Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

Τι γίνεται με τα πλαστά στη Ρόδο;;; Εξετάζονται από το ΑΣΕΠ οι φάκελοι 88 υπαλλήλων για την πρόσληψη τους με πλαστά δικαιολογητικά στη ΔΕΥΑΡ

Άμεσα θα αποσταλούν οι φάκελοι των 88 υπαλλήλων της ΔΕΥΑΡ για έλεγχο στο ΑΣΕΠ μετά την εις βάρος τους καταγγελία για πρόσληψη με πλαστά δικαιολογητικά, όπως είπε σήμερα στον sky και στη Μαίρη Φώτη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Δημήτρης Τσίκκης. «Είμαστε υποχρεωμένοι μετά τις καταγγελίες, να στείλουμε τους φακέλους στο ΑΣΕΠ, το οποίο δεν μας άφησε κανένα περιθώριο», είπε ο κ. Τσίκκης  που έκανε λόγο για ιδιότυπο πόλεμο μεταξύ των εργαζομένων της ΔΕΥΑΡ.
«Η καταγγελία αφορά τους υπόλοιπους 88 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΡ, οπότε αντιλαμβάνεσθε πλέον ότι με τη νέα καταγγελία όλοι οι εργαζόμενοι έχουν ουσιαστικά καταγγείλει ο ένας τον άλλον. Εμείς, ως Δ.Σ. θα πρέπει να προχωρήσουμε στην αποστολή των φακέλων που έχει ζητήσει το ΑΣΕΠ κι έτσι θα πράξουμε. Το ΑΣΕΠ είναι μια ανεξάρτητη αρχή που θα εξετάσει αν οι προσλήψεις έγιναν νόμιμα, δεν μπορεί να επηρεαστεί ούτε από υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης ούτε από οποιονδήποτε άλλον. Εχει ανοίξει ένας ιδιότυπος πόλεμος στη ΔΕΥΑΡ, κι αυτό είναι κάτι που δεν κάνει καλό στην επιχείρηση κι ενδεχομένως να έχει αντίκτυπο στους καταναλωτές. Προς το παρόν δεν έχουμε προβλήματα, θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και αναλόγως θα πράξουμε. Μέχρι να εξεταστούν οι φάκελοι και να αποφανθεί το ΑΣΕΠ οι 88 υπάλληλοι θα συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά. Η πρώτη καταγγελία έγινε στην περίοδο της προηγούμενης δημοτικής αρχής, το ΑΣΕΠ τον Αύγουστο του 2014 έστειλε έγγραφο στην προηγούμενη διοίκηση η οποία όμως δεν πρόλαβε να απαντήσει καθώς μεσολάβησαν και οι εκλογές. Τώρα το ΑΣΕΠ επανήλθε, ζητά απαντήσεις και για το προηγούμενο έγγραφο αλλά και τις νέες καταγγελίες οπότε αντιλαμβάνεσθε ότι τα πράγματα σοβαρεύουν πλέον. Ηρθα σε επικοινωνία με το ΑΣΕΠ και ομολογώ ότι ήταν αρκετά αυστηροί απέναντί μου λέγοντάς μου, ότι ακόμα κι αν δεν στείλουμε τους φακέλους θα τους πάρουν με εισαγγελική παραγγελία. Οποιος προσελήφθη νόμιμα, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Αυτό το Δ.Σ. ενδεχομένως να κληθεί να εξετάσει κι άλλα θέματα που αφορούν στο προσωπικό, όπως απόλυση κάποιων με βάση αποφάσεις που κοινοποιήθηκαν από το Δικαστήριο, αλλά αυτά δεν είναι θέματα τα οποία μπορεί ένα Δ.Σ. να επηρεάσει ή να μην εφαρμόσει. Αν βγει μια καταδικαστική απόφαση για κάποιον, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ είναι υποχρεωμένο να ακολουθήσει τη νόμιμη οδό» δήλωσε ο κ. Τσίκκης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...