Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Γ. Κατρούγκαλος (νέος [Αναπλ.] υπουργός Διοικ. Μεταρρύθμισης) : «Θα ανακληθούν οι απολύσεις που έγιναν αντισυνταγματικά» - Επιστρέφουν στις θέσεις τους οι σχολικοί φύλακες


Επαναπροσλαμβάνονται όλοι όσοι έχουν απολυθεί από διαθεσιμότητα και μνημονιακούς νόμους όπως οι σχολικοι φύλακες ανακοίνωσε σήμερα ο νέος αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Κατρούγκαλος 


Ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας σήμερα το βράδυ στο MEGA ανακοίνωσε ότι με υπουργική απόφαση που θα υπογράψει αφού όπως αναφέρει δεν χρειάζεται να νομοθετηθεί θα επιστρέψουν στις θέσεις τους οι απολυμένοι του Δημοσίου που έχουν απολυθεί με τους μνημονιακούς νόμους όπως χαρακτηριστικά είπε. Σε ερώτηση εάν επαναπροσληφθούν όλοι οι σχολικοί φύλακες ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε θετικά.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 10.000 απολυμένοι του Δημοσίου θα επιστρέψουν στην θέση τους ενώ ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι δεν θα επαναπροσληφθούν όσοι απολύθηκαν για παραπτώματα.

Για τους απολυμένους της ΕΡΤ απάντησε ότι δεν είναι της αρμοδιότητας του «Δεν μας δεσμεύουν οι συμφωνίες της προηγούμενης κυβέρνησης» σημείωσε, ενώ για το δημοσιονομικό βάρος των αλλαγών είπε ότι «είναι κοστολογημένο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» στο οποίο εντάσσονται. «Αλλού είχαμε λιγότερους, αλλού περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτό που έχουμε κοινό στόχο με τους εταίρους είναι ο εξορθλογισμός του Δημοσίου» είπε ακόμα ο Γ. Κατρούγκαλος. 

«Ο μόνος που μπορεί να μεταρρυθμίσει τη Δημόσια Διοίκηση είναι ένα κόμμα της Αριστεράς. Να έχει την εμπιστοσύνη των δημοσίων υπαλλήλων» είπε ενώ μίλησε για αξιολόγηση όχι τιμωρητική.

Δείτε το video από το MEGA:www.dikaiologitika.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...