Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Καμίνης: Αυστηρό πλαίσιο για τα τραπεζοκαθίσματα στην Αθήνα με αφορμή την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας

ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ (2.4.2015) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

  • Για την κοινή πρωτοβουλία Παρισιού, Ρώμης και Αθήνας για το μεταναστευτικό

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα του ταξιδιού μου στο Παρίσι, την περασμένη εβδομάδα, τη συμμετοχή μου στη διάσκεψη των πρωτευουσών για το κλίμα και τη συνάντηση που είχα με τη δήμαρχο του Παρισιού Anne Hidalgo. Τα ζητήματα και οι προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μεγαλουπόλεις της Ευρώπης είναι κοινά. Ο ρόλος των πόλεων γίνεται όλο και πιο σημαντικός. Οι πολιτικές τους αυτονομούνται. Ένα από αυτά τα ζητήματα είναι το μεταναστευτικό. Διατύπωσα στην κυρία Hidalgo, τη δήμαρχο του Παρισιού, που ήταν και η οικοδέσποινα στη συνάντηση για το κλίμα, την πρόταση της Αθήνας ώστε να αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες στο ζήτημα της μετανάστευσης. Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να πάμε όλοι μαζί. Έτσι από κοινού οι πόλεις του Παρισιού, της Αθήνας αλλά και της Ρώμη, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία ώστε να καταθέσουμε σύντομα ολοκληρωμένη πρόταση για το μεταναστευτικό στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
  • Για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Το 2013 κάναμε ένα δυναμικό ξεκίνημα για τον έλεγχο των τραπεζοκαθισμάτων ειδικά σε περιοχές όπως το Γκάζι, το Θησείο, τον Άγιο Θωμά και το Μοναστηράκι. Ωστόσο με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας τα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης είναι τεράστια. Θα υπάρξει μια νέα κανονιστική απόφαση για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων με πιο αυστηρό πλαίσιο. Με την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι και παρεμβάσεις προκειμένου να διασφαλίσουμε την ευταξία και ευνομία στην Αθήνα.
  • Απάντηση στην παρέμβαση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Ν.Σοφιανού για τη φυλάκιση του δημάρχου του Καράκας.

Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Πριν από την κοινή παρέμβαση που κάναμε με τον Γ.Μπουτάρη για την σύλληψη του δημάρχου του Καράκας της Βενεζουέλας, για το θέμα είχαν εκφραστεί διεθνείς οργανισμοί, ευρωπαϊκοί θεσμοί, καθώς και κόμματα, όπως το PODEMOS στην Ισπανία. Όταν ένας δήμαρχος συλλαμβάνεται υπό αυτές τις συνθήκες θεωρώ υποχρέωσή μου να παρέμβω. Μπορεί, κ. Σοφιανέ, ορισμένα καθεστώτα να έχουν έναν αντιιμπεριαλιστικό – αντιαμερικανικό λόγο, αυτό όμως δεν τα εξαιρεί από την κριτική σε θέματα Δημοκρατίας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...