Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Αθώοι οι δημοτικοί υπάλληλοι, ένοχοι οι ιδιοκτήτες για το επεισόδιο με τα τραπεζοκαθίσματα

Καταδικάστηκαν οι δύο ιδιοκτήτες του καφέ-μπαρ της πλατείας Αριστοτέλους, για το περιστατικό με τον επεισοδιακό έλεγχο για τραπεζοκαθίσματα


Αθωώθηκαν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος και οι τρεις υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης για το περιστατικό με τον επεισοδιακό έλεγχο για τραπεζοκαθίσματα σε καφέ-μπαρ της πλατείας Αριστοτέλους (περισσότερα εδώ και εδώ).
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους απήλλαξε από τις κατηγορίες ενώ έκρινε ενόχους τον συνιδιοκτήτη και τον πατέρα του, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 3 μηνών στον πρώτο και 3μηνών και 10 ημερών στον δεύτερο, με τριετή αναστολή.
Στην κατάθεση του ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Κιοσέογλου ανέφερε ότι δέχτηκε έγγραφη καταγγελία για το συγκεκριμένο μαγαζί. «Προσπαθούμε να καθαρίσουμε την πόλη. Τα μαγαζιά της πλατείας Αριστοτέλους χαλάνε την εικόνα της πόλης. Αυτό το πράγμα δεν το κάνει κανένα μαγαζί. Δημιούργησαν έναν κλειστό χώρο, έξω από το το κατάστημα, όπου  η τέντα εφάπτεται  με το ναύλον και το πλεξιγκλάς. Αντιμετωπίζουμε όλα τα μαγαζιά ισότιμα, πιστεύουμε στο θεμιτό ανταγωνισμό αλλά δεν θέλουμε να είναι "τσαντίρ- μαχαλάς" η εικόνα της πόλης», είπε.
Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος που του αποδόθηκε. Αθώοι δήλωσαν και οι τρεις δημοτικοί υπάλληλοι που πραγματοποίησαν τον έλεγχο και βρέθηκαν στο εδώλιο του δικαστηρίου. «Πήγαμε να κάνουμε τη δουλειά μας και βρεθήκαμε στα κρατητήρια», είπαν οι τρεις κατηγορούμενοι για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
«Δεν αρνούμαστε τους ελέγχους αρκεί να είναι δίκαιοι», απολογήθηκε ο 20χρονος κατηγορούμενος συνιδιοκτήτης ενώ ο συγκατηγορούμενος πατέρας του ανέφερε: «Υπήρχε θυμός, όταν μας χρέωσαν παράβαση του διπλανού καταστήματος. Για την εξύβριση ζήτησα συγνώμη αλλά δεχτήκαμε απειλές ότι θα μας καταστρέψουν, με συνεχείς ελέγχους και πρόστιμα».
Και οι δύο καταδικάστηκαν για το αδίκημα της απείθειας και ο πατέρας επιπλέον και για εξύβριση. 
www.voria.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...