Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Ο Μπουτάρης μπαίνει μπροστά για τη Δημοτική Αστυνομία – Στέλνει αίτημα για επανασύστασή της στον Βούτση

Στην τελευταία συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης συζητήθηκε το θέμα επαναλειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας. Το θέμα αναμένεται να έλθει και στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας και στη συνέχεια να υποβληθεί σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Η δημοτική αρχή του Γ. Μπουτάρη διεκδικεί την άμεση επαναλειτουργία της δημοτικής αστυνομίας με λιγότερο προσωπικό (από 170 σε 80-90 άτομα), αποτελούμενο από πρώην δημοτικούς αστυνόμους που επιθυμούν την επιστροφή τους στο δήμο. Επιπλέον επιθυμεί το νέο αυτό σώμα να διαθέτει, εκτός των βασικών αρμοδιοτήτων – έλεγχοι για παράνομη στάθμευση, έλεγχοι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  κτλ – ένα πιο κοινωνικό προφίλ που να περιλαμβάνει βοήθεια σε άτομα με αναπηρίες, συνδρομή ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, τουριστική εξυπηρέτηση κτλ.
Το αίτημα της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας δεν εκφράζει μόνο τον Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς έχει διατυπωθεί τόσο από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας όσο και από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Σε συνάντηση που είχε μάλιστα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Πατούλης, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Κατρούγκαλο, επεσήμανε την ανάγκη ανασύστασης και προσαρμογής της στα νέα δεδομένα. Σημείωσε μάλιστα ότι η απουσία της είναι εμφανής, καθώς οδήγησε στην έξαρση του παρεμπορίου, τη δημιουργία πολλών άλλων προβλημάτων αλλά και την απώλεια εσόδων για τους δήμους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...