Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

Πότε και πως θα επιστρέψουν οι απολυμένοι στο Δημόσιο – Έρχεται νέο κύμα κινητικότητας

- Μέσω κλειστής προκήρυξης μόνο για απολυμένους και υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα οι προσλήψεις
- Μέσα στις επόμενες ημέρες η καταγραφή κενών στις υπηρεσίες του Δημοσίου
- Ως τα τέλη του μήνα η εφαρμογή του προγράμματος εθελοντικής κινητικότητας


Αυτή τη στιγμή με βάση τις καταγραφές υπάρχουν 2.500 υπάλληλοι οι οποίοι παραμένουν σε διαθεσιμότητα, ενώ ακόμη 1.100 υπάλληλοι έχουν απολυθεί από τις κεντρικές υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού για τις οποίες έχει την ευθύνη το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Το σχέδιο του Γ. Κατρούγκαλου σε ότι αφορά στην επάνοδο των απολυθέντων από το δημόσιο περιλαμβάνει άμεση καταγραφή κενώ στις υπηρεσίες του Δημοσίου έτσι ώστε να υπάρξει ένας “μπούσουλας” αναγκών.

Με βάση αυτές τις ανάγκες θα προκηρυχθεί νέα, κλειστή κινητικότητα η οποία θα αφορά μονάχα υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ή έχουν απολυθεί.

Οι εργαζόμενοι αυτοί θα δηλώσουν τις προτιμήσεις τους και στη συνέχεια βάσει προϋπηρεσίας μορίων κλπ θα γίνει η επιλογή.

Παράλληλα και για τους υπαλλήλους που δεν επιθυμούν να μπουν σε αυτό το καθεστώς κινητικότητας αναμένεται να επιλεγεί η επαναπρόσληψή τους στην παλιά θέση τους και στη συνέχεια να υπάρξει νέο κύμα κινητικότητας με βάση το οποίο θα επιχειρηθεί να καλυφθούν τα κενά. 

Στόχος είναι όλη αυτή η διαδικασία να κινηθεί άμεσα έτσι ώστε να μην περάσει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο η κινητικότητα στο δημόσιο είναι ένα μέτρο που μπορεί να δώσει λύσεις σε ό,τι αφορά στην κάλυψη κενών θέσεων χωρίς νέες προσλήψεις από τις δεξαμενές υπαλλήλων που ήδη εργάζονται στο δημόσιο. Για τον λόγο αυτό η κινητικότητα θα συνεχίσει να υπάρχει χωρίς να έχει καμία απολύτως σχέση με απολύσεις.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...