Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Κυρ. Μητσοτάκης: Εκτός ατζέντας οι απολύσεις – Τι είπαν με Σαμαρά για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Προσπάθεια να πείσει ότι «το έργο της κυβέρνησης συνεχίζεται κανονικά» και στον δικό του τομέα, έκανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά τη σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «Υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα που θα τηρηθούν» αναφορικά με τις απολύσεις. Ωστόσο παραδέχθηκε ότι το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό. Να σημειωθεί ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα για το οποίο μιλάει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρέπει μέχρι τέλος του έτους (σ.σ. δηλαδή, αν βγάλουμε έξω τις αργίες σε δέκα εργάσιμες να πραγματοποιηθούν 5.500 απολύσεις προκειμένου να συμπληρωθούν οι 15.000 που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα για το 2014. Όμως, μέχρι στιγμής έχουν γίνει μόλις περίπου 1.500 από τους υπαλλήλους που εντάχθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
-Τα νομοσχέδια για την αξιολόγηση και για κάποιες παρεμβάσεις εσωτερικές στην αγορά εργασίας στο Δημόσιο θα έρθουν σε δημόσια διαβούλευση πριν τα Χριστούγεννα. Μάλιστα, επισήμανε ότι έχει καλέσει σε δημόσια διαβούλευση την ΑΔΕΔΥ, η οποία δεν έχει ανταποκριθεί. «Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει αποδείξει ότι, όντας συνεπές στις δεσμεύσεις του, μπορεί να θέτει το ίδιο μία στρατηγική μεταρρυθμίσεων με εθνικό πρόσημο, μία στρατηγική που μπορεί να επιβάλλει – εντός εισαγωγικών – και στους πιστωτές μας, διότι είναι μία στρατηγική η οποία είναι ωφέλιμη για τη χώρα, ωφέλιμη για τη Δημόσια Διοίκηση και ωφέλιμη για τους φορολογούμενους», τόνισε ο υπουργός.
Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα από την Κρήτη ότι θα παίζει λύρα και οι αγορές θα χορεύουν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστήριξε ότι «δεν σχολιάζει δηλώσεις για τα πανηγύρια», ενώ για την προεδρική εκλογή είπε ότι πιστεύει πως οι βουλευτές θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα εκλέξουν Πρόεδρο.
Σε ερώτηση αν πιθανές εκλογές θα είναι πιστωτικά αρνητικό γεγονός, απάντησε ότι ενδεχόμενες εκλογές θα δυναμιτίσουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας προς την ανάκαμψη και πρόσθεσε: «Η ευθύνη είναι στα χέρια των βουλευτών. Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Οι βουλευτές μέχρι την τρίτη ψηφοφορία πρέπει να σκεφτούν αν η ψήφος τους συνάδει με τις επιταγές του Συντάγματος».
Σχετικά με την τοποθέτηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη ότι δεν θα είναι αποστασία αν οι βουλευτές ψηφίσουν θετικά για την εκλογή Προέδρου, απάντησε «ας αφήσουμε στην άκρη τις κουβέντες για αποστασίες, και τους βουλευτές ελεύθερους να κρίνουν τη μόνη υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα».

1 σχόλια :

Roumelian Dorian είπε...

Θα τα πούμε στις εκλογές...ήδη έχουν αρχίσει και γλείφουν διάφοροι αλλά θα πληρωθούν για την καταργηση από εμάς....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...