Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

«Χρονικό κινητικότητας της Δημοτικής Αστυνομίας»

23/09/2013 καταργείται η δημοτική αστυνομία. Χωρίς καμιά αξιολόγηση.

Περίπου 3500 δημοτικοί αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Επιχείρημα της κυβέρνησης τότε : «σας καταργήσαμε επειδή ήσασταν  ηθελημένα άοπλοι και ως εκ τούτου δεν μπορούσατε να πατάξετε το παραεμπόριο. Δεν χρειαζόμαστε την δημοτική αστυνομία να γράφει μόνο αυτοκίνητα». (σ.σ. ούτε ηθελημένα άοπλοι ήμασταν  –αυτό εξάλλου προβλεπόταν από τη νομοθεσία- και ούτε μόνο αυτοκίνητα γράφαμε, σας υπενθυμίζω ότι η δημοτική αστυνομία είχε 28 αρμοδιότητες!!).

Ο Ν.3731/2008 παραχωρούσε επιπλέον αρμοδιότητες της ΕΛ.ΑΣ. προς τη Δημοτική Αστυνομία, αρκετές από τις οποίες αφορούσαν ποινικές παραβάσεις (βλ. αυτόφωρη διαδικασία). Διευκρινήσεις που ζητήθηκαν από την τότε κυβέρνηση, με τι μέτρα και μέσα θα εφαρμόζονταν αυτές οι αρμοδιότητες (βλ. μέτρα προστασίας, κρατητήρια κλπ.) ουδέποτε απαντήθηκαν από καμία κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση στη συνέχεια αποφάσισε να «αξιοποιήσει»  τους δημοτικούς αστυνομικούς ανάλογα με τα προσόντα τους και όπου υπήρχαν ανάγκες και ελλείψεις από υπαλλήλους.

Το Δεκέμβριο του 2013 δίνεται η δυνατότητα στους Δ.Α. να συμμετέχουν σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. να καταλάβουν θέσεις που προκηρύχτηκαν για τους δημοτικούς αστυνομικούς στην Ελληνική Αστυνομία (υπουργείο Προ.Πο), καταστήματα κράτησης ως  εξωτερική ή εσωτερική φύλαξη (υπουργείο Δικαιοσύνης), στις αποκεντρωμένες διοικήσεις (υπουργείο Εσωτερικών), στις εφορείες-τελωνεία (υπουργείο Οικονομικών), στη διεύθυνση εμπορίου (υπουργείο Εμπορίου).

Τα κριτήρια μοριοδότησης στο διαγωνισμό που αποφασίστηκαν τότε από το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης διαχώρισαν τους δημοτικούς αστυνομικούς σε ηλικίες, σε σειρές εισαγωγής, άλλοι πριμοδοτήθηκαν με αδιαφανή επιχειρήματα, άλλοι εξαιρέθηκαν νόμιμα της διαδικασίας.

Ουδέποτε τηρήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα που προέβλεπε η ίδια η πολιτεία στη διαδικασία της κινητικότητας.

Το Φεβρουάριο το 2014 καλούνται ΟΛΟΙ οι δημοτικοί αστυνομικοί (ανεξάρτητα σε πιο υπουργείο και θέση είχαν δηλώσει να μετακινηθούν κατά προτεραιότητα) όσοι  είχαν δηλώσει θέση στην Ελληνική Αστυνομία να καταθέσουν υγειονομικές εξετάσεις και να υποβληθούν σε ψυχοτεχνικά σωματομετρικά  τεστ, εξετάσεις όπως προβλέπεται από την αστυνομία. Οι μισοί κλήθηκαν να παρουσιαστούν  σε επιτροπές στην Αθήνα και οι άλλοι μισοί στη Θεσσαλονίκη. Από όλη την επικράτεια συνέρευσαν δημοτικοί αστυνομικοί (σε καθεστώς ανεργίας!!) να συμμετέχουν και αυτό διότι η πολιτεία δεν μπορούσε εκ των προτέρων να προβλέψει ποιοι θα καταλάμβαναν τις θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ. που είχαν προκηρυχτεί.

