Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

«Που είναι το σαπούνι;»

Σήμερα στο Αστυνομικό τμήμα της πόλης μου ήταν η πρώτη μέρα της μόνιμης ανάληψης καθηκόντων μας. Ωραία λέω. Τι ωραία, βλακείες.

Υπάρχει το ενδεχόμενο από 1η Φεβρουαρίου 2015 με εντολή Σαμαρά να μας κάνουν αναγκαστικά επιπλέον κρατήσεις για τον πρώτο χρόνο ~150 Euro το μήνα για το χρεωκοπημένο Μετοχικό Ταμείο. Οι υπεύθυνες δηλώσεις για τη μη αλλαγή του ασφαλιστικού φορέα προς το παρόν δεν έγιναν δεκτές. Δηλαδή από καθαρό μισθό 774? θα πάμε μάλλον για τον πρώτο χρόνο στα 624 Euro. Εντάξει σκέφτομαι. Δε θα πάνε χαμένες οι κρατήσεις. Αν φυτοζωεί ακόμα το Μετοχικό Ταμείο και ζούμε μετά τον ~13 έτος της σύνταξής μας, δηλαδή μετά τα 78, ζωή να έχουμε, θα πάρουμε τη πρώτη μας επιστροφή σε κέρδος. Μαλλιά. Μέχρι τότε άντε βγες να ελέγξεις 34 αρμοδιότητες με 624 Euro το μήνα.

Ουφ, δε μπορώ άλλο, έσκασα. Άσε που με πονάει και το χέρι από τα ξύλα που έβαζα στο ξυλολέβητα, επειδή με εντολή Σαμαρά αυξήθηκε ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης και έγινε ασύμφορο. Τέλος, Θα βγω έξω να πάρω λίγο καθαρό αέρα. Με το που βγαίνω έξω στη πύλη μπαίνει ένας τύπος, μας κάνει χειραψία και μετά μπαίνει μέσα στο κτήριο. Λέω το συνάδελφο ποιος ήταν; Μου λέει, δε κατάλαβες ότι είναι ο υποψήφιος βουλευτής του Σαμαρά για το νομό μας; Όχι ρε γαμώτο, δε το κατάλαβα και λέρωσα το χέρι μου. Α'ι΄ σιχτίρ! Αμέσως πήγα στο μπάνιο να το πλύνω. Αλλά μάταια. Πουθενά δεν υπάρχει σαπούνι στο αστυνομικό τμήμα. Και για αυτό φταίει ο Σαμαράς!

Α ρε καταραμένε Σαμαρά...

G.F.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...