Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Πατούλης (πρόεδρος ΚΕΔΕ) μετά την συνάντηση με τον Υπ. ΔιΜΗΔ κ. Γ. Κατρούγκαλο :«Άποψή μας είναι ότι η Δημοτική Αστυνομία είναι απαραίτητη για τους δήμους. Ακόμα δεν έχουν καταλήξει με ποιο τρόπο θα μπορέσει να συγκροτηθεί»

Δελτίο τύπου

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Κ.Ε.Δ.Ε. με τον Αν. Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Κατρούγκαλο


Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης κατέθεσε την πρόταση για τη Διοικητική Οργάνωση των Δήμων.

Γ. Πατούλης: Συμφωνήσαμε να μην υπάρχει κανένα νομοθέτημα χωρίς  προηγούμενη συνεργασία με την ΚΕΔΕ


Τις θέσεις της  Α’ Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη Διοικητική Οργάνωση των Δήμων, παρουσίασε και κατέθεσε σήμερα στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργο Κατρούγκαλο, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ αποτελούμενη από τον πρόεδρο της, Γιώργο Πατούλη, τον αντιπρόεδρο Δημήτρη  Καφαντάρη, τον γενικό γραμματέα  Γιάννη  Μουράτογλου, και τους επικεφαλής των παρατάξεων στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, Απόστολο  Κοιμήση, Γιώργο Ιωακειμίδη και Δημήτρη  Μπίρμπα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κατέθεσε στον κ. Κατρούγκαλο αναλυτικό υπόμνημα, που περιλαμβάνει τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού για ζητήματα που αφορούν τη Διοικητική Οργάνωση των Δήμων, αλλά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού.

Αμέσως μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο  γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

« Είχαμε την δυνατότητα να συζητήσουμε σήμερα με τον αναπληρωτή Υπουργό κο Γ. Κατρούγκαλο και υπηρεσιακούς παράγοντες για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση.

Του παραδώσαμε αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις και συμφωνήσαμε να υπάρχει μια διαρκής επικοινωνία και συνεργασία, ώστε να μην υπάρχει κανένα νομοθέτημα χωρίς προηγούμενη συνεργασία με την ΚΕΔΕ.

Για το θέμα της αξιολόγησης, συμφωνήσαμε ότι πρέπει να γίνει αλλά με αντικειμενικό τρόπο, και θα πρέπει να αφορά όχι μόνο το προσωπικό αλλά και τις δομές. Για τα πειθαρχικά θέματα των υπαλλήλων, θεωρούμε ότι χρειάζεται ακόμα περισσότερη κουβέντα ώστε τα υπηρεσιακά συμβούλια να είναι αντικειμενικά και αμερόληπτα».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων αναφορικά με το θέμα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και για το αν υπάρχει κάποια οικονομική μελέτη που να το στηρίζει, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ είπε ότι:

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι θα επισπευσθούν τα ζητήματα του ΑΣΕΠ μέσα σε ένα συνολικότερο πλαίσιο διαχείρισης του τι μπορεί να πάρει ο κάθε δήμος από αυτές τις ήδη υπαρκτές καταστάσεις των προσλήψεων υπαλλήλων, όπως επίσης θα υπάρξει μία συνεργασία ΚΕΔΕ και υπουργείων για ένα γενικότερο προγραμματισμό των προσλήψεων προσωπικού υπαλλήλων. με τα ζητήματα του 2014-2020».

Ερωτηθείς  για  το αν θα ανασυσταθεί η Δημοτικής Αστυνομία ο κ. Πατούλης απάντησε:

« Η άποψη μας είναι ότι η Δημοτική Αστυνομία είναι απαραίτητη για τους δήμους. Ακόμα δεν έχουν καταλήξει με ποιο τρόπο θα μπορέσει να συγκροτηθεί. Επίσης, θέσαμε το θέμα που αφορά το προσωπικό ΑμεΑ του προγράμματος 3+1 , ζητώντας να μπορέσουν, όσοι δεν είναι πλέον αορίστου χρόνου, να γίνουν. Το αίτημα αυτό είχε τεθεί και στην προηγούμενη κυβέρνηση και το επαναφέρουμε γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα γι’ αυτή την κατηγορία εργαζομένων».