Στη συνέχεια άρχισαν να δημοσιεύονται προσωρινοί πίνακες από το Α.Σ.Ε.Π.  και στο σημείο αυτό αρχίζει το ξεσπίτωμα αρκετών Δ.Α., οι όποιοι αναγκάστηκαν να μετακομίσουν ή και να διανύουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα για την υπηρεσία τους.

Είδαμε να τοποθετούνται προσωρινά, με ΦΕΚ προσωρινής τοποθέτησης Δ.Α. σε υπουργεία πριν καν λήξει η διαδικασία του Α.Σ.Ε.Π. πριν καν να εξεταστούν οι όποιες ενστάσεις. Είδαμε την άνοιξη το 2014 να δημοσιεύεται ΦΕΚ οριστικής  τοποθέτησης από το  υπουργείο Δικαιοσύνης και να αναιρείται σε λίγες μέρες , διότι δεν είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες από το Α.Σ.Ε.Π. και για τα αλλά υπουργεία καθώς οι πίνακες Α.Σ.Ε.Π. ήταν συνυφασμένοι με όλα τα υπουργεία που είχαν αιτηθεί οι Δ.Α. Πρωτότυπες καταστάσεις για μια ευνομούμενη πολιτεία!!

Στις 07/07/2014 τοποθετούνται με ΦΕΚ προσωρινά στην ΕΛ.ΑΣ. όσοι  Δ.Α. πέτυχαν στο διαγωνισμό Α.Σ.Ε.Π. (ενώ έτρεχαν ακόμα ενστάσεις σε όλους τους προσωρινούς πίνακες) και κρίθηκαν ικανοί στις υγειονομικές και στα ψυχοτεχνικά τεστ της αστυνομίας που ανέφερα παραπάνω. Να επισημάνω ότι όσοι είχαν δηλώσει μετακίνηση στην ΕΛ.ΑΣ. μοριοδοτούνταν επιπλέον, όσοι είχαν υπηρετήσει  στο στρατό σε ειδικές δυνάμεις/δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί καθώς και οι κάτοχοι επαγγελματικών αδειών οδήγησης, ι.χ.ε. , μοτοσικλέτας , προσόντα που κρίνονται θετικά για την εκτέλεση υπηρεσίας από την ΕΛ.ΑΣ.

Από την ημερομηνία τις 07/07/2014 και μετά όπως αντιλαμβάνεστε, η πλειοψηφία των Δ.Α. από όλα τα υπουργεία είχαν προσωρινή τοποθέτηση στις νέες υπηρεσίες τους, είχαν ήδη φροντίσει να μετακομίσουν, άλλοι τοποθετηθήκαν κοντά στον τόπο συμφερόντων τους και άλλοι όμως μακριά κατ' ανάγκη να μην χάσουν την εργασία τους και απολυθούν.

Όσοι τοποθετήθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ., εκτός από την αναμονή του ΦΕΚ της οριστικής τοποθέτησης τους, ανέμεναν και την έκδοση του Π.Δ. που θα όριζε τις αρμοδιότητες τους.      Αυτό ουδέποτε εκδόθηκε!!!

Στις 12/12/2014 συστήνονται οι θέσεις των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με τους νέους οριστικούς πίνακες του Α.Σ.Ε.Π. από τις 25/11/2014, στις επόμενες μέρες δημοσιεύεται ΦΕΚ 3428/19-12-2014 που προέβλεπε την εκπαίδευση τους, και στις 19/01/2015 γίνεται η οριστική τους τοποθέτηση στην ΕΛ.ΑΣ. με ΦΕΚ 1755/29-12-2014.

Το ΦΕΚ που προέβλεπε την εκπαίδευση τους ουδέποτε εφαρμόστηκε!

