Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Άλλος ένας μύθος καταρρίφθηκε… Το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου- Ποιό είναι το «αμαρτωλό» υπουργείο

Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και του… δήθεν ενιαίου μισθολογίου υπάρχουν χιλιάδες υπάλληλοι – κυρίως του υπουργείου Οικονομικών – που απολαμβάνουν προσωπικές διαφορές (η αμοιβή των υπαλλήλων πάνω από τα προβλεπόμενα στο ενιαίο μισθολόγιο), που αγγίζουν και σε ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις ξεπερνούν και τα 1.000 ευρώ το μήνα!

Ακόμη ένας «μύθος» αυτός του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο καταρρίπτεται και το «epoli.gr.» δημοσίευσε παραδείγματα με διοικητικούς υπαλλήλους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), να έχουν μισθούς μεγαλύτερους από το μέσο μισθό υπαλλήλων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ).

– Ένας διοικητικός υπάλληλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), άγαμος, που εργάζεται στο υπουργείο Παιδείας, ύστερα από 17 χρόνια λαμβάνει περίπου 1.395 ευρώ, αν υπολογιστούν στον βασικό μισθό τα επιδόματα που λαμβάνει: Προσωπική διαφορά 142 ευρώ, ειδική παροχή 85 ευρώ και κίνητρο απόδοσης 30 ευρώ περίπου. Αντίστοιχα, ένας συνάδελφός του, στο υπουργείο Οικονομικών, παίρνει επιπλέον του βασικού 850 ευρώ.

– Ακόμη, υπάλληλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) του υπουργείου Οικονομικών, που βρίσκεται στο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο Γ3, (2.256 ευρώ μέσο όρο μεικτών μηνιαίων αποδοχών) λαμβάνει περισσότερα 467 ευρώ, περίπου, από έναν υπάλληλο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), που εργάζεται στο υπουργείο Υγείας και βρίσκεται στον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο (Γ3) που λαμβάνει, κατά μέσο όρο, 1.789 ευρώ μεικτές μηνιαίες αποδοχές!

Η καταγραφή δε αυτών των στρεβλώσεων δείχνει, ότι η προσωπική διαφορά αφορά κυρίως υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), τόσο σε όρους ανθρώπινου δυναμικού, όσο και σε χρηματικούς όρους.

www.aftodioikisi.gr

Το δημοσίευμα αποτελεί άλλον ένα λόγο διχασμού μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων προκαλώντας ταυτόχρονα και το κοινό αίσθημα. Είναι προπαγάνδα ώστε να προετοιμάσουν τους Δ.Υ. για νέες περικοπές στο δημόσιο. 

Διότι ΔΕΝ γίνεται να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Η προσωπική διαφορά αν και αποτελεί άλλη μια προχειροφτιαγμένη πατέντα του ελληνικού κράτους που εφευρέθηκε από τα φωτεινά μυαλά του ΥΠ.ΟΙΚ. και ήρθε για να "καλύψει" τις απότομες και τεράστιες μειώσεις που υπέστησαν οι Δ.Υ με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου-φτωχολογίου. Αν δηλαδή η μείωση του μισθού ενός δημοσίου υπαλλήλου ήταν μεγαλύτερη του 25%, τότε το ποσό που υπολείπεται το λαμβάνει ο υπάλληλος σαν προσωπική διαφορά. Εξυπακούεται ότι όσο περισσότερα χρήματα λάμβανε κάποιος πριν το ενιαίο, τόσο μεγαλύτερη θα ήταν η προσωπική διαφορά. Τα φαινόμενα που παρουσιάζει το άρθρο υπάρχουν διότι οι μισθοί μεταξύ υπουργείων, είχαν μεγάλες αποκλίσεις πριν την εφαρμογή του, με πρωταθλητή το υπουργείο οικονομικών του οποίου οι υπάλληλοι αμείβονταν με αρκετά "μεγάλους" μισθούς (συγκριτικά). Εξ' ου και η μεγάλη προσωπική διαφορά που λαμβάνουν τώρα. Κάποιοι θα τους πουν ευνοημένους. Με τις παρούσες συνθήκες ίσως είναι, αλλά μη ξεχνάμε ότι υπέστησαν αναλογικά και τις μεγαλύτερες μειώσεις. Ό καθένας προ κρίσης "απλώθηκε" όσο τον έπαιρνε το «πάπλωμά» του, ο μισθός του δηλαδή και κανείς δεν μπορεί να κατηγορηθεί γι' αυτό. Οι απότομες και μεγάλες περικοπές είναι δύσκολες για όλους. Είτε αμειβόσουν πολύ καλά είτε λιγότερο καλά. Δεν μπορείς λοιπόν εκ των πραγμάτων να συγκρίνεις έναν εκπαιδευτικό με έναν εφοριακό ή τελωνειακό. Είναι λάθος και δημιουργείς λάθος εντυπώσεις. Εκτός αν ΜΟΝΟ αυτό θέλεις... 

Αντί όμως να ζητάμε εξίσωση προς τα πάνω, μας έχουν βάλει στο τριπάκι οι κυβερνώντες και σκεφτόμαστε πως θα γίνει να ψοφήσει -μισθολογικά- η κατσίκα του γείτονα. Γενικώς αυτά πληρώνουμε σαν λαός.

Δημ. Ψ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...