Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Μητσοτάκης: Χωρίς δίωξη ή επιστροφή μισθών η απόλυση παράτυπα μονιμοποιηθέντων

Στην απόλυση των συμβασιούχων που προχώρησαν σε αιτήσεις μονιμοποίησης θα περιοριστεί η ποινή για τους ίδιους, διευκρίνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μιλώντας στο ΣΚΑΙ, τόνισε ωστόσο ότι υπάρχουν ευθύνες και για όσους τους πρότειναν και ενέκριναν την μετατροπή της σύμβασής τους.

Με αφορμή την ένταση που έχει προκληθεί για τους περίπου 30 συμβασιούχους του Δήμου Δραπετσώνας που μονιμοποιήθηκαν το 2004, ο κ.Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες που ενδιαφέρονται, να διαβάσουν το πόρισμα του ΑΣΕΠ για την υπόθεση.

Το ΑΣΕΠ με νεότερο διευκρινιστικό του έγγραφο τονίζει μεταξύ άλλων ότι οι συμβασιούχοι δεν παραπέμφθηκαν στην Δικαιοσύνη επειδή τα αδικήματα τα οποία έχουν τελέσει παραγράφηκαν λόγω πενταετίας. Επίσης, υπογραμμίζει ότι απέκρυψαν ότι δεν πληρούσαν τους όρους για την μετατροπή της σύμβασής τους κατά την αίτηση που κατέθεσαν.

«Οι υπάλληλοι γνώριζαν ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ... δεν μπορούν να συνεχίσουν να είναι υπάλληλοι ... πρέπει να απολυθούν ... και πιστεύω ότι και το ΑΣΕΠ θα προχωρήσει στην ανάκληση των σχετικών πράξεων διορισμού», είπε ο κ.Μητσοτάκης.

«Πού σταματάει η επίπτωση που πρέπει να έχει κάποιος που μπήκε σε αυτήν την "περιπέτεια"; Πρέπει να του ζητήσουμε τους μισθούς πίσω; Πρέπει να τον πάμε και ποινικά; Πρέπει να μην έχει και ασφαλιστικά δικαιώματα; ... το λέω για πρώτη φορά δημόσια, η επίπτωση στον υπάλληλο θα εξαντλείται με την απομάκρυνσή του από το Δημόσιο ... είναι μία εύλογη και αναλογική ποινή για αυτό το οποίο συμβαίνει», σύμφωνα με τον υπουργό.

Τόνισε ωστόσο ότι «η ευθύνη βαρύνει και αυτούς που τους πρότειναν ... Για το Δήμο Δραπετσώνας εκκρεμεί δικαστική διερεύνηση του θέματος σε βαθμό κακουργήματος, διότι σε αυτή την ιστορία ο Δήμος ζημιώθηκε με πάνω από 2 εκατ. ευρώ».

Αναφερόμενος γενικότερα στις αντιδράσεις εναντίον των ελέγχων στους Δήμους, ο υπουργός εκτίμησε ότι «οι δήμαρχοι που αντιδρούν προφανώς υποψιάζονται ότι οι έλεγχοι των ελεγκτών μας θα αποκαλύψουν άλλες αντίστοιχες καραμπινάτες περιπτώσεις υπαλλήλων οι οποίοι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις».


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...