Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Δ. Θεσ/νικης: Με την αστυνομία ο επανέλεγχος των συμβάσεων - Επίθεση ΠΟΕ-ΟΤΑ σε Μπουτάρη

Παρουσία αστυνομικών πραγματοποιήθηκε σήμερα ο επανέλεγχος των συμβάσεων αορίστου χρόνου του Δήμου Θεσσαλονίκης από τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης.

Ο έλεγχος γίνεται στο γραφείο προσωπικού, στον τρίτο όροφο του δημαρχιακού μεγάρου, και στο πλαίσιο αυτό οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Επιπλέον, εννέα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων πέρασαν το πρωί το “κατώφλι” της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Σύρμως Κακάλη, μετά την κλήση που έλαβαν για “ειρηνική λύση διαφοράς”.
«Δώσαμε εξηγήσεις στην εισαγγελία, μας έκανε συστάσεις και μας είπε πως το θέμα έληξε αφού δεν σημειώθηκαν επεισόδια. Επίσης, μας ενημέρωσε πως αν ξαναγίνει παρόμοιο περιστατικό ο δήμαρχος είναι υπεύθυνος να καλέσει την αστυνομία», ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων, Κώστας Ξανθόπουλος.
Οι εργαζόμενοι, την περασμένη εβδομάδα, είχαν εμποδίσει τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης να πραγματοποιήσουν τον επανέλεγχο των συμβάσεων

Επίθεση ΠΟΕ-ΟΤΑ σε Μπουτάρη για τον επανέλεγχο παρουσία αστυνομικών

«Είναι πιστός υπηρέτης της συγκυβέρνησης»


«Δημοκράτη», που εμφανίζεται «βασιλικότερος του βασιλέως» χαρακτηρίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, και ότι ακολουθεί την τακτική της τρομοκρατίας, του εκφοβισμού και του αυταρχισμού σε βάρος των εργαζομένων, για την εφαρμογή του προσχηματικού επανελέγχου των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια που στόχο έχει τις απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το κείμενο της ΕΕ της ΠΟΕ –ΟΤΑ αναφέρει:

«Την τακτική της τρομοκρατίας, του εκφοβισμού και του αυταρχισμού σε βάρος των εργαζομένων επιλέγει και πάλι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στην επιχείρηση που πραγματοποιεί ως πιστός υπηρέτης της συγκυβέρνησης για την εφαρμογή του προσχηματικού επανελέγχου των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια που στόχο έχει τις απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αφενός έστειλε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στον Εισαγγελέα προκειμένου να γίνουν στα Μέλη του «συστάσεις για ειρηνική λύση διαφοράς» και από την άλλη κάλεσε τα Μ.Α.Τ. να… συνοδεύσουν τους Ελεγκτές-Επιθεωρητές στο Δήμο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να πραγματοποιήσουν τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων. Κι αυτό, την ώρα που οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή που έχει προκηρύξει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από κάθε εργασία που αφορά στον επανέλεγχο των συμβάσεων.

Ο «δημοκράτης» κ. Μπουτάρης εμφανίζεται βασιλικότερος του βασιλέως και υπερβαίνει ακόμη και την συγκυβέρνηση στον αυταρχισμό και στην επίδειξη… πυγμής για την επιβολή μέτρων υπαγορευμένων από την τρόικα με σκοπό να οδηγηθούν στην ανεργία μερικές χιλιάδες ακόμη εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Φαίνεται πώς επιχειρεί να ξεπληρώσει το «ρουσφέτι» της συγκυβέρνησης που ψήφισε νομοθετική ρύθμιση για να του «ανοίξει» το δρόμο επανεκλογής του στο Δήμο της Θεσσαλονίκης.

Παραμένει συντεταγμένος στην πολιτική της συγκυβέρνησης και του Φούχτελ που στόχο έχει ταυτόχρονα με την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση την εκχώρηση των υπηρεσιών του Δήμου στα μεγάλα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Ενδεικτική είναι η σπουδή του κ. Μπουτάρη για την ανάθεση υπηρεσιών της καθαριότητας του Δήμου σε ιδιώτες.

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνολικά απαντούν στον κ. Μπουτάρη πως η επιχείρηση τρομοκράτησής δεν τους πτοεί. Δεν πρόκειται να συναινέσουν στο πέρασμα της θηλιάς στο λαιμό τους που θέλουν ο ίδιος και η συγκυβέρνηση που υπηρετεί για να ικανοποιηθούν οι δανειστές από τη θυσία τους στο βωμό των μνημονίων. Απαντούν πώς θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και με κάθε μέσο θα αποτρέψουν τον προσχηματικό επανέλεγχο».

Πηγή: aftodioikisi.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...