Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Ξεκινά εθελοντικός εμβολιασμός αστυνομικών για φυματίωση και άλλες λοιμώδεις ασθένειες

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος ιατρικής εξέτασης αστυνομικών και μεταναστών που βρέθηκαν θετικοί στην εξέταση μαντού, που ξεκίνησε μετά το κρούσμα φυματίωσης μετανάστη κρατούμενου στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας. Η Ένωση Αθηνών με ανακοίνωση καθιστά γνωστό ότι ευτυχώς δεν διαπιστώνεται να έχει προσβληθεί κάποιος ή να έχει γίνει φορέας. Με αφορμή πάντως τον έλεγχο και τις διαπιστώσεις, γίνεται γνωστό ότι ξεκινά κατεπείγουσας μορφής εθελοντικός εμβολιασμός.
Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Αθηνών.  
Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα με τα κρούσματα φυματίωσης σε αστυνομικά τμήματα της Αθήνας και σε κέντρα προαναχωρησιακής κράτησης η Ένωση Αθηνών συνέβαλε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού πρόληψης και προστασίας των εκτεθειμένων συναδέλφων στον κίνδυνο των μολυσματικών ασθενειών. Με συνεχείς συναντήσεις με τον επικεφαλής Υποστράτηγο κ.ΝΙΤΣΑ Γεώργιο του Κλάδου Αλλοδαπών του Αρχηγείου καθώς και με καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία Υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ, επιτεύχθηκε η ενδελεχής εξέταση στο 401 ΓΣΝΑ της πλειοψηφίας των συναδέλφων με μέριμνα της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Αρχηγείου, για τους οποίους υπήρχε η υποψία να νοσήσουν από τις μολυσματικές ασθένειες και οι οποίοι έχουν έλθει σε άμεση επαφή με τους ασθενείς κρατουμένους . 
Οι μέχρι ώρας εξετάσεις έχουν δείξει αρνητικές, οι συνάδελφοί μας είναι άπαντες καλά στην υγεία τους και δεν έχουν γίνει φορείς μολυσματικών ασθενειών. Στις περιπτώσεις συναδέλφων που βρέθηκαν θετικοί στην εξέταση φυματινοαντίδρασης (mantoux), θα επανεξεταστούν προληπτικά το επόμενο διάστημα, χωρίς να σημαίνει ότι νοσούν. Τις επόμενες ημέρες με τις διαδικασίες του επείγοντος θα ξεκινήσει και εθελοντικός εμβολιασμός, για κάθε συνάδελφο που επιθυμεί να προστατευτεί από τυχόν μελλοντική μόλυνση, σε συγκεκριμένους χώρους που θα γίνουν γνωστοί. 
Στον εθελοντικό εμβολιασμό θα μπορούν να συμμετέχουν συνάδελφοι εκτός των συγκεκριμένων τμημάτων αλλά και αυτοί που εκτελούν υπηρεσία σε Μεταγωγές, στο Θησέα, στην Άμεση Δράση, στην Τροχαία, στην Ασφάλεια κλπ. Η Ένωση Αθηνών θα σταθεί αρωγός στην προστασία των συναδέλφων μας κάτι το οποίο αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μας. Η υγεία μας και η υγεία των οικογενειών μας είναι αγαθό αδιαπραγμάτευτο για εμάς. Κάνουμε έκκληση, με σύμβουλο τη ψυχραιμία, για περαιτέρω ενίσχυση αυτής της προσπάθειας και σε άλλους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς όπως Υπουργεία, Υπηρεσίες, Μ.Κ.Ο., με τους οποίους θα είμαστε σε τακτική επικοινωνία για την επίλυση του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε. 
«Κάλλιο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν»
Για το Δ.Σ.                     
                - Ο -                                                                                   - Ο -                 
                 Πρόεδρος                                                                  Γεν. Γραμματέας
        ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                                           ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

www.bloko.gr

1 σχόλια :

jackal είπε...

Να δούμε αν θα περιλαμβάνει κ μας που πάμε Θησέα κτλ γιατί προβλέπεται μόνο για αστυνομικό προσωπικό.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...