Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Ανοιχτή επιστολή αναγνώστριας για την αδιαφορία των π. Δημοτικών Αστυνομικών...

Αγαπητοί πρώην υπάλληλοι του κλάδου Δημοτικής Αστυνομίας.

Απόψε (σσ. χθες Δευτέρα 3/11), στην εκπομπή "Στον Ενικό" του Νίκου Χατζηνικολάου ήταν καλεσμένος ο Αργύρης Ντινόπουλος, υπουργός Εσωτερικών.

Υπήρχαν στο ακροατήριο εκπρόσωποι των σχολικών φυλάκων, των καθαριστριών , μέχρι και ενός forum των μεταναστών και διάφοροι άλλοι παρατρεχάμενοι.

Κανείς όμως Δημοτικός Αστυνομικός. Ούτε ένας από όσους βρίσκονται υπό απόλυση (τους ανέφερε μόνος του ο υπουργός ως 135 τον αριθμό, πολύ σωστά υπολογίζοντας χωρίς τους 81 που πρόλαβαν και βόλεψαν με φωτογραφικό τρόπο με την 15/2014) , ούτε ένας από τους εκατοντάδες που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας στις φυλακές, ούτε ένας από όσους διαμαρτύρονται για την απουσία του Π.Δ και τις γελοίες στολές που τους παρέχονται στα Α.Τ. Ένας ρε αδερφέ να πει τι πραγματικά συμβαίνει. 

Ούτε ένας. Φαίνεται , έχετε μάθει μόνο σε συνδικαλιστική εκπροσώπηση και μόνοι σας δε μπορείτε να βγάλετε τα κάστανα από τη φωτιά. Κάποιον άλλον περιμένετε πάντα να κάνει τη δουλειά για εσάς.

Άξιοι κύριοι και κυρίες... άξιοι της όποιας μοίρας σας !

Υ.Γ: Και για να προλάβω τους "θιγμένους" , ούτε δημοτικός αστυνομικός είμαι η ίδια, ούτε Αθήνα κατοικώ. Το θέμα με αφορά προσωπικά, έστω και έμμεσα.

Μαρία Α.

Δείτε το απόσπασμά από την χθεσινή εκπομπή "Στον Ενικό" στο οποίο αναφέρεται η παραπάνω επιστολή (για τους...βιαστικούς, μεταβείτε στο λεπτό 03:20) :

6 σχόλια :

Unknown είπε...

Λοιπόν για να αρχίσουμε: 1. Οι ήδη προσωρινά τοποθετημένοι υπάλληλοι ειδικά σε Φυλακές και ΑΤ πρέπει να πάρουν ειδική άδεια από την υπηρεσία τους για να εμφανιστούν και να μιλήσουν σε ζωντανή εκπομπή. Το αντίθετο επιφέρει πειθαρχικές ποινές. Οι συνδικαλιστές εξαιρούνται αυτής της διάταξης. Να μιλήσει κάποιος σωφρονιστικός για παράδειγμα για τις συνθήκες μέσα στη Φυλακή του το ξέρεις ότι δεν είναι τόσο απλό και θα έχει πρόβλημα με την υπηρεσία του. Οι καθαρίστριες και οι σχολικοί φύλακες είναι απεγνωσμένοι και απολυμένοι. Οι 135 αδιάθετοι συνάδελφοι αν μιλούσαν θα τους αποστόμωνε ο Υπουργός με το απλό ερώτημα: "Δηλώσατε Φυλακές;" Θα απαντούσαν (οι περισσότεροι) ΟΧΙ και θα τους έστηναν στον τοίχο όλοι οι παρευρισκόμενοι αλλά και οι τηλεθεατές και μάλλον δεν θα είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα η παρέμβαση... Είδες λοιπόν ότι δεν εόιναι όλα τόσο απλά....

Unknown είπε...

Εσύ που το γνωρίζεις αν έκαναν αίτηση αυτοί οι άνθρωποι?
Είσαι με διαφορά ο πιο συμπλεγματικός, μισαλλόδοξος και εμπαθής σχολιαστής του blog αυτού.
Πιθανόν να είσαι και απο εκείνους που τσίμπησαν και τα 20 μόρια από το παραθυράκι και τώρα κάνεις τον Κινέζο.
Μάλλον σου διαφεύγει ότι εδώ και μήνες διαπράτεις τα σοβαρά αδικήματα της αντιποίησης αρχής και παραποίησης στολής και είσαι απλά στη διακριτική ευχέρεια του πολίτη που θα θελήσει να το ψάξει για να σε ισιώσει. Και δεν το λέω εγώ. Το ανακοίνωσαν οι κανονικοί αστυνομικοί οι οποίοι σε ανέχονται καθημερινά.
Προς το παρόν ζήσε το μύθο σου και το παιδικό σου όνειρο στα αζήτητα της ΕΛΑΣ , σα τη στολή που σου έδωσαν να φοράς και το έχεις καβαλήσει κιόλας!

gm είπε...

δίκιο έχει η κοπέλα...δυστυχώς!

