Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Μεσσηνία: Σε απολογία καλείται δημόσιος υπάλληλος με πλαστό απολυτήριο Λυκείου


Σε απολογία καλείται μέσα στην επόμενη εβδομάδα η υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στο φάκελο της οποίας βρέθηκε πλαστό απολυτήριο Λυκείου.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τις προηγούμενες ημέρες, ενώ μετά την αποκάλυψη η ίδια δεν έχει παρουσιασθεί ακόμα στην υπηρεσία της για να δώσει εξηγήσεις. Παράλληλα, εις βάρος της σχηματίζεται δικογραφία για πλαστογραφία.

Δεν υπήρχε στο φάκελο

Στο μεταξύ, καινούργια στοιχεία για την υπόθεση έχουν αρχίσει να έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αυτά, κατά τους ελέγχους που ξεκίνησαν τα τελευταία χρόνια στους φακέλους όλων των δημοσίων υπαλλήλων διαπιστώθηκε ότι στο φάκελο της συγκεκριμένης υπαλλήλου του Τμήματος Προμηθειών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας δεν υπήρχε απολυτήριο Λυκείου ή άλλος τίτλος.

Η υπηρεσία, λοιπόν, της ζήτησε επανειλημμένως να το προσκομίσει. Ωστόσο, συνεχώς παρουσιαζόταν ένα εμπόδιο, ή δεν μπορούσε να το βρει ή δεν της το είχαν στείλει από το σχολείο που το είχε ζητήσει, και ποτέ δεν το κατέθεσε.

Τελικά, πριν από μερικούς μήνες και έπειτα από πρόβλημα που δημιουργήθηκε με φάκελο άλλου υπαλλήλου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας (βρέθηκε με πλαστό πτυχίο), η συγκεκριμένη κατέθεσε στην υπηρεσία της ένα απολυτήριο Λυκείου. Έτσι, φτάσαμε στην προηγούμενη εβδομάδα, οπότε και έγινε η διασταύρωση του απολυτηρίου με τα αρχεία του σχολείου και διαπιστώθηκε πως είναι πλαστό.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος είχε αρχίσει πριν από περίπου 20 χρόνια να εργάζεται στο Δημόσιο ως γραμματέας Κοινότητας και στη συνέχεια πέρασε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η οποία τώρα έχει μετεξελιχθεί σε Περιφερειακή Ενότητα.

Εντός της εβδομάδας θα κληθεί από την υπηρεσία της σε απολογία, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Ξεχωριστά κινείται το ποινικό μέρος της υπόθεσης, που αφορά στο αδίκημα της πλαστογραφίας και το οποίο έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. 

Πηγή: Εφημερίδα Θάρρος
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...