Σε άλλη ερώτηση για το ποιον θα επιβαρύνουν οι προσλήψεις και τα νέα οργανογράμματα, την αυτοδιοίκηση ή το κράτος απάντησε:

« Είναι σίγουρο ότι, όποιοι υπάλληλοι αφορούν την Αυτοδιοίκηση, είναι θέμα πληρωμής από την ίδια την Αυτοδιοίκηση. Εμείς ειδικότερα έχουμε ζητήσει από τον κο Βούτση την κοστολόγηση των λειτουργιών για κάθε δήμο και βεβαίως, μέσω των ΚΑΠ, τις ανάλογες αποδοχές και απολαβές που πρέπει να έχει ένας δήμος για να είναι ποιοτικός στις λειτουργίες του».

Για το ζήτημα της απογραφής των δημοτικών επιχειρήσεων απάντησε ότι η  διάθεση είναι να ολοκληρωθεί και εκεί τίθεται και το θέμα της αξιολόγησης γενικότερα των δομών όλων των δήμων και των φορέων τους.

 Επισυνάπτεται το κείμενο των θέσεων της Α’ Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη Διοικητική Οργάνωση των Δήμων, το οποίο, για τη Δημοτική Αστυνομία συγκεκριμένα, αναφέρει: 


7 σχόλια :

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΦΕΛΑΧΙΔΗΣ είπε...

Που ητανε η Κ.Ε.Δ.Ε και ο προεδρός της στις 05 Ιουλιου του 2013;Τώρα ξύπνησαν;Τώρα πέταξε το πουλί...

ioa dim είπε...

Αντιπροσωπεια του σωματειου ΠΥ που επισκεφτηκε το ΑΤ Δραμας ανεφερε οτι δεν υπαρχει περιπτωση επανασυστασης. Δεν ημουν παρων στη συναντηση μου το μετεφερε ατομο που ηταν εκει.

Roumelian Dorian είπε...

Πέταξε εκείνο το πουλί και ήρθε καινούριο τώρα. Έτσι είναι η ζωή, διαχρονικά μία αέναος λειτουργία, έχει δυναμική. Επανασύσταση λοιπόν ή να μας φάει ο εγωϊσμός;

Ioannis Kal είπε...

Βασικά μάλλον μετά απο 2 χρόνια κατάλαβαν οτι η ΕΛΑΣ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί (τα έσοδα μειώθηκαν) αλλά και οτι οι Δήμοι με μαιμού Δημοτικούς Αστυνομικους δεν μπορουν να κανουν δουλειά. Μονόδρομος η ανασύσταση της Υπηρεσίας

xaris xatzi είπε...

Μάλιστα......
2 ερωτησούλες....
α) ΠΟΙΟς μας έδιωξε, (πλην μητσοτακη βεβαιως βεβαίως, και λοιπόων),προτιμώντας τότε, το οικονομικό παρατηρητηριο ?
Πόσοι δήμαρχοι έιχαν βάλει τότε την υπογραφή τους σε μια επιστολη που είχε βγει στην δημοσιοτητα και ζητουσαν, με υπογραφές την μη κατάργηση της υπηρεσίας?
30 κάτι απο τους πόσους?

Β) Με πόσους πρώην δημ.αστυνομικους θα στελεχωθει αυτη η νεα υπηρεσία? με όσους υπήρχαν πρίν? αν όχι, που όχι είναι η απάντηση, με ποια κριτηρια θα γίνουν οι νέες προσλήψεις? και αν ο αριθμός των " επιστρεφόντων" ειναι πολυ μεγαλύτερος από αυτους που θέλουν, τι θα γίνουν οι υπολοιποι που δεν θα είναι σε αυτην την νέα υπηρεσία?

