Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

Πάτρα:Η «χαρά» της διπλοστάθμευσης και του παράνομου πάρκινγκ – Μεγάλη αύξηση στις κλήσεις από τον Ιούλιο και μετά λόγω της επανατοποθέτησης των π.Δ.Α. στην ΕΛ.ΑΣ.

Μια απλή βόλτα στο κέντρο της πόλης μπορεί να επιβεβαιώσει την αναρχία που επικρατεί ως προς τη στάθμευση και τη «μάχη» που δίνεται από τους οδηγούς για μια θέση πάρκινγκ.
Στην Κορίνθου, στη Μαιζώνος, στην Κανακάρη, σε πεζόδρομους και σε άλλα κεντρικά σημεία,  πολλά παράνομα σταθμευμένα και διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα και δίκυκλα εξακολουθούν να συνθέτουν την εικόνα, προκαλώντας κυκλοφοριακά  «εμφράγματα».
Οδηγοί  αφήνουν όπου βρουν το αυτοκίνητό τους προκειμένου να κινηθούν στο κέντρο, ενώ υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου καταργήθηκε το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης. Παράλληλα η τροχαία και πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι εντάχθηκαν στο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ επιδίδουν κλήσεις και όπως προκύπτει από τα συγκεντρωτικά στοιχεία της τροχαίας που έχει στη διάθεσή του το thebest.gr  από τον Ιούλιο και μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου σημειώθηκε αύξηση στον αριθμό των κλήσεων που αφορούν τη διπλοστάθμευση και γενικά την παράνομη στάθμευση, σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Συγκεκριμένα:  Από την 1η Ιανουαρίου 2014 έως 30 Ιουνίου 2014 επιδόθηκαν 4012 βεβαιώσεις παράνομης στάθμευσης. Εξ αυτών οι 1107 αφορούν τη στάθμευση σε διπλή σειρά.
Από την 1η Ιουλίου έως τις 4 Νοεμβρίου 2014 κόπηκαν 3.415 κλήσεις για παράνομη στάθμευση από τις οποίες οι 986 αφορούν το διπλοπαρκάρισμα.
Από τον Ιούλιο και μετά όπως είναι εμφανές, υπάρχει σημαντική αύξηση στις βεβαιώσεις παράνομης στάθμευσης αφού σε μικρότερο χρονικό διάστημα, ο αριθμός τους κοντεύει να πλησιάσει αυτούς του πρώτου εξαμήνου.Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές υπάρχει εντατικοποίηση των ελέγχων (σσ. λόγω της ύπαρξης των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών φυσικά) μετά και τη διακοπή λειτουργίας των παρκομέτρων.

πηγή: thebest.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...