Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Τσουκαλάς: Έτσι θα συμπληρωθούν οι 15.000 προσλήψεις – Τι είπε για ελέγχους πλαστότητας, διαθεσιμότητα και κινητικότητα

Το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα που θα συμπληρώσουν τον αριθμό των ήδη προϋπολογισμένων 15.000 θέσεων που προορίζονται προς κάλυψη, ανέλυσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Δημήτρης Τσουκαλάς, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, στο σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι τόσο η επιστροφή των περίπου 3.900 απολυμένων και «διαθέσιμων» υπαλλήλων, που θα υλοποιηθεί με το επικείμενο νομοσχέδιο του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργου Κατρούγκαλου, αλλά και οι προσλήψεις των 6.600 επιτυχόντων παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ που είναι στους πίνακες διοριστέων. «Από και και πέρα μέχρι τις 15.000 θα γίνουν άλλου είδους διαγωνισμοί, ΑΣΕΠ κλπ, για να μπορέσουμε να προσλάβουμε κόσμο και θα δοθεί πολύ μεγάλη έμφαση στον τομέα της Υγείας με 4.500 προσλήψεις», συμπλήρωσε ο κ. Τσουκαλάς. Για παράδειγμα νοσηλευτές «όπου εκεί είναι τραγική η κατάσταση», σύμφωνα με τον ίδιο.

Στη συνέχεια, βαρύτητα, σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά, θα δοθεί και στην Παιδεία και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας ξεκαθάρισε ότι η διαθεσιμότητα σταματάει, «η κινητικότητα όμως συνεχίζεται».

Σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι «βεβαίως και θα ελέγξουμε όσους από τους 3.900 έχουν πλαστά πτυχία, αλλά και τις διάφορες δικαστικές αποφάσεις. Υπάρχει ήδη ο νόμος», είπε αναφερόμενος σε ενδεχόμενα περιστατικά πλαστότητας.

Ερωτηθείς εάν η τρόικα δεν επιτρέψει το νομοσχέδιο για τον «Εκδημοκρατισμό της Δημόσιας Διοίκησης», βασικό πυρήνα του οποίου αποτελεί η επιστροφή απολυμένων και «διαθέσιμων» στην εργασία, ο κ. Τσουκαλάς θύμισε ότι οι εταίροι του εξωτερικού δεν επιθυμούν ενέργειες με δημοσιονομικό κόστος «και δεν υπάρχει δημοσιονομικό κόστος, διότι η επιβάρυνση, η όποια επιβάρυνση, είναι ήδη προϋπολογισμένη», τόνισε.

Νωρίτερα τόνισε ότι «οι επαναπροσλήψεις δεν είναι καθόλου μονομερής ενέργεια. Υπάρχουν προϋπολογισμένες 15.000 προσλήψεις» και στη συγκεκριμένη περίπτωση επιστροφής αντισυνταγματικά απομακρυθέντων υπαλλήλων, «πρόκειται και για επαναπροσλήψεις και για προσλήψεις».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...