Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

Κατρούγκαλος για επανασύσταση Δ.Α.:«Εξετάζεται η δυνατότητα διάθεσης, ύστερα από αίτηση, είτε στο ΥΠ.ΕΣ. είτε στο Δήμο, γι' αυτούς που έχουν μετακινηθεί σε άλλες περιοχές - πέραν του Δήμου...»

Την έντονη αντίθεσή της -σύμφωνα με πληροφορίες- εξέφρασε η ΑΔΕΔΥ στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητική Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο, κατά τη διάρκεια της τρίτης τους συνάντησης για το πολυνομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση και τις επαναπροσλήψεις, την Πέμπτρη 15/4, αναφορικά την απόσυρση του άρθρου που αφορούσε την μονιμοποίηση των ΙΔΑΧ αλλά και για τη «φημολογία» σχετικά με την εμπλοκή της ΑΔΕΔΥ σε αυτήν (σ.σ.: η Ομοσπονδία έχει διαψεύσει τη «φημολογία»).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι «εμφανίστηκαν δισεπίλυτα “τεχνικά” προβλήματα που αφορούσαν το ασφαλιστικό καθεστώς διαφόρων κατηγοριών εργαζομένων», με αποτέλεσμα η τακτοποίηση τους να καθυστερούσε περαιτέρω την κατάθεση και ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Δεσμεύτηκε, ωστόσο, για την επαναφορά της ρύθμισης σε επόμενο νομοσχέδιο, καθώς -όπως είπε- «αποτελεί πολιτική θέση της κυβέρνησης η θεσμοθέτηση ενιαίας και μόνιμης σχέσης εργασίας στο Δημόσιο».

Αναφορικά με το άρθρο για τις συλλογικές συμβάσεις στο Δημόσιο, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπήρξε η δέσμευση για εκ νέου κατάθεσή του, εφόσον υπάρξει διάλογος με την ΑΔΕΔΥ, και ενσωματωθούν οι κριτικές παρατηρήσεις των Ομοσπονδιών.

Σχετικά με τις παρατηρήσεις της ΑΔΕΔΥ αναφορικά με το Πειθαρχικό Δίκαιο, ο υπουργός απάντησε πως «με το παρόν νομοσχέδιο επιχειρείται να αντιμετωπιστούν άμεσα ζητήματα, καθώς θα υπάρξει συνολική αναμόρφωση του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα και του Πειθαρχικού Δικαίου το επόμενο διάστημα». Παράλληλα δέχθηκε να συζητήσει αλλαγές στη κωδικοποίηση του Πειθαρχικού, όπως αυτή καταγράφεται στο τρέχον νομοσχέδιο.

Σε ένα μήνα, θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο με το νέο σύστημα αξιολόγησης αλλά και επιλογής προϊσταμένων. Το νέο μισθολόγιο και το «ξεπάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων θα συζητηθούν στο τέλος του χρόνου

Επιπλέον, όπως κατέστησε σαφές ο Γ. Κατρούγκαλος, στο νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή, δε θα συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και μετακινήθηκαν με τον Ν. 4093, καθώς και οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενοι σε Οργανισμούς που καταργήθηκαν αλλά δεν απολύθηκαν. Αυτές οι περιπτώσεις μπορούν -σύμφωνα με τον υπουργό- να επιλυθούν από τη μεγάλη εθελοντική κινητικότητα που θα ακολουθήσει.

Αναφορικά με την επανασύσταση της Δημοτική Αστυνομίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τόνισε πως θα υπάρξει η δυνατότητα προαιρετικής επανένταξης στην ΔΑ για αυτούς που παρέμειναν στις διοικητικές υπηρεσίες των δήμων (σσ. Εξαιρεθέντες). Παράλληλα, «εξετάζεται η δυνατότητα διάθεσης, ύστερα από αίτηση, είτε στο υπουργείο Εσωτερικών είτε στο Δήμο, γι' αυτούς και αυτές που έχουν μετακινηθεί σε άλλες περιοχές -πέραν του Δήμου- ή ο δήμος τους δε θα επανασυστήσει το συγκεκριμένο Σώμα».

Οι επιτυχόντες στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 1998 «θα μπορέσουν να τοποθετηθούν μετά, και αν προκύψουν θέσεις, από τους επιτυχόντες επόμενων ετών».

