Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Την επανασύσταση (;) της Δημοτικής Αστυνομίας ζητά μεταξύ άλλων η ΠΟΕ-ΟΤΑ από την ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών

Δικές μας πηγές λένε βέβαια ότι η Ομοσπονδία ζήτησε την αποκατάσταση των απολυμένων Δημοτικών Αστυνομικών και όχι την επανασύσταση της Δ.Α. Παρ' όλα αυτά, σας παραθέτουμε το σχετικό άρθρο της εφημερίδας "Έθνος" που κάνει λόγο για επανασύσταση.

Την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών επισκέφθηκαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ και έθεσαν τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση.


Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμις Μπαλασόπουλος, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έθεσε τα ζητήματα της αξιολόγησης, του επανέλεγχου των συμβάσεων, του Πειθαρχικού Δικαίου, της μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης, της ιδιωτικοποίησης τομέων της Αυτοδιοίκησης -με αιχμή του δόρατος τα απορρίμματα, του νέου Κώδικα Υπαλλήλων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της επιστροφής των απολυμένων και της επανασύστασης διαλυμένων υπηρεσιών -όπως η Δημοτική Αστυνομία και ο θεσμός των Σχολικών Φυλάκων.

Στόχος, όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, είναι να ασκηθεί πίεση ώστε η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα δύο «μεγάλα και ανοικτά ζητήματα», του επανελέγχου των συμβάσεων και της αξιολόγησης.

«Δεν μπορεί να υπάρξει μεγάλη πίστωση χρόνου σε αυτά», σημείωσε ο κ. Μπαλασόπουλος και πρόσθεσε ότι σημαντικά ζητήματα είναι η αλλαγή στο Πειθαρχικό Δίκαιο που καταργεί το τεκμήριο αθωότητας, και η νομοθετική αλλαγή όσον αφορά στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ στους ιδιώτες.

«Ζητήσαμε δεσμεύσεις για την επιστροφή των εργαζομένων, την επανασύσταση υπηρεσιών, το σταμάτημα του επανέλεγχου και αλλαγή των διατάξεων που εκχωρούν τη διαχείριση των απορριμμάτων στους ιδιώτες» είπε.

«Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η εξέλιξη ουσιαστικών θεμάτων σχετίζεται με τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις» πρόσθεσε το μέλος της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Αδαμόπουλος, ενώ ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γιάννης Τσούνης τόνισε: «Εμείς ήρθαμε να πιέσουμε για να υπάρξει δέσμευση στις προγραμματικές δηλώσεις».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...