Ioannis Kal είπε...

Απαντησούλες

Η κατάργηση μας έγινε απο την κεντρική εξουσία της Ν.Δ.,ειδες οτι οι Δήμοι υπεστησαν χιλιες-μυριες περικοπές και κανενας Δημαρχος δεν καταφερε να κανει κάτι.
Οταν καταργηθήκαμε τον Ιουλιο του 2013 ήσουνα υπέρ ή κατα? Δηλαδή τότε διαδήλωνες, φώναζες ήσουνα πικραμενος τσαντισμένος γιατί θεωρουσες την καταργηση άδικη? ΤΙ ΈΧΕΙ ΑΛΛΆΞΕΙ ΑΠΟ ΤΌΤΕ ? Μήπως δεν υπάρχουν ακομα αδιαθετοι? μήπως η Αστυνομία σε σπουδαιολόγησε και σε ενσωμάτωσε? Μήπως τα παιδιά που πηγανε φυλακές περνάνε καλά? Μήπως απο ολο το δημόσιο μονο σε εμας εκοψαν την υπερβολική διαφορά? Μήπως ξεσπιτώθηκαν νοικοκυρηδες? Ελεος πια με αυτη την Μητσοτολατρεία!
Επειτα μην ξεχνας ποιος σε διόρισε και ποιος σου έδινε ψωμί να τρως τα τελευταία 5-10 χρόνια.

Η νέα υπηρεσία θα πρέπει να στελεχωθεί μόνο και αποκλειστικά απο πρώην Δημοτικους Αστυνομικούς, είναι γελοίο να έχεις εμπειρα και εκπαιδευμένα άτομα στην Δημοτική Αστυνόμευση και να τα χρησιμοποιεις για φωτοτυπίες και μεταγωγες στα Α.Τ. και δεσμοφύλακες στις φυλακές, να κάνει προσλήψεις απο τις 15000 εκεί και να αποδεσμευθουν οι δικοι μας.

xaris xatzi είπε...

το τί έκανε ο καθένας απο εμας, και τι κάνει τώρα, το προσπερνώ....
Δεν θα κάτσω να στεναχωρηθω για τους δήμους, συγνώμη κιόλας...πιστευεις ότι αν ήθελαν δεν μπορουσαν να μας κρατήσουν?
ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ.....
ποιος με διόρισε? θα σου πώ....με διόρισαν τα μόρια που είχα από εκει που τα πήρα..... Μητσοτολατρεία....!!
Προφανώς δεν ε΄ιδες που έγραψα ποιος μαςκατηργησε, όπως φυσικά δεν απάντας και στα ερωτήματα.....
προτίμησαν η όχι το οικονομικο παρατηρητηριο?
Πως και με ποιον τρόπο θα πάρουν τα άτομα πχ στην αθηνα, αν πουν ότι απο τους 1500 περιπου που υπήρχαν εγω θα κάνω ην δουλεια μου, με 300, 500, 700, 1000? οι λοιποι τι θα γίνουν?
Συμφωνω στο αν γινει η νέα υπηρεσία θα πρέπει να γίνει απο ανθρωπους που γνωριζαν την δουλεία? τι θα γίνει όμως αν, λέω αν, πουν ότι δεν θέλουν το συνολο, αλλά ένα μέρος?
Οποιος θέλει κάτι, πρέπει να είναι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα...για να βρεί λύσειςσε όλα....το ιδεατό πάντα είναι καλό... τι γίνεται όταν όμως το ιδεατό, τελικα δεν είναι εφαρμοσιμο, η δεν γίνει εφαρμόσιμο?
και επειδη είπες για μητσοτολατρεια,...
2 φορές από 1100 και βάλε χλμ πηγαινε έλα, δεν το λες μητσοτολατρεία...!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...