Να σημειωθεί πως η ΑΔΕΔΥ, περάν των ενστάσεών της, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επίλυση θεμελιωδών αιτημάτων της προηγούμενης περιόδου (επαναπρόσληψη απολυμένων, άρση πολιτικής επιστράτευσης, αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο, κατάργηση του άρθρου 42 για τον «επανάλεγχο» των συμβάσεων κτλ.).

10 σχόλια :

Giorgos M είπε...

ΑΣ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟ, ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ:
1. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΗΜΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
2.ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ.
3. ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 2, ΤΟΤΕ ΕΣΤΩ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΘΕΝΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ 3 ΕΠΙΛΟΓΕΣ (ΠΑΡΑΜΟΝΗ,Δ.Α.,ΔΙΑΘΕΣΗ), ΓΙΑΤΙ ΙΔΙΩΣ ΟΙ ΣΥΖΥΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ (ΒΓΗΚΑΝ ΟΣΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ). ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΖΥΓΟΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΓΙΑ 3500+ ΑΤΟΜΑ!!!

allegro gr είπε...

Τώρα αυτό "δυνατότητα διάθεσης στους δήμους η' στο υπ.εσωτερικών για αυτους που έχουν μετακινηθεί σε αλλες περιοχές πέραν του δήμου", σε ποιους αναφέρεται βρε παιδιά????

μαεβιους παχατουριδης είπε...

giorgos m, με ολο το σεβασμο στην προσωπικη και οικογενειακη σου ταλαιπωρια, μας εχεις πρηξει με τις προτασεις και τα σχολια σου τα οποια εχουν γνωμονα και πηγαζουν καθαρα απο την αναγκη να εξυπηρετηθεις εσυ και η συζυγος σου και ουδεμια σχεση εχουν ουτε με τη σημερινη πραγματικοτητα ουτε με τις επιθυμιες της πλειοψηφιας των π.Δ.Α. Μονο γραφεια στο ισογειο της πολυκατοικιας σου δεν εχεις ζητησει μεσω των σχολιων σου.Ας ειμαστε λιγο πιο down-to-earth που λενε και στο χωριο μου και μην κρινουμε εξ ιδιων τα αλλοτρια.

allegro gr είπε...

Μαεβιους, προφανώς δεν εχεις πρόβλημα επιβίωσης η' ακόμα καλυτερα οικογενειακής γαλήνης. Σαν το Γιώργο είμαστε πολλά ατομα, που εξαιτίας μιας 2ης διαθεσιμότητας τινασεται η ζωή μας στον αέρα....Πίστεψε με, δεν θα ήθελες με τίποτα να ήσουν στην θέση μας. Και ειδικα όταν υπαρχουν και παιδιά στη μέση. Προτεραιότητα του κράτους θα έπρεπε να είναι, οι οικογένειες να είναι μαζί, ενωμένες. Προφανώς εσύ δεν το αντιλαμβάνεται γιατί δεν σε απασχολεί κάτι τέτοιο. Απο εκεί και πέρα αυτό που ζητάμε πολλοί συνάδελφοί είναι δυνατότητα επιλογής δήμου συμφερόντων....Οτι πιο λογικό πιστεύω. Στα 40 μας, δεν γίνεται το κράτος να πειραματίζεται με εμας!!!!

jackal είπε...

Υπάρχουν όμως συνάδελφοι που μια 2η κινητικότητα θα ξαναενώσει οικογένειες εκει που ήταν πριν τη κατάργηση. Απο κει και περα νομίζω ότι εχει εξασφαλιστεί το εθελοντικό για όσους έχουν μετακινηθεί αλλού να παραμείνουν σε ΥΠ.ΕΣ, Δήμο κτλ. Θα πρεπει να επικεντρωνόμαστε πλέον ομαδικά κ όχι προσωπικά, για να καταφέρουμε να βγάλουμε κάτι, σε ότι αφορά στο επόμενο εργασιακό μας καθεστώς.

allegro gr είπε...

Γι' αυτό ακριβως, ζητάμε δυνατότητα επιλογής δήμου συμφερόντων.....Τα αυτονόητα συναδελφε!!!!!

