Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Δ. Θεσ/νίκης: Απολογήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι που κατηγορούνται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης για “σοβαρή παράβαση καθήκοντος από βαριά αμέλεια”

Τις απολογίες τους κατέθεσαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης οι δημοτικοί σύμβουλοι, ως μέλη της προηγούμενης Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης (2011-2014), οι οποίοι κατηγορούνται για “σοβαρή παράβαση καθήκοντος από βαριά αμέλεια”, για τη....μη άσκηση έφεσης ενάντια στην πρωτόδικη απόφαση δικαίωσης 560 συμβασιούχων, επειδή κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Με γραπτά υπομνήματα απολογήθηκαν οι Κωνσταντίνος Ζέρβας, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Ανέστης Τελίδης, Στεφανία Τανιμανίδου και Μαίρη Ακριτίδου, ενώ αύριο θα προσέλθει ο Γιώργος Αρβανίτης. 

Ο γενικός γραμματέας, Αθανάσιος Καρούντζος, απουσίαζε και δεν συναντήθηκε με τους δημοτικούς συμβούλους που απειλούνται με πειθαρχικές ποινές μέχρι και έξι μηνών αργίας ή ακόμη και έκπτωσης. 

Στο μεταξύ, το δημοτικό συμβούλιο έλαβε ομόφωνη απόφαση για τη στήριξή τους, ενώ ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ενημέρωσε πως ο Δήμος θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης Καρούντζου. “Ακυρώνεται η διοίκηση του Δήμου. Κανείς δεν ξέρει καλύτερα από το δημοτικό συμβούλιο”, είπε.

Διαβάστε το ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο υποστηρίζει με απόλυτο τρόπο και συμπαραστέκεται στους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι εγκαλούνται πειθαρχικά από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, επειδή είχαν ψηφίσει στην Οικονομική Επιτροπή ελεύθερα και αβίαστα, να μην ασκηθούν ένδικα μέσα κατά της απόφασης με την οποία το Δικαστήριο δικαίωνε τους εργαζόμενους που είχαν προσφύγει ενώπιόν του για τα θέματα της εργασιακής τους σχέσης με το Δήμο και δηλώνει τον απόλυτο σεβασμό του στο δικαίωμα εργασίας που έχουν όλοι οι Δημοτικοί Υπάλληλοι».

ΟΛΟΙ;;;
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...