Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Κατατέθηκε το βράδυ της Μ. Δευτέρας το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου για τις επαναπροσλήψεις - Δείτε το άρθρο 19 «Επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας»

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του TPP και το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας.

Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει ότι πριν από την επιστροφή των απολυμένων και διαθέσιμων, θα προηγηθεί εθελοντική κινητικότητα, μέσω της οποίας οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να μετακινηθούν σε υπηρεσίες με άμεσες ανάγκες σε προσωπικό.

Επίσης, επανασυστήνονται οι κλάδοι των καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης, των πανεπιστημιακών υπαλλήλων και των σχολικών φυλάκων που καταργήθηκαν. Για την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας προβλέπεται η εθελοντική επιστροφή στους ΟΤΑ, όσων υπηρετούν σήμερα στην ΕΛΑΣ, ενώ θα παραμείνουν όσοι μετακινήθηκαν στα σωφρονιστικά καταστήματα, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης των υπαλλήλων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, μετατρέπονται σε οργανικές θέσεις μόνιμων υπαλλήλων, ενώ θα προσληφθούν και οι αδιόριστοι του ΑΣΕΠ, αφού προηγουμένως υπάρξει μία διαδικασία κινητικότητας, ως κίνητρο για να ενισχυθούν υπηρεσίες με μεγάλες ελλείψεις.

Επιπλέον, προβλέπει την κατάργηση της υποχρεωτικής αργίας στο δημόσιο για πειθαρχικά παραπτώματα, την κατάργηση της υποχρεωτικής επιστράτευσης κ.α., «στο πλαίσιο του εκδημοκρατισμού στο δημόσιο».

Παράλληλα, προβλέπεται το θεσμικό πλαίσιο για την πιλοτική εφαρμογή της Κάρτας του Πολίτη, μόνο για το πρόγραμμα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

www.thepressproject.gr


ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
6 σχόλια :

Τζων Χάλαρης είπε...

H αιτιολογικη έκθεση τι να δικαιολογησει, τα αδικαιολογητα;
Αν διαβασετε την έκθεση για τη διαβούλευση γίνεται σαφές πως δεν λήφθηκαν υποψη τα 609 σχολια ουτε στο ελαχιστο. Δηλαδη ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να τα λαβουν. ΔΕΝ καταλαβαινουν την αδικια που συντελειται με τον διαχωρισμο των Δημ. αστυνομικών ανα φορέα. ΔΕΝ αντιλαμβάνονται πως δε θα λειτουργήσει με ελλιπες προσωπικο ΔΕΝ βλεπουν πως ΟΛΟΙ υποστηρίζουν την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ μετακίνηση; Ειναι λογικο να μεταταξει διοικητικους στη Δημ. Αστυνομια και να μην επαναφερει τους πρωην ΔΑ; Ο,ΤΙ ΝΑ' ΝΑΙ!!!!

pyrovolitis είπε...

Τι τους νοιάζει για την αδικία ? Παριστάνετε τους αφελείς η είστε ορισμένοι? Το να αδειάσει τις φυλακές περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει πάρα θα λύσει..όπως και το να κρατήσει 2 δημοτικές αστυνομιες...δυστυχώς για άλλη μια φορά κάποιοι μας πήραν στο λαιμό τους..περαστικά μας..

kostas fotis είπε...

ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΛΗ ΤΟΥ ΩΡΑ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ..."ΘΕΛΟΥΝ ΓΑ...ΣΙ ΑΠΟ ΚΩ....Ο ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ...."

Eirper είπε...

Απαράδεκτο το σχέδιο νόμου!! Εμείς που είχαμε εξαιρεθεί από τη διαθεσιμότητα, μπήκαμε σε άλλες θέσεις συνηθίσαμε, μπήκαμε σε μια σειρά, εξελιχθήκαμε μέσα από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και τώρα...ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!!! Τι να πω... Επίσης,είναι στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε δημοτικού συμβουλίου αν θέλει δημοτική αστυνομία ή όχι, αλλιώς οι συνάδελφοι θα πάνε στη διάθεση του Υπουργού και ρωτάω: τι σημαίνει αυτό?? Που θα τοποθετηθούν, θα κινδυνέψουν να είναι μακριά από το σπίτι τους και να σέρνονται πάλι από δω και από εκεί??? Υπάρχει μεγάλη ασάφεια. Δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω μ' αυτά που διάβασα στο νομοσχέδιο. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα που πρέπει να λεχθούν.

Βασ.Τυρ.ο Φελωνιώτης είπε...

Ό,τι και να πείτε τώρα, παιδιά μου,άλλα περιμένατε και άλλα θέλουν να επιβάλουν!
Απότι φαίνεται θα τούς φάτε για πολύ καιρό στη ζωή σας κι αυτούς!
Δυστυχώς σας ενέπαιξαν άπαντες!Οι μάσκες έπεσαν και και τις συνέπειες θα τις νιώσετε άμεσα.
Αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα ότι μέσα από το προδοτικό παρασκήνιο κάποιοι θα σάς φορτώσουν με πολύ πόνο και απελπισία στις οικογένειές σας!
Στηρίζονται στην ανάγκη σας για δουλειά.Άλλωστε, όπως είπε και κάποιος συνάδελφός σας, ότι του είπε κάποια του κόμματος, αφού θα έχετε δουλειά τι μιλάτε;
Δηλαδή ,αν δε σας αρέσει πηγαίνετε σπίτι σας !Είναι ακατανόητος αυτός ο εμπαιγμός!Περιμένουν κάποιοι διοικ-κοί να αναλάβουν τις αρμοδιότητες της ΔΑ!
Να έχετε υπομονή, για να γλυκάνει λίγο η <> μετακίνησή σας.
Αςελπίζετε σε κάποιες θετικές αλλαγές κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου.
Τι να πω,με τέτοιους μανδαρίνους δε βγάζει άκρη κανείς!

Π.Κ είπε...

Πρόκειται για σχέδιο νόμου με καθαρά εκδικητικό χαρακτηρα για όσους εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα (ανάπηρους , πολύτεκνους , συζυγους και μεταπτυχιακους). Δεν μπορεί να παίρνεις εκδίκηση για κάποιους που σώθηκαν εστω και την τελευταία στιγμή ,έστω και με αυτά τα κριτήρια από τις επιταγές της τροικας. Κρίμα για μια νεα κυβέρνηση να ξεκινάει τη νομοθεσία με αυτό τον τρόπο. Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΦΥΓΕ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...