Unknown είπε...

...." Τιμητικοί Τίτλοι" που με ακολουθούν από την περίοδο της υπηρεσίας μου.... Θα προτιμήσω το Ρεαλιστής, Καρτερικός και άνθρωπος που βλέπει "μακρυά". Εγώ από τη μεριά μου θα πω για εσάς ότι "φωνάζετε" από χιλιόμετρα ότι ανήκατε σε μικρούς Δήμους που σας είχαν κλωτσοσκούφι ακόμη και οι τελευταίοι δημοτικοί υπάλληλοι "Συνάδελφοι!!!" (τόσο συνάδελδοι που έβλεπαν στην απόλυση μας την επιβίωση τους). Σε μικρούς Δήμους που δεν μπορούσαν να ανοίξουν ούτε τις πόρτες του Δημαρχείου τους και όχι να "περάσουν" και να κάτσουν σε τραπέζια Υπουργών... Το κακό είναι ότι κάποια πράγματα που θεωρούνται δεδομένα ΤΩΡΑ είναι κατακτήσεις ανθρώπων που δυσφημίστηκαν από άλλους ανθρώπους που επωφελήθηκαν ΤΩΡΑ.... Αντιποίηση Αρχής και Παραποίηση Στολής...: Καταγγελία στον Εισαγελλέα Πρωτοδικών της Περιφέρειας τότε.
Αφού θυμάστε τα σχόλια μου ξαναφέρετε στο νου σας ότι ζητούσα εξαρχής ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ την δικαίωση μας στο ΣτΕ και την επιστροφή μας στους Δήμους γιατί έγιναν πολλές αδικίες και ξεσπιτώματα! Και σε καμία περίπτωση δεν επικρότησα την "κινητικότητα" και "αναβάθμιση" μας. Γιατί το επαναλαμβάνω: Αφού δεν "φτιάχτηκαν" όλοι τότε επιστροφή στα προηγούμενα! Αλλά έχω κατανοήσει τι ενόχλησε: Ενόχλησε η εμμονή μου με τα μοναδικά αξιοκρατικά κριτήρια: της εργατικότητας και όχι των διαφόρων αμφίβολων τίτλων σπουδών και γενικώς τα διάφορα φισφιριλίκια! Ποιος είναι καλός Δημοτικός Αστυνομικός και όχι ποιος τελείωσε πυρηνικός ηλεκτρολόγος στο κάθε επαρχιακό ΤΕΙ και πόσο έγραψε στα Μαθηματικά στις Πανελλήνιες... Αυτό έτσουξε και το ξέρω! Δεν μετανιώνω όμως γιατί ξέρω ότι αυτοί οι συνάδελφοι ήταν η ΑΦΟΡΜΗ και η αιτία της κατάντιας μας και ακόμη είναι! Αν αισθάνεσαι ότι περπατάς σε τεντωμένο σχοινί όσο αφορά τη στολή και τις αρμοδιότητες σκέψου ότι οι πρώην συνάδελφοι σου και νυν Σωφρονιστικοί έχουν αναλάβει πλήρως και μόνοι τους υπηρεσία και χωρίς στολή.. Δεν είδα να τους μήνυσε κανείς (σε αυτό τον πολύ ευαίσθητο τομέα που παρακολουθούν οι καλύτεροι δικηγόροι) και οι αρμοδιότητες τους ασκούνται νομιμότατα!!!!!

ΤΕΟ είπε...

ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΑΥΤΟΝΟΟΣ !!

gm είπε...

Το σχόλιο μου αφορούσε την επιστολή και την αδιαφορία μας...Όχι τα παρακάτω...
Για να μή παρεξηγηθώ όταν έγραψα σχόλιο δεν είχε αναρτηθεί κάτι πέρα από το πρώτο του αυτόνοου...
Όπως έχω γράψει και στη δική μου ανοιχτή επιστολή, διαφωνώ από την αρχή με την κινητικότητα όπως έγινε και τα προβλήματα που έφερε (απο αλλαγή εργασίας , πόλης, αναγκαστικούς χωρισμούς συζύγων - μη πει κανείς γιατί δεν διάλεξαν κινητικότητα και οι δύο γιατί αυτό αφορούσε μεταπτυχιακούς μόνο αν δεν κάνω λάθος και προσωπικά θεωρούσα ότι μας κοροϊδεύουν και έπρεπε κάποιος να μείνει με δουλειά - )καθώς και με την αξιολόγηση που λέει και ο αυτόνοος, χωρίς μεν να μηδενίζω τα τυπικά και μόνο προσόντα του καθενός (όχι πολυτεκνίες,αθλητές κλπ δεκανίκια που λέω εγώ) όπως κάνει ο αυτόνοος (μήπως όσα δεν φτάνει η αλεπού...;) .Συμφωνώ όμως απόλυτα μαζί του,ότι θα έπρεπε η εργατικότητα να αποτελεί το 60% στα κριτήρια μετάταξής μας (και δεν μιλάω για τις γλύφω και αριστεύω αξιολογήσεις...)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...