Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

Περικοπές της μη μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο

Στη λίστα των μέτρων με τα οποία προσπαθεί να κατευνάσει η κυβέρνηση την Τρόικα για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση περιλαμβάνεται και η δραματική μείωση της μη μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο. Υπερωρίες, οδοιπορικά, εκτός έδρας, κατασκηνώσεις, ειδικές άδειες, εφάπαξ παροχές, προνοιακές διευκολύνσεις μπαίνουν στο στόχαστρο προκειμένου να επιτευχθεί μείωση δαπανών χωρίς άλλες περικοπές μισθών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει ακτινογραφία όλων των μη μισθολογικών παροχών που δίνονται σε εργαζόμενους στον στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και επομένως είναι εφικτό να μπει “μαχαίρι”, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Γιατί δεν κυνηγάτε και κανέναν επαγγελματία φοροδιαφεύγοντα ρε μάγκες; Ναι, αυτούς που πουλάνε 30 πράγματα σε 30 πελάτες και κόβουν 1 απόδειξη για ξεκάρφωμα. Και ύστερα κράζουν τους Δημοσίους υπαλλήλους επειδή -και καλά- τους πληρώνουν. Από που τους πληρώνουν;  Υπάρχει μαγαζι που να δηλώνει κέρδη; Όλοι ζημίες δηλώνουν και πληρώνουν λιγότερα σε φόρους απ' όσο και ο τελευταίος χαμηλόμισθος του δημοσίου. Συνεχώς την εύκολη λύση των περικοπών  των μισθών των Δ.Υ. θα επιλέγετε?  Πιο ανίκανος ή..."ανίκανος" πεθαίνεις, πραγματικά...

1 σχόλια :

Βασ.Τυρ.ο Φελωνιώτης είπε...

Δε θέλουν να πιάσουν τη φοροδιαφυγή!Η μεγαλύτερη γίνεται στις εισαγωγές προϊόντων,με τις υπερτιμολογήσεις,γιατί το παγκόσμιο εμπόριο είναι αμαρτωλό και υποστηρίζεται ένθεν κακείθεν,στο εγχώριο εμπόριο-βλέπε υπεραγορές,εταιρείες πετρελαιοειδών,ελεύθεροι επαγγελματίες(υδραυλικοί,δικηγόροι,γιατροί,ηλεκτρολόγοι,ηλεκτρονικοί και συνεργεία ανακαινίσεων και ελαιοχρωματισμού)και το πάρτυ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό,γιατί και την πλευρά μας δεν υπάρχει φορολογική συνείδηση!Μη μου πείτε ,ότι όταν έρχεται ο υδραυλικός για μια εργασία δε σας λέει για αμοιβή με απόδειξη και χωρίς;Εκεί συμβαίνει το κακό σε βάρος μας και με τη συνδρομή μας!Όλοι πατούν στην ανάγκη των εργαζόμενων για χαμηλότερες τιμές και πέφτουμε στην παγίδα τους.Και όλα αυτά ,γιατί δεν υπάρχει ένα δικαιο φορολογικό σύστημα για όλους.Γι αυτό υπολειτουργούν οι υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών και κοινωνικών παροχών σε όλους τους τομείς(υγείας,παιδείας,κ.ά).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...