Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Εφοριακοί εκβίαζαν επιχειρηματία - Ζητούσαν 60.000€ για να μην επιβάλλουν βαριά πρόστιμα στην επιχείρησή του

Υπάλληλοι του ΣΔΟΕ και του υπουργείου Οικονομικών φέρονται να εκβίαζαν επιχειρηματία απαιτώντας 50.000 ευρώ, προκειμένου να μην επιβάλουν υψηλά πρόστιμα στην εταιρεία του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος είναι μια 68χρονη λογίστρια, ο 74χρονος σύζυγός της, συνταξιούχος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, ο 43χρονος γιος της, υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος, ένα ζευγάρι που εργάζεται στο ΣΔΟΕ, καθώς και ένας 54χρονος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών.

Οι Αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ έφτασαν στα ίχνη των συλληφθέντων, έπειτα από καταγγελία του επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα των οικοδομικών κατασκευών στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ τού ζήτησαν εκβιαστικά, μέσω της 68χρονης λογίστριάς του, μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να «κλείσουν» έλεγχο στην επιχείρησή του και να μην του επιβληθούν υψηλά πρόστιμα.

Ο επιχειρηματίας απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και κατήγγειλε το περιστατικό. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ «έστησαν» κρυφή επιχείρηση, ρίχνοντας το δόλωμα στα μέλη του κυκλώματος και τους έπιασαν στα πράσα. Ο καταγγέλλων δέχθηκε να συναντηθεί με τη λογίστρια στο γραφείο της, προκειμένου να συζητήσουν την υπόθεσή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας είναι πελάτης της.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες και ο 74χρονος σύζυγος της λογίστριας, συνταξιούχος του ΥΠΟΙΚ και ο 43χρονος γιος της, υπάλληλος της ΤτΕ. Η λογίστρια «μετέφερε» στον επιχειρηματία ότι οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ δεν υποχωρούσαν στις παράνομες απαιτήσεις τους και ότι ζητούν ένα μεγάλο ποσό για να «κλείσουν» τον φάκελο της επιχείρησης.

Διαπραγματεύσεις...

Οι αρχικές απαιτήσεις των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ έφταναν τις 60.000 ευρώ, αλλά ύστερα από διαπραγματεύσεις, μέσω της λογίστριας, το ποσό διαμορφώθηκε τελικά στις 50.000 ευρώ. Ο εργολάβος συμφώνησε να καταβάλει τις 50.000 ευρώ και ο 43χρονος γιος της λογίστριας εμφανίστηκε σε προκαθορισμένη συνάντηση για να παραλάβει τα χρήματα, τα οποία ήταν προσημειωμένα από τους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ.

Μόλις έγινε το ραντεβού, ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν ο 43χρονος, η λογίστρια και ο σύζυγός της και στη συνέχεια ο υπάλληλος του ΥΠΟΙΚ, ο οποίος ήταν ο ενδιάμεσος παραλήπτης του χρηματικού ποσού και οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, οι οποίοι ήταν οι τελικοί αποδέκτες των χρημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπάλληλος του ΣΔΟΕ ήταν τοποθετημένη στο τμήμα ελέγχου μεγάλης φοροδιαφυγής.

www.ethnos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...