Με ποια επιχειρήματα κρίνει η πολιτεία σήμερα ότι οι Δ.Α. δεν είναι χρήσιμοι και αξιοποιήσιμοι  στην ΕΛ.ΑΣ., όταν η ίδια με δική της υπαιτιότητα δεν τους έχει δώσει αρμοδιότητες και εκπαίδευση στην ΕΛ.ΑΣ.; Με αυτό το επιχείρημα οι Δ.Α. απαξιώνονται για άλλη μια φορά μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας από την προηγούμενη κυβέρνηση!! Ρωτήθηκαν οι διοικητές τους στα τμήματα που είναι υπεύθυνοι για αυτούς; Οι διευθυντές  της Αστυνομίας; Σας ενημερώνουμε ότι, οτιδήποτε μας ζητήθηκε το φέραμε εις πέρας με αξιοπρέπεια και σεβασμό στην ιεραρχία του Σώματος, ακόμα κ ας ήμασταν σε ένα εντελώς νέο εργασιακό περιβάλλον και στην ουσία μη υποχρεωμένοι να το πράξουμε, διότι με υπαιτιότητα και χρονοκαθυστέρηση της ίδιας της πολιτείας δεν είχαμε ούτε αρμοδιότητες ούτε καθήκοντα.

Στο πρόσφατο νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπεται η σύσταση τμημάτων δημοτικής αστυνόμευσης με τους Δ.Α. που τοποθετήθηκαν σε αυτή. Πότε λειτούργησαν αυτά και αποφάνθηκε η πολιτεία ότι οι Δ.Α. δεν είναι χρήσιμοι και αξιοποιήσιμοι  στην ΕΛ.ΑΣ.;

Με το παρόν νομοσχέδιο 
http://www.opengov.gr/ypes/?p=2550#respond
 η πολιτεία επιχειρεί να επιστρέψει στους δήμους αναγκαστικά μόνο τους Δ.Α.  που είναι οριστικά τοποθετημένοι από τις 19/01/2015 στην ΕΛ.ΑΣ. Προσπαθεί να ανασυστήσει την δημοτική αστυνομία αποκαθιστώντας τις αδικίες του παρελθόντος όπως επικαλείται.  Θεμιτό  και αποδεκτό από όλους μας ανεξάρτητα σε ποιο υπουργείο έχουμε μετακινηθεί έως σήμερα.

Έχουμε όμως ενστάσεις και έντονες διαμαρτυρίες με τον τρόπο που πάει να γίνει αυτό. Και όλα αυτά με επιχειρήματα:

1)      Οι Δ.Α. που είναι τοποθετημένοι στα αλλά υπουργεία εκτός ΕΛ.ΑΣ. (βλ. καταστήματα κράτησης κ.α.) είναι και αυτοί πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, έχουν και εκείνοι προσληφθεί με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια (βλ. προκηρύξεις, Α.Σ.Ε.Π.), έχουν εκπαιδευτεί επίσης σε σχολές τις δημοτικής αστυνομίας. Γιατί δεν δίνετε και σ αυτούς το δικαίωμα επιστροφής στην παλιά τους υπηρεσία εφόσον το επιθυμούν;

2)      Στο νομοσχέδιο (αρ. 25 παρ. 4 και 5) δίνεται το δικαίωμα σε όσους δημοτικούς αστυνομικούς έχουν συμπληρώσει 10ετια να μετατάσσονται σε διοικητικούς υπαλλήλους και ταυτόχρονα δίνεται το δικαίωμα σε διοικητικούς κάτω των 35 ετών να μετατάσσονται στη δημοτική αστυνομία. Δεν είναι αντιφατικό όλο αυτό;

3)      Γιατί εξαναγκάζεται αποκλειστικά ένα μέρος του ίδιου κλάδου να επιστρέψει (δηλ. μόνον όσους έχουν τοποθετηθεί στην ΕΛ.ΑΣ.); είναι δημοκρατικό αυτό;

4)      Όλα ανωτέρω εγείρουν αμφιβολίες συνταγματικής νομιμότητας, ισότιμης και ισόνομης αντιμετώπισης μεταξύ ιδίων υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν κάθε έννομο συμφέρον να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και σε ασφαλιστικά μέτρα από τη στιγμή που είναι οφθαλμοφανές ότι προκύπτουν νέες αδικίες.

