Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

Δελτίο τύπου Πανελλήνιου Συλλόγου Αδιόριστών Επιτυχόντων ΑΣΕΠ


74 επιτυχόντες προκηρύξεων ΑΣΕΠ σε ΑΕΙ-ΤΕΙ σε διάφορες ειδικότητες και εκπαιδευτικές βαθμίδες που αναμένουν διορισμό εδώ και 4-5 έτη και 180 σε όλο το Υπουργείο Παιδείας και όμως καμία μέριμνα από τον αρμόδιο Υπουργό για αποκατάσταση της αδικίας. 
Το ίδιο συμβαίνει και με όλους τους άλλους συναδέλφους που είναι επιτυχοντες σε διάφορους Φορείς, Υπουργεία ΟΤΑ, Αποκεντρωμένες κτλ. 
Η πλήρη απαξίωση κάθε έννοιας αξιοκρατίας με ένα σύστημα που δίνει προτεραιότητα στην επαναπρόσληψη των εφέδρων χωρίς να λαμβάνει υπόψη του αν στο φορέα υπάρχουν επιτυχόντες προκυρήξεων ΑΣΕΠ ίδιας ειδικότητας που αναμένουν διορισμό εδώ και 5 έτη. 
Με 359.228 λιγότερους μισθοδοτούμενους δημοσίους υπαλλήλους από την 31/12/2009 έως την 31/07/2014 το θέμα των αδιόριστων επιτυχόντων προκυρήξεων ΑΣΕΠ μπορεί να λυθεί άμεσα και συνολικά αρκεί να υπάρχει θέληση από τη πλευρά των αρμόδιων Υπουργών. 
Όπως λέγαμε από τη πρώτη μέρα και ύστερα από δικιά μας ερευνά σαν σύλλογος ο αριθμός των 10.000 αδιόριστων προκυρήξεων ΑΣΕΠ που έλεγαν διάφορα ανακριβή δημοσιεύματα δεν ισχύει κάτι που αποδείχτηκε με την απογραφή των επιτυχόντων ΠΕ-ΤΕ που συνολικά είναι πολύ λιγότεροι από 2000 αριθμός που είχαμε υπολογίσει και ενημερώσει τους αρμόδιους. 
Επίσης έχουμε αναφέρει ότι το σύνολο των αδιόριστων επιτυχόντων προκυρήξεων ΑΣΕΠ όλων των προκυρήξεων σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες δεν ξεπερνάει τις 4000 και ότι ακόμη και με την αναλογία 1 προς 5 αν ίσχυε και εφαρμοζόταν θα έπρεπε να ήμαστε στις θέσεις μας και να εργαζόμαστε εδώ και πολύ καιρό. 
Το κράτος πρέπει να σταματήσει να μας βλέπει μόνο ως άτομα με υποχρεώσεις σε πληρωμές φόρων και διάφορων άλλων υποχρεώσεων απέναντι του και να μας δει και ως άτομα με δικαιώματα όπως αρμόζει σε ένα Δημοκρατικό Πολίτευμα. 
Άμεση δικαίωση και αποκατάσταση της αδικίας 
που βιώνουν όλοι οι επιτυχόντες προκυρήξεων ΑΣΕΠ.
Κλικ ΕΔΩ για την σελίδα του Συλλόγου στο facebook...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...