Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

«Να δούμε πότε επιτέλους» - Επιστολή στο bloko.gr απόστρατου στης ΕΛ.ΑΣ.

Κάποτε, στο απώτερο παρελθόν ήμασταν «μπασκίνες» με απαξίωση στην κοινωνία, ήρθε το πρόσφατο παρελθόν και μας ονόμασαν με απαξίωση πάλι «μπάτσους». Ηρθε η εποχή της κρίσης και μας ονόμασαν επί το ευπρεπέστερον «ένστολους», ακόμη και από επίσημα χείλη. Τα ίδια συνέβαιναν και στις ένοπλες δυνάμεις «καραβανάδες, μουλαράδες, μπατζήδες» ήσαν οι προσφιλείς απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, τώρα γίναμε όλοι, είπαμε επί το ευπρεπέστερον «ένστολοι». 
Δεν απαρνούμαι την ένδοξη στολή μου που την τίμησα και με τίμησε, αλλά όταν λέμε «ένστολοι» εννοούμε όλους αυτούς, που φοράνε κάποιου είδους στολή, σχέση έχουσα με το επάγγελμά τους, τέτοιοι είναι περίπου η Δημοτική Αστυνομία, οι νοσοκόμες του Ερυθρού Σταυρού, οι σεκιουριτάδες και τόσοι άλλοι, στολή φορούσε και ο μακαρίτης ο Χατζηχρήστος στην ταινία ο «Κύριος Πτέραρχος», στολή φορούσε και ο μακαρίτης ο Παπαγιαννόπουλος στην ταινία «Εξω οι κλέφτες», σαν θυρωρός στην εταιρεία του Αδάμαντα (Ορέστης Μακρής). Δεν έχω τίποτα με τα τίμια επαγγέλματα αυτών, που φοράνε κάποια στολή.
Μη το κάνουμε σαν τα μάρμαρα του Παρθενώνα που τα λέμε Ελγίνεια. Θα μου πεί κάποιος, και πως πρέπει να λέγονται, όσοι από τις ένοπλες δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας φέρουν στολή, μα το λένε μόνοι τους οι προσδιορισμοί: «Ενοπλες Δυνάμεις – Σώματα Ασφαλείας» και εκεί θα συμπεριλαμβάνονται Αξ-κοί, Υπαξ-κοί , Αστυφύλακες, Πυροσβέστες, Λιμενοφύλακες, για τα Σώματα Ασφαλείας. Μπορεί κάποιος άλλος νάχει άλλη άποψη, τη γνώμη μου έγραψα ελεύθερα.
Προβληματίζεται η κοινωνία, ότι οι «ένστολοι» παίρνουν λεφτά, τους δίνει η κυβέρνηση λεφτά, αυτά κάνουν οι συγκυβερνώντες με αυτά που λένε και μας φέρνουν αντίπαλους με άλλες κοινωνικές τάξεις. Είναι ντροπή να πιστεύουν, ότι τα εφτά, είκοσι, τριάντα και πενήντα ευρώ το μήνα είναι λεφτά που ανταποκρίνονται στη δουλειά (λειτούργημα) που κάνουμε. Δεν έχουμε πάρει δεκάρα κύριοι και αυτά που θα πάρουμε, δεν είναι τίποτα, μπροστά σ’ αυτά που παίρναμε πριν την κρίση, ήταν ένας λογικός μισθός, ήταν μια λογική σύνταξη, ανάλογα με την σκληρή δουλειά που κάνουμε και πολύ λιγότερα από άλλες κοινωνικές τάξεις του δημοσίου.
Η συγκυβέρνηση παρανομεί διότι δεν εφάρμοζε την απόφαση του ΣτΕ στο σύνολό της, αλλά την εφαρμόζει επιλεκτικά και όπως την συμφέρει, δεν μπορεί όμως να κάνει τα ίδια στους δικαστικούς, εκεί «προσοχή», αλλά και εκεί τους συνταξιούχους από μήνα σε μήνα τους παραπέμπει. Κύριε Αναπληρωτά Υπουργέ Οικονομίας Χρήστο Σταϊκούρα, δώστε επιτέλους μια πειστική απάντηση το πότε και πως, για εν ενεργεία και συνταξιούχους και μη μας κοροϊδεύουν εμάς τους συνταξιούχους, ότι χρειάζονται νέες συνταξιοδοτικές πράξεις, όταν μας τα «κόβατε» κύριε Υπουργέ, αλλάξατε και συνταξιοδοτικές πράξεις, όχι, αλλά γράφατε στα τρίμηνα «μείωση τόσο, βάσει του τάδε νόμου», τώρα θέλετε νέες συνταξιοδοτικές πράξεις; Ακόμα την γραφειοκρατία δεν την εξαλείψατε κύριοι της συγκυβέρνησης. Κρίμα που στα εύκολα δεν μπορείτε να δώσετε λύση. Δεν φτώχυναν την Ελλάδα οι Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά το πολιτικό σύστημα φτώχυνε τη χώρα μας.

Γιώργος Αλ. Παπαδημητρόπουλος
Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛΑΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...