Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Μιχελάκης, Ντινόπουλος, αποχαιρετούν τη Βουλή...

Το δίδυμο της καταστροφής...
Η ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και η συρρίκνωση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ σε ιστορικά χαμηλά, αφήνει εκτός Βουλής πρωτοκλασάτα ονόματα των δυο παρατάξεων. Η «μάχη» του σταυρού βρίσκεται σε εξέλιξη σε πολλές εκλογικές περιφέρειες και η τελική εικόνα θα ξεκαθαρίσει με το τέλος της καταμέτρησης.
Στην Α' Αθήνας, από τη ΝΔ εκτός Βουλής μένει η Φωτεινή Πιπιλή, από το ΠΑΣΟΚ η Συλβάνα Ράπτη και Νάσος Αλευράς, από τους ΑΝ.ΕΛΛ. ο Κριστόφ Βαζέχα, και από το ΚΚΕ η Λίλα Καφαντάρη. Ο Χρ. Αηδόνης από το ΚΙΔΗΣΟ μένει εκτός Βουλής.
Στη Β' Αθήνας, από τη ΝΔ δεν εκλέγονται οι: Κατερίνα Παπακώστα, Γιάννης Μιχελάκης, Αργύρης Ντινόπουλος, Πάνος Παναγιωτόπουλος και Τάνια Ιακωβίδου. Από το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγονται οι: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Πύρρος Δήμας και Αφροδίτη Αλ Σάλεχ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέγονται οι: Άννα Χατζησοφιά, Οδυσσέας Βουδούρης και Δημήτρης Τσουκαλάς. Από το ΚΚΕ δεν εκλέγεται ο Σπύρος Χαλβατζής (θα εξαρτηθεί αν θα κρατήσει την έδρα ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας).
Από το ΚΙΔΗΣΟ που δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή, οι: Γ. Παπανδρέου, Θ. Μωραϊτης και Μ. Καρχιμάκης, δεν θα είναι στη νέα Βουλή.
Στην Α' Πειραιά, από τη ΝΔ εκτός Βουλής μένει ο πρώην υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ δεν εκλέγουν βουλευτές. 
Στην Β' Πειραιά, από τη ΝΔ εκτός Βουλής μένουν οι: Αναστάσιος Νεράντζης και Φαήλος Κρανιδιώτης και από το ΠΑΣΟΚ, που δεν εκλέγει βουλευτή, οι Παντελής Καψής και Δημήτρης Λιντζέρης.
Ενδεικτικά, σε άλλες εκλογικές περιφέρειες, εκτός Βουλής μένουν οι: 
Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ, περιφέρεια Αργολίδας)
Μίκα Ιατρίδη (ΝΔ, περιφέρεια Δωδεκανήσου)
Κώστας Μαρκόπουλος (ΝΔ, περιφέρεια Εύβοιας)
Μιχάλης Κασσής (ΠΑΣΟΚ, περιφέρεια Ιωαννίνων)
Σπύρος Ταλιαδούρος (ΝΔ, περιφέρεια Καρδίτσας)
Άντζελα Γκερέκου (ΝΔ, περιφέρεια Κέρκυρας),
Πάρις Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ, περιφέρεια Κοζάνης),
Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ, περιφέρεια Λακωνίας),
Ζέττα Μακρή (ΝΔ, περιφέρεια Μαγνησίας),
Δάνης Τζαμτζής (ΝΔ, περιφέρεια Πέλλας),
Μιχάλης Ταμήλος (ΝΔ, περιφέρεια Τρικάλων),
Χρήστος Μαρκογιαννάκης (ΝΔ, περιφέρεια Χανίων)
Τέλος, στο Επικρατείας, εκτός Βουλής μένουν οι: Γιώργος Φλωρίδης, Παναγιώτης Ρήγας, Νίκος Μπίστης και Τέρενς Κουίκ, (ΠΑΣΟΚ και ΑΝ.ΕΛΛ. δεν κατάφεραν να εκλέξουν από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας).

www.efsyn.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...