5)      Οι Ο.Τ.Α έχουν χάσει έσοδα και την ευταξία στις πόλεις από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Αναρωτιόμαστε, τα πρόστιμα από τις παραβάσεις που βεβαιώνει η ΕΛ.ΑΣ., από τους οικείους Ο.Τ.Α. δεν εισπράττονται;

6)      Κρύβει σκοπιμότητες αυτός ο άστοχος σχεδιασμός, εξυπηρετήσεις των αιρετών των Ο.Τ.Α. ή συντεχνιών που ΔΕΝ επιθυμούν την παραμονή των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ.;

7)      Από τους 3500 Δ.Α. που είχε η υπηρεσία πριν την κατάργησή της πανελλαδικά, δεν επιστρέφουν στους Δήμους ούτε οι μισοί, με κύρος απαξιωμένο στα μάτια του πολίτη, πως θα επανέλθει η ευταξία στις πόλεις και τα έσοδα που υποτίθεται ότι χάνουν; Θα εφαρμόζουν το Ν.3731/2008 που προβλέπει αυτόφωρες διαδικασίες, με ποια μέτρα προστασίας; Κρατητήρια;... , πόσο μάλλον αν μετονομαστούν σε «υπηρεσία κοινοτικής διαμεσολάβησης»....

8)      Ο Ν.3731/2008 θα εφαρμοστεί πιο «αποτελεσματικά» από τους Ο.Τ.Α ή υπό τη σκέπη της ΕΛ.ΑΣ. που και την υποδομή διαθέτει (βλ. κρατητήρια, οργανωμένη γραμματειακή υποστήριξη) και τα μέτρα προστασίας μπορεί να διαθέσει με την απαραίτητη εκπαίδευση;;

Με αγωνία παρακολουθούμε τις εξελίξεις και βλέπουμε μια τροποποίηση της τελευταίας στιγμής να κατατίθεται στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής και προβλέπει τα εξής:

''Κατάργηση των θέσεων στην ΕΛΑΣ που είχαν τοποθετηθεί οι δημοτικοί αστυνομικοί αλλά εθελοντική επαναφορά τους στην Δημοτική Αστυνομία. Σε περίπτωση που δεν το επιθυμούν, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα τεθούν, κατά τη διατύπωση του κατατεθέντος νομοσχεδίου, στη διάθεσή του, καταλαμβάνοντας προσωποπαγείς θέσεις στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έπειτα από σχετική διαπιστωτική πράξη. Όσοι από τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς έχουν μονιμοποιηθεί στα σωφρονιστικά καταστήματα θα παραμείνουν στις θέσεις τους και θα τους δοθεί η δυνατότητα μετακίνησης στην επόμενη (μεγάλη) φάση της εθελοντικής κινητικότητας''.

Με λίγα λόγια επιχειρείται πάση θυσία να καταργηθούν οι υφιστάμενες οργανικές θέσεις των Δ.Α. στην ΕΛ.ΑΣ.!!! η αναγκαστική τους επαναφορά στην δημοτική αστυνομία βαφτίζεται «εθελοντική»!! και αυτό διότι όσοι δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στην δημοτική αστυνομία, τίθενται στη διάθεση των άνω Υπουργείων σε προσωποπαγείς θέσεις, με άγνωστο που θα κατασταλάξουν αυτοί οι υπάλληλοι. Στα καταστήματα κράτησης όσοι έχουν μονιμοποιηθεί παραμένουν και τους δίνεται δυνατότητα μετακίνησης εθελοντικά σε επόμενη φάση και ορθώς τους δίνεται αυτή η δυνατότητα.

Το αντιφατικό στο τελευταίο σημείο είναι το εξής. Οι Δ.Α. που είναι στην ΕΛ.ΑΣ. τώρα, δεν μονιμοποιήθηκαν στις 19/01/2015 που τοποθετηθήκαν οριστικά;;

Γιατί αυτή η άδικη διάκριση του νομοθέτη;  Γιατί όχι εθελοντικά και για τους Δ.Α. που είναι στην ΕΛ.ΑΣ.;  Είναι οφθαλμοφανές ότι δεν «πρέπει» πάση θυσία , να επιτραπεί σε κανέναν Δ.Α. της ΕΛ.ΑΣ. να παραμείνει στη θέση του ή όχι. Εξαναγκάζεται να επιλέξει ή να επιστρέψει στην δημοτική αστυνομία, ή να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση των υπουργείων.

