Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

Τα καινούρια περιπολικά με τα οποία ενισχύεται η ΕΛ.ΑΣ. έρχονται από την Κορέα

Η απόφαση για την ενίσχυση του στόλου και της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη με καινούρια οχήματα και εξοπλισμό μοιάζει ειλημμένη μετά και τη δέσμευση του αρμόδιου Υπουργού κ. Βασίλη Κικίλια, με τη συνδρομή της Κορέας.
O Β. Κικίλιας βρίσκεται πολύ κοντά στη συμφωνία της δωρεάν παραχώρησης στην Αστυνομία 3.000 περιπολικών από την Κορεατική κυβέρνηση, κατασκευασμένα με προδιαγραφές και εξοπλισμό που θα τεθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες και τη διεύθυνση Πληροφορικής, ενώ από ελληνικής πλευράς θ΄αναληφθεί η υποχρέωση της εκχώρησης της συντήρησης τους στην εταιρεία προμήθεια των οχημάτων, για όσο χρόνο ή χιλιόμετρα που η ΕΛ.ΑΣ. θα κρίνει ότι θα μπορούν να ικανοποιούν με επάρκεια τις υπηρεσιακές ανάγκες.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι βάσεις για την επωφελή συνεργασία έχουν τεθεί και εναπόκειται στην όποια ηγεσία προκύψει μετά τις εκλογές, να την υλοποιήσει μέσα στο επόμενο δίμηνο.
Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί των Υπηρεσιών της Κρήτης, ουκ ολίγες φορές έχουν διαμαρτυρηθεί για τις ελλείψεις στο Σώμα, φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να καταγγείλλουν πως αγοράζουν οι ίδιοι τα πράγματα και τον εξοπλισμό τους, όπως τα αλεξίσφαιρα γιλεκα

Φαίνεται όμως πως η κατάσταση αυτή θα αλλάξει -έστω και μερικώς- καθώς ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ειχε διαβεβαιώσει  σε συνάντηση που είχε, το βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Δαμαβολίτη ότι βρέθηκαν χρήματα και έρχεται ο εξοπλισμός.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...