Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

Και όμως κάτι εκατοντάδες υπάλληλοι στο δημόσιο δεν δουλεύουν γιατί δεν έχουν εκδοθεί διατάξεις με τα καθήκοντα τους...

Αναδημοσιεύουμε από enimerosifylis.blogspot.gr :

Εδώ και περίπου δύο χρόνια η δημοτική αστυνομία καταργήθηκε, ένα 30% του έμψυχου δυναμικού κατανεμήθηκε στην Ελληνική Αστυνομία, μαζί με το 100% των καθηκόντων της.

Η αφορμή για αυτό το άρθρο είναι το παρακάτω e-mail που δεχθήκαμε και σας παραθέτω αυτούσιο:

<<Σας ενημερώνω για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα προχθές στη λαϊκή αγορά του **** (παραλείπεται γιατί δεν το επιθυμεί ο αποστολέας) στο δήμο ****. Η συγκεκριμένη λαϊκή αγορά έχει επεκταθεί σε μήκος και στις παρόδους από μικροπωλητές χωρίς άδειες, οι περισσότεροι αθίγγανοι που πουλούν χαλιά, λουλούδια, τρόφιμα. Με μια ομάδα τεσσάρων ακόμα εμπόρων πήγαμε αμέσως στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου συνομιλήσαμε με την αξιωματικό υπηρεσίας και λίγο αργότερα με το διοικητή, οι οποίοι πράγματι αμέσως έστειλαν περιπολικό. Μέχρι να γυρίσουμε στη λαϊκή οι περισσότεροι παράνομοι είχαν φύγει. 

Δεν πέρασε ούτε μια ώρα και όλοι ήταν πάλι στις θέσεις τους. Πάλι εμείς πίσω στο αστυνομικό τμήμα. Η αξιωματικός υπηρεσίας και ο διοικητής έλλειπαν σε αυτοκτονία, όπως μας είπε ο σκοπός και μας παρέπεμψαν στη γραμματεία. Η αστυνομικός της γραμματείας καθ΄όλα ευγενική μας εξήγησε ότι το περιπολικό και ο διοικητής ήταν σε συμβάν και ότι δεν ήταν δυνατόν να εξυπηρετηθούμε τουλάχιστον όχι άμεσα. Τότε ζητήσαμε να μας ενημερώσουν γιατί δεν στέλνουν κάποιον από τους έξι δημοτικούς αστυνομικούς που βρισκόταν έξω από το τμήμα. Και εκεί αρχίζει η τραγικότητα. Όπως μας εξήγησε η γραμματέας παρότι έχουν ένα χρόνο που τους "φόρτωσαν" προσωπικό και καθήκοντα, μέχρι τουλάχιστον σήμερα (σ.ε. Παρασκευή 12/12/14) δεν έχει εκδοθεί νόμος που να τους ορίζει καθήκοντα και ενώ είναι ένστολο προσωπικό τους έχουν υπάγει στην κατηγορία των πολιτικών υπαλλήλων. 

Αφού λοιπόν δεν είναι "αστυνομικό προσωπικό" ούτε "ειδικό αστυνομικό προσωπικό" και δεν έχουν εκδοθεί διατάξεις που να προβλέπουν καθήκοντα κάθε πράξη τους αμέσως είναι παράνομη... Οπότε τους έχουν και κάθονται. Τα σχόλια περιττεύουν!>>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...