Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Αθήνα: Άμεσα σε εφαρμογή ο νέος σχεδιασμός αντιμετώπισης της παραβατικότητας και της πάταξης του παραεμπορίου

Τίθεται άμεσα σε εφαρμογή ο νέος σχεδιασμός αντιμετώπισης της παραβατικότητας και της πάταξης του παραεμπορίου, ο οποίος χωρίζει το κέντρο της Αθήνας σε περιοχές υψηλής παραβατικότητας.


Αυτό γνωστοποίησε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος της ΕΛΑΣ. Κ. Μιχαιρίνας σε αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας που τον επισκέφθηκε και έθεσε ως θέμα συζήτησης την επίλυση των προβλημάτων του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα της παραβατικότητας και του παραεμπορίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΕΑ, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, έθεσε εξ αρχής σειρά προβλημάτων που πλήττουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους δημότες, τους τουρίστες και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας, ζητώντας την ανάπτυξη ενός σχεδίου αντιμετώπισής τους.

Επισήμανε ειδικότερα, την ερήμωση ορισμένων περιοχών και την μετατροπή του κέντρου της Αθήνας σε «απαγορευμένη πόλη».

Επίσης, στάθηκε στην εξάπλωση του παραεμπορίου, ζητώντας όχι μόνο να διώκεται η τελευταία του έκφραση που είναι τα καροτσάκια και τα «σεντόνια», μεταναστών αλλά να φτάσουν οι διωκτικές Αρχές στις πηγές του παραεμπορίου, στις μεγάλες αποθήκες που είναι εκτός Αθηνών και στις πύλες εισόδου των παρανόμων εμπορευμάτων, στα τελωνεία, τα λιμάνια κλπ.

Ο γενικός γραμματέας του επιμελητηρίου Ι. Ρεκλείτης επισήμανε την ανάγκη να δοθεί ειδική προσοχή στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο Μοναστηράκι που είναι και ο «καθρέπτης της πρωτεύουσας στα μάτια των τουριστών».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Μιχαιρίνας έκανε εκτενή αναφορά στην κατάσταση που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια, παραδεχόμενος τις αδυναμίες στην αστυνόμευση, την κακή κατάσταση και την ένταση της παραβατικότητας. Όπως είπε, τα στοιχεία αλλά και η οπτική παρατήρηση δείχνουν ότι υπάρχει πολύ μεγάλη βελτίωση στους δρόμους της Αθήνας τον τελευταίο χρόνο, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δήλωσε ότι, σε σύντομο διάστημα θα λειτουργήσει το Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης, επιφορτισμένο με την πάταξη της παραβατικότητας και την τήρηση της τάξης στο κέντρο. Ζήτησε τη βοήθεια και τη συνεργασία των μικρομεσαίων με τους αστυνομικούς, στις περιοχές που παρουσιάζεται οξυμένη παραβατικότητα, για να αντιμετωπίζεται γρήγορα και αποτελεσματικά.

Πηγή: newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...