Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

«Τα ΜΑΤ άφησαν χρήματα στον περιπτερά κι αυτός αρνήθηκε να τους πουλήσει»

Σάλο έχει προκαλέσει το βίντεο που δείχνει άνδρες των ΜΑΤ να "κλέβουν" μπουκάλια με νερό και να επιτίθενται σε περιπτερά, στην περιοχή των Εξαρχείων, λίγο μετά τα επεισόδια της επετείου της 17ης Νοεμβρίου.

Στο βίντεο αποθανατίζεται μια διμοιρία αστυνομικών να μπαίνει σε περίπτερο και τον υπάλληλο να φωνάζει: «Τι κάνετε; Πάτε να κλέψετε τα νερά;».Ο αντιπρόεδρος Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων. κ. Σταύρος Μπαλάσκας, περιέγραψε μια άλλη εκδοχή για το περιστατικό λέγοντας:

«Τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς, όπως θέλουν να το παρουσιάσουν μερικοί. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να πούμε ότι είναι σίγουρο, ότι έγιναν λάθη και από τους συναδέλφους αστυνομικούς αλλά και από τον περιπτερά. Η ενημέρωση που έχω εγώ, γιατί εκεί δεν ήμασταν είναι ότι η διμοιρία εκείνη τη στιγμή, έτσι όπως ήταν κατάκοπη, προσέγγισε το περίπτερο να αγοράσει νερά. Έβγαλαν πραγματικά χρήματα και τα έδωσαν στον περιπτερά, από κει και πέρα αρχίζουν τα λάθη».

Ο ίδιος προσθέτει: «Ο περιπτεράς αρνήθηκε τα χρήματα και τους λέει “δεν σας πουλάω”. Φύγετε, σε σας δεν δίνω».

Ο κ. Μπαλάσκας χαρακτήρισε λάθος την αντίδραση των αστυνομικών, λέγοντας πως δεν έπρεπε να δώσουν συνέχεια και να φύγουν. «Οι αστυνομικοί άφησαν τα λεφτά και πήγαν να πάρουν τα νερά και τότε βγαίνει ο περιπτεράς κι αρχίζει κάποιο iphone να καταγράφει […]» είπε.

Για το περιστατικό διενεργείται εισαγγελική έρευνα.

Πηγή : Πρωινό ANT1

Δείτε και εδώ: policeonline.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...