Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Από Δημοτικοί αστυνομικοί, "αγγαρειομάχοι";

Μαθαίνουμε μέσα από πολλά emails που λαμβάνουμε από συναδέλφους πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς που μετατάχθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. διάφορα, τουλάχιστον περίεργα, περιστατικά, που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε και να ανησυχούμε για το τι μας επιφυλάσσει  η συνέχεια της  "καριέρας" μας στην Ελληνική Αστυνομία.

Όπως μας καταγγέλλουν οι συνάδελφοι, σε αντίθεσή με τα προβλεπόμενα στις σχετικές διαταγές του Αρχηγείου, σε πολλά Α.Τ. της περιφέρειας χρησιμοποιούνται οι π.Δ.Α. σε καθήκοντα και ωράρια τα οποία ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ δεν προβλέπονται από πουθενά αφού καλώς ή κακώς, προσωρινά ανήκουμε στην διεύθυνση ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Πρόσφατα λοιπόν μάθαμε ότι σε κάποια Α.Τ. οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί "υποχρεώνονται" να εργάζονται σε μόνιμη βάση και Σάββατο (μη εργάσιμη ημέρα για τους Π.Υ.) αλλά και μετά τις 22:00 τις καθημερινές κάτι που επίσης δεν προβλέπεται, ενώ σε άλλο Α.Τ. της Δυτικής Μακεδονίας τους κατεβάζουν με πολιτικά και τους βάζουν να καθαρίζουν αποθήκες να κουβαλούν καρέκλες και τραπέζια και να κάνουν μέχρι και λάντζα! Επίσης, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα στο dimastin.gr, σε πολλά τμήματα, δεν υπάρχει καμία διοικητική μέριμνα ώστε να βρεθεί  ένας ελάχιστος χώρος για τους π. Δ.Α. ώστε να προσέρχονται το πρωί ή/και να αφήνουν τα προσωπικά τους ήδη με ασφάλεια με αποτέλεσμα ακόμη και τώρα 5 μήνες μετά την τοποθέτηση τους, να στέκονται επί ώρες μπροστά ή...γύρω από τα Α.Τ. σαν τις "άδικες κατάρες" προκαλώντας την εύλογη απορία των περαστικών. Ίσως, ορισμένοι συνάδελφοι πια, αστυνομικοί, να μην έχουν αντιληφθεί ότι οι π.Δ.Α. δεν ήταν εργάτες και ούτε προέρχονται από υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων...Αλήθεια,  όταν εργάζονται Σαββατοκύριακο το...πενθήμερό τους, ποιος τους το πληρώνει; Αν κατεβαίνουν "εθελοντικά" να το καταλάβουμε. Κάπως....Αν κατεβαίνουν υποχρεωτικά, ΟΧΙ. 

Δυστυχώς για πολλοστή φορά, θα πρέπει να επαναλάβουμε ότι η έλλειψη συνδικαλιστικού οργάνου χειροτερεύει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται το διάστημα αυτό οι π.Δ.Α. στην ΕΛ.ΑΣ. Γνωρίζουμε βέβαια, ότι δεν είναι ό, τι καλύτερο η όποια αντίδρασή μας, προβλεπόμενα πάντα και δια μέσου αναφορών εννοείται, αυτή τη χρονική στιγμή (για εμάς τους ίδιους πρωτίστως και για πολλούς και διάφορους λόγους) για αυτά τα μεμονωμένα -ελπίζουμε- περιστατικά. Όμως παράλληλα θεωρούμε καθήκον μας να τα μεταφέρουμε...

Ελπίζουμε πραγματικά, με την δημοσίευση του πολυαναμενόμενου Π.Δ. οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί να αναλάβουν επιτέλους καθήκοντα αντάξια στα προσόντα και τις δυνατότητες τους. 

dimastin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...