Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Τέσσερις εξωτερικοί φρουροί συνελήφθησαν για την απόδραση Σταμάτη

Συνελήφθησαν οι τέσσερις Εξωτερικοί Φρουροί της Υπηρεσίας Εξωτερικής φρουράς Κορυδαλλού που ήταν επιφορτισμένοι με τη φύλαξή της

Αυτό είναι το δωμάτιο που ζούσε η Βίκυ Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο, όπως ακριβώς το άφησε πριν δραπετεύσει. Το protothema.gr κατάφερε και μπήκε στον χώρο όπου ζούσε η κυρία Σταμάτη. Στις φωτογραφίες φαίνεται το μπαλκόνι από το οποίο φέρεται να δραπέτευσε. Όπως βλέπετε το δωμάτιο είναι ισόγειο και αν κάποιος παραβιάσει την πόρτα είναι μετά πανεύκολο να βρεθεί στον προαύλιο χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι δυο φρουροί ανακάλυψαν ότι η κυρία Σταμάτη λείπει από το δωμάτιο της σάστισαν και προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Αμέσως κατευθύνθηκαν στο μπαλκόνι και είδαν ότι είχε παραβιαστεί. Οπως φαίνεται, το λουκέτο, του οποίου το κλειδί πρέπει να σημειωθεί ότι βρίσκεται στο γραφείο της προϊσταμένης, ήταν ανοιχτό από την εξωτερική μεριά. Αμέσως οι φρουροί ειδοποίησαν τους ανωτέρους τους και ειδοποίησαν την πύλη. Στο σημείο έφτασε και η αστυνομική ομάδα με τους σκύλους Κ9 τα οποία έλεγξαν όλους τους εξωτερικούς χώρους του ψυχιατρείου χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί ότι βρέθηκε κάτι. Σύμφωνα πάντως με μαρτυρίες, στο νοσοκομείο μπορείς να μπεις και να βγεις εύκολα με ή χωρίς αυτοκίνητο.


Για την υπόθεση οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής οι τέσσερις εξωτερικοί φρουροί που ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη της κυρίας Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο (σσ. οι 2 της νυχτερινής και οι 2 της πρωινής βάρδιας).

Εκεί οι φρουροί συνελήφθησαν με την κατηγορία απελευθέρωσης κρατουμένου καθώς το αδίκημα είναι αυταπάγγελτο. 

Το χρονικό της απόδρασης

Η απόδρασή της αποκαλύφθηκε περίπου στις 06:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν ο φρουρός μπήκε στο δωμάτιο και διαπίστωσε ότι η Βίκυ Σταμάτη δεν βρισκόταν εκεί.Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο η κυρία Σταμάτη απέδρασε από το μπαλκόνι του δωματίου της τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν κατάφερε να διαφύγει της προσοχής των δύο φρουρών που βρίσκονταν έξω από το δωμάτιό της. 

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πώς κατάφερε να περάσει τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί στη μπαλκονόπορτά της. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η κυρία Σταμάτη φεύγοντας άφησε σημείωμα στο κρεβάτι της, το περιεχόμενο του οποίου μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αλλά εικάζεται ότι αναφέρει τους λόγους της απόφασής της.

«Δεν είχαν οι φρουροί τα κλειδιά»

Όπως εξηγεί στο zougla.gr o κ. Γιάννης Αναγνώστου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Yπαλλήλων Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Υπουργείου Δικαιοσύνης (ΠΟΥΕΦ), οι συνάδελφοί του που είχαν την ευθύνη φύλαξης της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για την απόδρασή της.

«Δεν ευθύνονται οι φρουροί για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη, καθώς το λουκέτο της καγκελόπορτας από την οποία έφυγε η κρατούμενη ήταν ανοιχτό και όχι παραβιασμένο. Τα κλειδιά του λουκέτου βρίσκονται συνεχώς στο γραφείο της προϊσταμένης του νοσοκομείου, δεν τα έχουν οι φρουροί.

» Χθες, στις 22.00 το βράδυ ανέλαβε η βραδινή βάρδια. Αφού έγινε έλεγχος του χώρου και ελέγχθηκε και η καγκελόπορτα, που πραγματικά ήταν κλειδωμένη, ανέλαβε υπηρεσία. Αυτό που πρέπει να βρεθεί είναι το ποιος άνοιξε την πόρτα» τονίζει.

Στην ίδια γραμμή κινούνται και οι δηλώσεις του κ. Χρήστου Σωτήραλη, προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Εξωτερικών Φρουρών Καταστημάτων Κράτησης.

Ο κ. Σωτήραλης, μιλώντας στο zougla.gr, υπογραμμίζει ότι οι φρουροί που είχαν υπηρεσία όταν απέδρασε η κα Σταμάτη δεν έχουν ευθύνη για το περιστατικό, καθώς, όπως σημείωσε και ο κ. Αναγνώστου, δεν είχαν τα κλειδιά που άνοιγαν την πόρτα. 

«Πριν από ενάμιση χρόνο τα κλειδιά που άνοιγαν την πόρτα ήταν στην ευθύνη των φρουρών. Το νοσοκομείο, όμως, διαφώνησε με αυτήν την τακτική και ζήτησε τα κλειδιά να τα έχει το προσωπικό του νοσοκομείου» ανέφερε.

Πηγές: protothema.gr, zougla.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...