Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Όλο το σχέδιο για τις αλλαγές στο Δημόσιο - Υποχρεωτική η κινητικότητα των υπαλλήλων στην περίπτωση μεταφοράς αρμοδιοτήτων από μια δομή σε μία άλλη

Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο προετοιμάζει η κυβέρνηση. Το σχέδιο περιλαμβάνει αλλαγές στα οργανογράμματα των υπουργείων, νέα συστήματα αξιολόγησης και επιλογής προϊσταμένων, καθώς και τρία κύματα κινητικότητας για την αξιοποίηση προσωπικού.


Στην ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού θα συνεισφέρουν με την τεχνογνωσία τους ειδικοί από Γαλλία, Δανία και ΗΠΑ.

Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο προετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης εντός του 2015. Θα περιλαμβάνει αλλαγές στα οργανογράμματα των υπουργείων έως και θεσμοθέτηση νέων συστημάτων αξιολόγησης και επιλογής προϊσταμένων.

Ο αρμόδιος υπουργός, Γ. Κατρούγκαλος, επιδιώκει να θεσμοθετήσει τις αλλαγές στο κράτος εντός του 2015 με στόχο να αναδείξει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, αλλά αξιοποιώντας και το momentum, δηλαδή τη στήριξη που απολαμβάνει η κυβέρνηση από σημαντικό τμήμα των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κατρούγκαλος στοχεύει να διαμορφώσει ένα άτυπο συμβούλιο «σοφών» για τη δημόσια διοίκηση στο οποίο θα συμμετέχουν προσωπικότητες απ' όλο το πολιτικό φάσμα, όπως για παράδειγμα οι πρώην υπουργοί Πρ. Παυλόπουλος και Γ. Σταυρόπουλος.(κλικ στις εικόνες)


enikos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...