Giorgos M είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΓΚΡΟ. ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΟΣΟΙ ΤΟ ΕΧΑΣΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 7 ΜΗΝΕΣ, ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΚΑΝΑΜΕ 10+ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΚΕΙ...ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΑΣΤΕ!!!
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΕΒΙΟΥΣ, ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΝΕΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ. Ο ΠΟΝΤΙΟΣ - ΑΚΑΡΔΟΣ...ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΣ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕΙ ΘΕΣΗ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΓΚΡΙΝΙΑΖΩ ΤΟΟΟΟΣΟ ΠΟΛΥ!!! ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ...ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΠΩΜΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΤΑ ΒΑΡΗ ΠΟΥ ΑΔΙΚΑ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ!!!
ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΑΝ ΚΟΙΤΑΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΠΡΩΤΑ ΚΟΙΤΑΩ ΓΕΝΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΑΥΓΑΖΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ;;;

μαεβιους παχατουριδης είπε...

αγαπητε allegro gr, εχω ξενιτευτει δυο φορες λογω δουλειας απο την πολη που μεγαλωσα (μια για τη δημοτικη αστυνομια και μια για προηγουμενο επαγγελμα), ουτε τωρα μενω στην πατριδα μου, ενω ημουν στην πρωτη πολη παντρευτηκα και πηρα μαζι τη γυναικα μου οταν επιασα δουλεια ως Δ.Α. στη δευτερη πολη (μετα απο εναν χρονο πηγαινε-ελα) , οποτε ξερω πολυ καλα τι σημαινει 'εσωτερικη μεταναστευση' και αν χρειαστει θα παω και σε τριτη πολη.μολαταυτα, δεν ειμαι της γνωμης πως ο καθενας πρεπει να προτεινει λυσεις αναλογα με τις δικες του εμπειριες ή βολεμα αλλα λυσεις που να περιεχουν δοσεις ρεαλισμου.το να δηλωσει ο καθενας οπου θελει, ενεχει τον κινδυνο να δημιουργηθουν δημοι-εκτρωματα οπου μπορει να πανε 50 ατομα σε εναν δημο των 15000 κατοικων και να μεινουν υποστελεχωμενοι μεγαλυτεροι δημοι.δε νομιζω πως η πολιτικη ηγεσια μπορει να επαφιεται στην τυχη για το ποιες ειναι οι καταγωγες-εντοπιοτητες-τοποι συμφεροντων μας γιατι ειναι εξαιρετικα πιθανο να υπαρξουν ανισοκατανομες.

Giorgos M είπε...

ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΑΩ ΑΠΟ ΠΟΛΗ ΣΕ ΠΟΛΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΝΑ ΔΥΟ ΕΤΗ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΚΤΛ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΗΛΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ, ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΒΡΕ ΜΑΕΒΙΟΥΣ;
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΕΓΩ...
NA NΕΡΩΣΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ;;;
OΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΛΥΣΕΩΝ, ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΣΥ ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ , ΤΑ "ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΙΚΑ-ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ" ΜΟΡΙΑ, Η ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕ 1500... ΟΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΝΑ ΜΗ ΒΟΛΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ...
ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ, ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΓΑΛΗΝΗ...
ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ,ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΛΠ ΑΝΗΚΟΥΣΤΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΧΙ ΤΡΙΤΗ ΠΟΛΗ -ΕΚΑΤΟΣΤΗ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΑΞΙΖΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΓΩ ΕΠΟΜΑΙ...
ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΜΟΥ ΓΑΛΗΝΗ; ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΚΑΙ ΜΕΤΑ; EKΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΥΤΕΣ, ΟΛΑ ΘΑ ΚΥΛΑΝΕ ΡΟΛΟΙ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, Η ΕΣΤΩ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ...
ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ. ΠΧ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΟΥ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ 10 ΕΤΙΑ ΕΚΤΟΣ ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟΥ 2 ΕΤΟΥΣ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑΤΟΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ AYΤΟΝ ΜΕ TA ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΛΠ ΚΛΠ...

allegro gr είπε...

Μαεβιους δηλαδή θέλεις να μας πεις, οτι αυτό που ενδιαφέρει είναι με ποσα ατομα θα στελεχωθουν οι δήμοι? Η υπηρεσία αυτή θα υπολειτουργεί ουτως η άλλως!!!!! Τώρα απο εκεί και πέρα εσύ αν θέλεις να τριγυρνας απο πόλη σε πόλη κάθε χρονο, αποτελεις εξαίρεση του κανόνα.....Όλοι κυνηγάμε να είμαστε στα σπίτια μας... Με τα 750€ που παίρνουμε δεν έχω την δυνατότητα άλλης επιλογής!!!!! Ευχαριστώ όσους μπορούν να με καταλάβουν.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...