Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Ο Πάνος Σκουρλέτης επικεφαλής -σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες- στο υπερυπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης, Προστασίας του πολίτη και μεταναστευτικής πολιτικής

Ένα ολιγομελές υπουργικό συμβούλιο με περίπου δέκα υπουργούς, το οποίο θα διακλαδώνεται σε ένα αρκετά πολυμελές τελικό σχήμα με θέσεις αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, είναι το κυβερνητικό μοντέλο που θα υιοθετήσει ο κ. Τσίπρας.

Για την θέση του Αντιπρόεδρου της κυβέρνησης επικρατέστερος είναι ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, ενώ γραμματέας της κυβέρνησης αναμένεται να αναλάβει ο νομικός κ. Σπύρος Σαγιάς. Χρέη υπουργού Επικρατείας θα αναλάβει ο κ. Νίκος Παππάς.

Υπουργός Οικονομικών θα διοριστεί ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ στους επιμέρους τομείς θα αξιοποιηθεί και ο Ευ. Τσακαλώτος.

Το υπουργείο Ναυτιλίας καθώς και αυτό του Τουρισμού αναμένεται να ενταχθούν σε ένα υπερυπουργείο Ανάπτυξης, επικεφαλής του οποίου θα είναι ο Γιώργος Σταθάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχήμα του συγκεκριμένου υπουργείου θα ενταχθεί ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όσον αφορά άλλα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, αναμένεται επίσης να υπουργοποιηθούν οι κ.κ. Δημήτρης Στρατούλης και Νίκος Χουντής, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την τοποθέτηση του κ.Νίκου Ξυδάκη στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Για το υπερυπουργείο Εσωτερικών, που θα περιλαμβάνει πιθανόν το υπουργείο Δημοσίας Τάξης προορίζεται ο κ. Πάνος Σκουρλέτης.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το ρεπορτάζ του βραδινου δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΙ:Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου ενδέχεται να αναλάβει το ξεχωριστό χαρτοφυλάκιο που ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως ως υπουργός Εθνικής Άμυνας και δεν προτίθεται να ζητήσει αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

Στελέχη των ΑΝΕΛ αναμένεται να αναλάβουν έως και τέσσερις θέσεις υφυπουργών, ανάμεσα στις οποίες θα είναι και αυτή των Θρησκευμάτων.

Στο υπουργείο Εργασίας αναμένεται να τοποθετηθεί η κ. Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία έχει εργαστεί στο εξωτερικό στην εφαρμογή του προγράμματος εξέλιξης του κράτους σε «εργοδότη έσχατης προσφυγής». Δεν αποκλείεται η αξιοποίηση του κ. Κων. Τσουκαλά στο υπουργείο Πολιτισμού. Για το υπουργείο Υγείας ισχυρή υποψηφιότητα θέτει ο κ. Παν. Κουρουμπλής, ενώ για το υπουργείο Παιδείας ο κ.Αριστείδης Μπαλτάς.

Η στελέχωση του υπουργείου Εξωτερικών παραμένει ερώτημα, αν και θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή της κ. Νάντιας Βαλαβάνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...