Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

Συνεχίζει απτόητος ο Κ. Μητσοτάκης να επιζητά την πλήρη καταστροφή της χώρας

«Μη δώσετε ακόμα λεφτά στην Ελληνική κυβέρνηση!»


Φώτο αρχείου
Να μην εκταμιεύσουν χρήματα προς την Ελλάδα με κριτήριο μόνο τη λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων καλεί τους Ευρωπαίους εταίρους ο πρώην υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, εκφράζοντας αμφιβολίες για το αν οι μεταρρυθμίσεις θα εγκρίνονταν από την κυβερνητική πλειοψηφία.

“Ελπίζω ότι η κυβέρνηση θα κληθεί όντως να περάσει τουλάχιστον ένα μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο από το κοινοβούλιο, ως απόδειξη ότι διαθέτει πράγματι μία πλειοψηφία για την έγκριση των μεταρρυθμίσεων. Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο”, υπογραμμίζει ο βουλευτής της ΝΔ, και προσθέτει πως “πιθανότατα ένα σημαντικό μέρος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποστηρίξει αυτές τις μεταρρυθμίσεις”, και “κατόπιν, η κυβέρνηση δεν θα έχει καν την πλειοψηφία – και στην πραγματικότητα δεν θα υπάρχει πια κυβέρνηση”.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει χάσει πολύτιμο χρόνο. “Έχουν χάσει ένα μήνα πριν τελικά από εκείνη την υπογραφή της παράτασης, και στη συνέχεια έναν ακόμα μήνα, προσπαθώντας να καταλήξουν σε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων ώστε να πετύχουν τουλάχιστον μία επιμέρους εκταμίευση”, υποστηρίζει.

Υπογραμμίζει εξάλλου πως όλες οι επενδύσεις, τόσο από το εξωτερικό όσο και εγχώριες, έχουν ανασταλεί, σχολιάζοντας πως οι τελευταίες εβδομάδες ήταν καταστροφικές για την πραγματική οικονομία, και περιγράφει ένα ιδιαίτερα ζοφερό σενάριο: “Οδεύουμε πίσω στην ύφεση. Η ανεργία θα αυξηθεί. Το πρωτογενές πλεόνασμα συρρικνώνεται με ταχείς ρυθμούς, η κυβέρνηση έχει αυξανόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές”, σημειώνει, επισημαίνοντας ακόμα την κατάρρευση των φορολογικών εσόδων.


Σχόλιο dimastin
Κι ύστερα απορούμε πως μπόρεσε ο τύπος αυτός, "ελαφρά τη καρδία", να καταστρέψει μέσω της διαθεσιμότητας και των απολύσεων στο δημόσιο, χιλιάδες οικογένειες εν μια νυκτί. Και κάποιοι, τον θεωρούν τον επόμενο αρχηγό και πρωθυπουργό της χώρας. Φανταστείτε να επαληθευτεί το σενάριο, τι έχει να γίνει...

1 σχόλια :

Βασ.Τυρ.ο Φελωνιώτης είπε...

Ναι ,κ.Μητσοτάκη,υπάρχουν υπάλληλοι που παίρνουν 660 ευρώ,πληρώνουν ΕΝΦΙΑ και ΦΜΥ και φυτοζωούν μένοντας στην πατρίδα τους ,που οι πολιτικοί της την ξεπούλησαν και ακόμα προσπαθούν τώρα να την αποτελειώσουν ,πιστεύοντας σε μια επιστροφή σωτήρων!
Ντροπή σε όλους εκείνους που μας καταβαράθρωσαν σε βάθη ανασφάλειας και απογοήτευσης!
Δεν θα τους περάσει όμως αυτό.Εμείς πήραμε την απόφαση , μέχρι και το τέλος,να σκεφτούμε τη ζωή μας και όχι να πληρώνουμε τα χρεωλύσια των δανείων τους και όχι της βοήθειάς τους!
Γιατί πραγματικά από τους εταίρους δεν πήραμε βοήθεια ,αλλά δάνεια, σώζοντας τους εγχώριους και Ευρωπαίους τραπεζίτες!
Σώσαμε τις τράπεζες και φεσώσαμε για ακόμα μία φορά τα φτωχά και λαΪκά στρώματα!
Αυτά πέτυχαν οι Σαμαροβενιζέλοι ,η Μέρκελ,ο Ολάντ και οι υπόλοιποι ηγεμονίσκοι!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...