Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

ΑΔΕΔΥ: Δυστυχώς, ο σχολικός φύλακας δεν είναι το μόνο θύμα – Μόνη λύση η ανατροπή της πολιτικής της Συγκυβέρνησης

Την θλίψη της για την αυτοκτονία του σχολικού φύλακα εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι το μόνο θύμα: «Ο κατάλογος των συνανθρώπων πολιτών μας που αυταρχικά και βίαια τους στέρησε την εργασία και την αξιοπρέπεια η αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης και τώρα τους στερεί την ίδια τους τη ζωή, συνεχώς μεγαλώνει», τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι μόνη λύση είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΑΔΕΔΥ είναι το εξής:
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου Σχολικού Φύλακα, που έθεσε τέλος στη ζωή του.
Ο συνάδελφος, πατέρας δύο παιδιών, τον τελευταίο καιρό προσπαθούσε να καταθέσει τα χαρτιά του για να βγει στη σύνταξη. 
Δυστυχώς δεν είναι το μόνο θύμα. Ο κατάλογος των συνανθρώπων πολιτών μας που αυταρχικά και βίαια τους στέρησε την εργασία και την αξιοπρέπεια η αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης και τώρα τους στερεί την ίδια τους τη ζωή, συνεχώς μεγαλώνει. 
Κυνικά και αδίστακτα η μνημονιακή Συγκυβέρνηση υλοποιώντας τις απάνθρωπες αντιλαϊκές πολιτικές της, οδήγησε στο αδιέξοδο και στην απελπισία της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα (ΕΡΤ, Σχολικούς Φύλακες, Δημοτικούς Αστυνόμους, Καθαρίστριες του Υπ. Οικ, Καθηγητές Τεχν. Εκπαίδευσης, εργαζόμενους στα Υπουργεία κτλ) και συνεχίζει με άλλες 6.500 απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο, μόνο για τη φετινή χρονιά και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον Ιδιωτικό τομέα. 
Απολύουν εργαζόμενους και καταργούν δομές και υπηρεσίες προκειμένου να δοθούν βορά στο μεγάλο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο και να εργάζονται γι’ αυτό κακοπληρωμένοι μικρής διάρκειας «ωφελούμενοι» ή «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι, χωρίς δικαιώματα. 
Μόνη λύση ο συλλογικός παλλαϊκός αγώνας για την ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας και των ανάλγητων αντεργατικών πολιτικών της φτώχειας, των απολύσεων και της ανεργίας, των πολιτικών που οδηγούν στην απόγνωση και στις αυτοκτονίες.

1 σχόλια :

kostas fotis είπε...

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΔΕΔΥ Κ ΚΑΘΕ ΑΣΕΔΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ Κ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΓΟΠΟΤΙΟΥ Κ ΤΕΜΠΕΛΙΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...