Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

Βόλος: Σε ρόλο… τροχονόμου, δημοτικοί αστυνομικοί και καταστηματάρχες

Συνδρομή απ’ όλους για την επιτυχία των κυκλοφοριακών μέτρων που μπαίνουν σε ισχύ από 1η Δεκεμβρίου, ζήτησε ο Αχ. Μπέος

Ρόλο άτυπου… «δημοτικού αστυνόμου» καλούνται να αναλάβουν από 1η Δεκεμβρίου, οπότε και τίθενται σε εφαρμογή οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, δέκα υπάλληλοι του Δήμου. Οι υπάλληλοι -όπως ανακοίνωσε κατά τη χθεσινή συνάντηση με επιχειρηματίες της πόλης, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος- θα υποβοηθούν στο έργο της Τροχαίας για την εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών μέτρων.

Ρόλο… τροχονόμου, καλούνται όμως να αναλάβουν και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Ιάσονος και τη Δημητριάδος, με προτροπή του Δημάρχου. «Χρειάζεται προσπάθεια από όλους για να πετύχουν οι αλλαγές», σημείωσε στη συνάντηση ο κ. Μπέος.

Η αστυνόμευση στο κέντρο του Βόλου, εμφανίζεται ως η παράμετρος - κλειδί για την επιτυχία των νέων κυκλοφοριακών μέτρων. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι θα έχει συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα με την Τροχαία Βόλου, προκειμένου να εντείνει τους ελέγχους στο κέντρο, μέχρι να γίνει συνείδηση η απαγόρευση της στάθμευσης σε Ιάσονος και Δημητριάδος.

Υπενθυμίζεται ότι θα γίνει δακτύλιος από Γαλλίας έως Ιάσονος και από Φιλελλήνων έως Κοραή, με δημιουργία λεωφορειολωρίδων δεξιά στην Ιάσονος και τη Δημητριάδος, πλήρη απαγόρευση της στάθμευσης, απομάκρυνση μέχρι και των κάδων απορριμμάτων και προώθηση της αποκομιδής των σκουπιδιών πόρτα - πόρτα ανά μία ώρα από ειδικά συνεργεία. Δωρεάν 74 θέσεις πάρκινγκ προβλέπονται στο τμήμα από Ελ. Βενιζέλου μέχρι Σόλωνος υπό μορφή γωνίας 45ο και για τους μόνιμους κατοίκους και επιχειρηματίες έχει προταθεί στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, η έκδοση μηνιαίας κάρτας με έκπτωση για το κόστος στάθμευσης 40%. Παράλληλα, προβλέπεται και η διάθεση δωρεάν θέσεων στάθμευσης πέριξ του πάρκινγκ στο λιμάνι, απέναντι από τα ρυμουλκά, ενώ θα δημιουργηθούν έξι διπλές εσοχές κατά μήκος της Ιάσονος και της Δημητριάδος για να εξυπηρετούνται οδηγοί σε έκτακτες περιπτώσεις. Σε ό,τι αφορά δε τη φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων αυτή προτείνεται να γίνεται το διάστημα από εννέα το βράδυ, έως εννέα το πρωί.

Τα μέτρα που προτείνονται από το Δήμο Βόλου, βρήκαν σύμφωνους τόσο τους καταστηματάρχες εστίασης όσο και τους εμπόρους. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης, Γιάννης Γρηγορίου και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Κ. Τσέλιος. Οι μοναδικές ενστάσεις που κατατέθηκαν αφορούσαν στην επέκταση του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης έως τις 9:30 το πρωί και στην αποκομιδή των απορριμμάτων πόρτα - πόρτα και για δύο φορές το βράδυ για τους καταστηματάρχες εστίασης.

Και οι ίδιοι ζήτησαν αυστηρή αστυνόμευση προκειμένου να μη γίνει κατάχρηση του μέτρου της στάσης στις εσοχές. «Εάν δεν διασφαλιστεί η προσωρινή στάση, εμείς κλείσαμε! Ηδη με την τοποθέτηση των κορυνών η δουλειά μας έχει πέσει 70% κάτω», ανέφερε ιδιοκτήτης εμπορικού καταστήματος στην αρχή της Δημητριάδος.

Απολογισμός στις 10 Ιανουαρίου

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μπέος υπογράμμισε ότι γίνεται μια προσπάθεια για το καλό της πόλης. «Ο Βόλος είναι η ομορφότερη πόλη με τη χειρότερη νοοτροπία κατοίκων. Ελπίζουμε ότι θα αλλάξει με τη βοήθεια όλων των πολιτών», σημείωσε ο κ. Μπέος. Υποστήριξε ότι στις 10 Ιανουαρίου με την ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων, θα γίνει απολογισμός των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. «Κάνουμε μια προσπάθεια. Αν δεν πετύχει θα εξετάσουμε την κατάσταση εκ νέου», ανέφερε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...