Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

Πρόταση αστυνομικών για κατάργηση του απαρχαιωμένου συστήματος του σκοπού των τμημάτων

Διαβάστε μια πολύ ενδιαφέρουσα θέση δύο αστυνομικών συνδικαλιστών του συνδυασμού "Δυναμική Αντίδραση" για το θεσμό της σκοπιάς στα αστυνομικά καταστήματα.
Η φωτό από την επίθεση με πολυβολισμούς του ΑΤ Ν. Ιωνίας από τον Επαναστατικό Αγώνα
"Εν όψει της διαδικασίας μεταστέγασης των Υπηρεσιών της Ν/Α Αττικής και της  εξεύρεσης κτιριακών εγκαταστάσεων που να πληρούν τις προϋποθέσεις προκειμένου αυτή να πραγματοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΜΕ να ληφθεί υπ΄όψιν καταρχήν η
δυνατότητα αυτά να έχουν χώρους στάθμευσης υπογείους ή μη οι οποίοι όμως να μην είναι προσβάσιμοι στους πολίτες. Αυτό θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να καταργηθεί το απαρχαιωμένο σύστημα φύλαξης κτιρίου από εξωτερικό σκοπό κάτι που υφίσταται ακόμη μόνο στις τριτοκοσμικές χώρες.
Αυτό το σύστημα αφενός μεν δεν εξυπηρετεί την αναγκαιότητα φύλαξης περιμετρικά του κτιρίου αλλά και εκθέτει τον αστυνομικό, που εκτελεί την υπηρεσία σκοπού, σε άμεσο και συνεχή κίνδυνο. Φυσικά το ιδανικότερο όλων είναι οι κτιριακές εγκαταστάσεις να περιφρουρούνται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης μέσω καμερών, ο δε σκοπός να αναλαμβάνει τα καθήκοντα του ελέγχου της κτιριακής εγκατάστασης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τύπου ρεσεψιόν, με μόνιτορ στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου, ελέγχοντας και  καθοδηγώντας τους πολίτες που εισέρχονται προκειμένου να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες που θα συστεγάζονται σε αυτό.
Τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι απόλυτα ασφαλισμένα και θα εκλείψουν τυχόν φαινόμενα βανδαλισμών και καταστροφής αυτών όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν σε πολλά Αστυνομικά Τμήματα ιδιαίτερα της Αττικής."
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ Παναγιώτης
ΜΠΟΥΖΑΣ Ευάγγελος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...