Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

ΔΕΗ: Νέα συλλογική Σύμβαση Εργασίας με bonus 6 ευρώ "για κάθε ημέρα πραγματικής εργασίας και φυσικής παρουσίας" !

Η χορήγηση επιδόματος τροφείου ύψους 6 ευρώ την ημέρα και η δέσμευση για μη πραγματοποίηση απολύσεων είναι δύο από τις βασικές ρυθμίσεις της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπέγραψαν η διοίκηση της ΔΕΗ με τη ΓΕΝΟΠ.


Η σύμβαση έχει τριετή διάρκεια (ως το 2018) και προβλέπει επίσης την παρακράτηση 2 ευρώ το μήνα, επιπλέον ως έκτακτη συνδικαλιστική εισφορά η οποία σύμφωνα με συνδικαλιστικούς κύκλους επιβάλλεται για την αποπληρωμή δανείου που είχε λάβει η ΓΕΝΟΠ από την επιχείρηση.

Το τροφείο είναι 6 ευρώ την ημέρα για κάθε ημέρα πραγματικής εργασίας φυσική παρουσία και χορηγείται όπως αναφέρεται στη ΣΣΕ με στόχο την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών της Επιχείρησης, τη βελτίωση των όρων και των συνθηκών εργασίας, καθώς και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Η ΔΕΗ δεσμεύεται επίσης «να μην προχωρήσει σε καταγγελία συμβάσεων για οικονομοτεχνικούς λόγους, παρά μόνο εφόσον συντρέχει σπουδαίος λόγος».

Προβλέπονται, τέλος, ειδικές παροχές για τους εργαζόμενους στην εμπορική εξυπηρέτηση πελατών (Front Office) που περιλαμβάνουν 4 ημέρες επιπλέον άδεια το χρόνο καθώς και ημερήσιο επίδομα μέχρι 5 ευρώ, μετά τη λήξη του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.


Έχουμε μια απορία: Η «πραγματική εργασία και η φυσική παρουσία» των εργαζομένων στην εργασία τους, δεν είναι αυτονόητη; Γιατί θα πρέπει να πριμοδοτείται; Μάλλον υπάρχουν πολλά που δε καταλαβαίνουμε και δε "ξέρουμε". Μάλλον καταλαβαίνουμε αλλά ας κάνουμε ότι δε καταλαβαίνουμε. Τρέχα τώρα εσύ Δημοτικέ Αστυνομικέ, να βρεις το δίκιο σου για τα 30-50 προσωπικής διαφοράς που σου "έκοψαν" παράνομα λόγω της υποχρεωτικής μετάταξης σου...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...