Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Κρήτη-Ηράκλειο: Ατέλειωτες οι παραβάσεις στο κέντρο - Απύθμενη η έλλειψη Παιδείας!

Ούτε πέντε αστυνομικοί πάνω από κάθε Δημότη του Ηρακλείου, δεν φαίνεται να αρκούν, προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της πόλης.
Οι περιπτώσεις παραβάσεων, ειδικότερα κατά τις βραδυνές ώρες είναι καθημερινές, ενώ πεζόδρομοι όπως η 25ης Αυγούστου, η Αγίου Τίτου και η Μινωταύρου, μετατρέπονται καθημερινά σε τεράστια ... πάρκιγκ για τα διαφόρων τύπων οχήματα.
Παρά το γεγονός πως οι εξορμήσεις μικτών κλιμάκιων της Αστυνομίας και των Δημοτικών Αστυνομικών που έχουν προσαρτηθεί στην Ελληνική Αστυνομία και το ότι οι βεβαιώσεις παραβάσεων είναι καθημερινές, αυτό δεν φαίνεται να συγκινεί στο ελάχιστο τους παραβάτες, οι οποίοι απλά θεωρούν ότι βρίσκονται υπεράνω κάθε νόμου.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο διάστημα τα σαφάρι στο κέντρο της πόλης, ειδικότερα αναφορικά με παραβάσεις σε πεζόδρομους, διαβάσεις πεζών και θέσεις ΑμεΑ έχουν αυξηθεί αισθητά με την Αστυνομία να επιχειρεί να βάλει τάξη σε ένα τεράστιο χάος που επικρατεί.
Με δεδομένο όμως τον όγκο των παραβάσεων, αλλά και τον αριθμό των αρμόδιων Αστυνομικών θεωρείται σχεδόν αδύνατο να καταγραφούν όλες οι παραβάσεις, αφού για να συμβεί αυτό, θα έπρεπε να βρίσκονται διαρκώς και επί εικοσιτετραώρου βάσεως Αστυνομικοί που να κάνουν μόνο αυτό και τίποτε άλλο.
Οπότε το ζήτημα μεταφέρεται σε επίπεδο Παιδείας των πολιτών και ευαισθητοποίησηςγύρω από τα θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και σεβασμού στον συνάνθρωπο.
Λύση το Προεδρικό Διάταγμα
Σημαντικές λύσεις στην κατάσταση που επικρατεί στην πόλη, θεωρείται ότι πρόκειται να δώσει το Προεδρικό Διάταγμα για τους Δημοτικούς Αστυνομικούς που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση του προσχέδιου.
Κι αυτό γιατί μέχρι την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, οι Δημοτικοί Αστυνομικοί δεν μπορούν να βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, ούτε αυτονομία, χωρίς τη συνοδεία κάποιου Αστυνομικού.
Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί παράλληλα, μέχρι στιγμής μπορούν να απασχολούνται μόνο σε ώρες λειτουργίας των καταστημάτων και μέχρι τις 10.00 το βράδυ. Αυτό συνεπάγεται ωστόσο, πως πολλοί από τους ελέγχους με τους οποίους έχουν επιφορτιστεί πρακτικά δεν μπορούν να γίνουν. Την ίδια στιγμή, σε σημαντικές ώρες και ημέρες όπως για παράδειγμα τα βράδια Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής, δεν μπορούν να υπάρξουν επαρκείς έλεγχοι, αφού αυτό δεν... προβλέπεται από το ωράριο λειτουργίας και δράσης των Δημοτικών Αστυνομικών.
Το προσχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος ωστόσο, προβλέπει από τη μία πλευρά δημιουργία τμήματος Δημοτικής Αστυνόμευσης για το Ηρακλείο, ενώ ορίζει ότι τα τμήματα Δημοτικής Αστυνόμευσης λειτουργούν σε 24ωρη βάση και όλες τις ημέρες της εβδομάδας και η εκπλήρωση της αποστολής τους συντελείται μέσω της κατάλληλης εναλλαγής του προσωπικού τους, ιδίως σε ομάδες εποπτείας και ελέγχου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...