Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

ΣΤΕ: Συνταγματική η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας - Απορρίφθηκαν και οι προσφυγές για μοριοδότηση της σειράς 2010 και οκταετία (αποφάσεις 16/2014 και 17/2014)

Συνταγματική και αξιοκρατική η μοριοδότηση όσων διορίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ αλλά και η αναγνώριση του πτυχίου στην κινητικότητα πριν την 8ετια.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΣτΕ σχετικά με την συνταγματικότητα της κατάργησης των θέσεων κλάδου ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας.

Το ΣτΕ αποφαίνεται ότι είναι δυνατόν να απολύονται οι υπάλληλοι των οποίων οι θέσεις καταργούνται και συνεπώς κρίθηκε συνταγματική η κατάργηση της υπηρεσίας. Ομοίως δεν αποδέχεται και απορρίπτει την προσφυγή των Δημοτικών Αστυνομικών κατά μοριοδότησης συγκεκριμένης σειράς που διορίστηκε μέσω ΑΣΕΠ και αναγνωρίζει την αξιοκρατικότητα της διαδικασίας σε σχέση με τις άλλες σειρές. Επιπλέον απέρριψε και την προσφυγή κατά της αναγνώρισης πτυχίων στην κινητικότητα πριν το πέρας των 8ετών.

Η απόφαση αναμένεται σύντομα να δημοσιευθεί* πράγμα που θα μας επιτρέπει να αναλύσουμε περαιτέρω το σκεπτικό.

Σημειώνουμε ότι από τους 3044 Δημοτικούς Αστυνομικούς απορροφήθηκαν όλοι σε άλλες υπηρεσίες και περίπου 118 απολύονται οριστικά.

Πηγή: 
dtypos.blogspot.gr


*Προς το παρόν η είδηση έχει δημοσιευθεί μόνο από το συγκεκριμένο ιστολόγιο.

10 σχόλια :

Mακης Δημακης είπε...

επεσε η αυλαια....και οπως λενε οι φιλοι μας οι αμερικανοι....No rest for the waken (καθε κατεργαρης στον παγκο του....)καλο ταξιδι σε ολους....

Roumelian Dorian είπε...

Αφού βαπτίστηκε η αδικία συνταγματικότητα τα λόγια είναι περιττά. Ας πανηγυρίσουν κάποιοι στις πλάτες των υπολοίπων. Ήταν πιο "άξιοι" από τους πρώην συναδέλφους τους.

Giorgos M είπε...

για τη μοριοδότηση και την οκταετία τουμπεκί οι δικαστούληδες....Για τα υπόλοιπα, όντως προβλέπονταν και από τον τελευταίο κκδυ του 2007

Μαρία Α. είπε...

Να υποθέσω αγαπητέ Μάκη, σειρά του 2010? Γιατί αν ναι, τότε θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.
Κάθε ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ στον πάγκο που του ετοίμασε ο Μητσοτάκης!Ξέρεις εσύ...

PanosHellas είπε...

Οπότε θα μπορούσαμε να ειχαμε βρεθει σπιτια μας. Παλι καλα που βγηκαν τα φεκ.Μαλλον δε τα ηξερε καλα ο Μητσοτάκης κ απο τυχη μας απορρόφησε

jackal είπε...

Συνταγματική θα είναι κ η ψήφος μας.

Mακης Δημακης είπε...

Μαρια Α. με τις εμμονες...ειμαι περηφανη σειρα του 2008 αλλα εσυ ασε την σειρα του 10 και κοιτα λιγο να φτιαξεις την δικια σου ζωη...

Giorgos M είπε...

Aυτό με το είμαστε τυχεροί που μας κρατήσαν σε δουλειά, σίγουρα εμπεριέχει μιά δόση αλήθειας, αλλά για σκεφτείτε και πόσοι παντελώς άσχετοι κυκλοφορούν ακόμη ελεύθερα στο δημόσιο, είναι ακόμη και σε θέσεις ευθύνης κλπ πάμπολλα παραδείγματα.Αυτοί γιατί δε φύγαν;;;;...Τουλάχιστον από το 2004 και μετά η πλειοψηφία μας κατείχε από καλά εώς πολύ δυνατά τυπικά προσόντα που σε πολλές περιπτώσεις παραέφταναν για δ.α.Σιγά μη τους πούμε και ευχαριστώ που μας κράτησαν...καθήκον τους έπρεπε να ήταν!!!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ είπε...

25 Ιανουαρίου 2015

Roumelian Dorian είπε...

Θα συμφωνήσω με την ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ (και οι περισσότεροι) γιατί επιβάλλεται από την κρισιμότητα της κατάστασης.....

25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΛΟΙΠΟΝ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...