβε τη ρήση του Χαρίλαου Τρικούπη περί πτώχευσης: «Επίσημα τα πορίσματα των ελεγκτών δεν έχουν βγει, αλλά έχω κακά μαντάτα: Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν... Ο δήμος Μαραθώνα είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Θα ξεκινήσουμε μια εκστρατεία σε Ελλάδα και εξωτερικό με την ονομασία «Safe Marathon» για να σωθεί η πόλη μας».

«Η προηγούμενη δημοτική αρχή άφησε στους λογαριασμούς του δήμου 1.841.000 ευρώ. Από αυτά μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο 370.000, καθώς τα υπόλοιπα ήταν δεσμευμένα. Η μισθοδοσία του δήμου είναι 400.000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή μας έχουν μείνει 70.000 ευρώ. Θα απευθυνθούμε στον Ντινόπουλο και στη Δούρου προκειμένου να μας βοηθήσουν και να πληρώσουμε τη μισθοδοσία», ξεκαθάρισε.

Στη συνέχεια ο δήμος Μαραθώνα κατήγγειλε απευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών σε φίλους και συγγενείς ατόμων της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Παράλληλα ανέφερε ότι υπήρξε μεθοδευμένη αποδόμηση του δήμου σε μετατάξεις προσωπικού, έτσι ώστε να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα και να σκάσει η βόμβα στα χέρια του.

Τόνισε ότι ο δήμος αυτή τη στιγμή χρωστά 12.700.000 ευρώ σε προμήθειες δάνεια και λογαριασμούς ΔΕΚΟ, τα οποία πρέπει να πληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Όπως υπογράμμισε, είχε ειδοποιηθεί τι θα αντιμετωπίσει αλλά ποτέ δε φανταζόταν τέτοια αλητεία και λαμογιά. «Παραλάβαμε ένα άδειο δημαρχείο. Δεν υπήρχαν πουθενά αρχεία στους υπολογιστές. Είχαν σβηστεί όλα», κατέληξε.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο νομικός σύμβουλος του κ. Ψηνάκη, Αλέξανδρος Λυκουρέζος. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...