Είναι δυνατόν να τεθεί υπάλληλος μέσα σε λιγότερα από 2 χρόνια σε διαθεσιμότητα για δεύτερη φορά και να καταργείται η νέα του οργανική θέση μέσα σε 3 μήνες;

Είναι δυνατόν η σημερινή κυβέρνηση που θέλει να βάλει τέρμα στις διαθεσιμότητες, να επαναλαμβάνει τα ίδια που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση;

Αν αυτό τώρα είναι εκδημοκρατισμός.....

Αντιλαμβάνεστε ότι μέσα στην διετία που έχει σχεδόν περάσει όλοι οι δημοτικοί αστυνομικοί έχουν υποστεί απίστευτη ταλαιπωρία από όλη αυτή τη διαδικασία, έχουμε φτάσει στα όρια μας πλέον. Οικονομικά έχουμε καταρρεύσει , υπηρεσιακά (δεν αντέχουμε άλλη απαξίωση και αξιοποίηση και από την αρχή κάθε φορά που θα αλλάζει η κυβέρνηση, έχουμε χάσει συνάδελφους!!), έχουμε μετακομίσει παρά τη θέληση μας στο πρόσφατο παρελθόν, έχουμε οικογένειες και παιδιά και τα δεδομένα δεν είναι τα ίδια όπως πριν δυο χρόνια που καταργήθηκε η δημοτική αστυνομία.

Αρκετοί είναι οι συνάδελφοι από όλα τα υπουργεία που έχουν εγκλιματιστεί με τη νέα τους υπηρεσία και επιθυμούν να παραμείνουν. Επίσης αρκετοί είναι οι συνάδελφοι από όλα τα υπουργεία που επιθυμούν την επιστροφή τους στους δήμους στη δημοτική αστυνομία. Μην μας εξαναγκάσετε να ταλαιπωρηθούμε άδικα για άλλη μια φορά!!

Καλώς προσπαθείτε να ανασυσταθεί η δημοτική αστυνομία. Μην το κάνετε όμως  με δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Δώστε το δικαίωμα εθελοντικής μετακίνησης ή παραμονής στις οργανικές θέσεις που είναι τώρα, σε όλους τους Δ.Α. σε όλα τα υπουργεία που υπηρετούν τώρα. Τι το πιο δίκαιο και δημοκρατικό, να αποκατασταθεί η αδικία της προηγούμενης κυβέρνησης και ταυτόχρονα να μην δημιουργηθούν όμως νέες αδικίες.

Με το δικαίωμα της εθελοντικής επιλογής  και την αδικία αποκαθιστάε, αλλά και τους  δημοτικούς αστυνομικούς απαλλάσσετε από όποιες αρνητικές συνέπειες και επιπτώσεις  θα έφερε ξανά στη ζωή τους μια εξαναγκαστική μετακίνηση ή εξαναγκαστική παραμονή.

 Περίπου 400 Δημοτικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιθυμούν την παραμονή τους στις οργανικές θέσεις που κατέχουν στην ΕΛ.ΑΣ. από τις 19/01/2015. Αμελητέος αριθμός; Τους ρωτήσατε ΟΛΟΥΣ αν ΜΠΟΡΟΥΝ, αν επιθυμούν να φύγουν; Άδικο και αντιδημοκρατικό το αίτημα τους μετά από σχεδόν δύο χρόνια ταλαιπωρίας και απαξίωσης;

Μην παραβλέψετε το γεγονός ότι ένας ευχαριστημένος υπάλληλος είναι πιο αποδοτικός από έναν δυσαρεστημένο υπάλληλο. Το δικαίωμα της εθελοντικής επιλογής προσφέρει και τα δυο.  Ευχαριστημένους υπαλλήλους που επιθυμούν την παραμονή τους εκεί που είναι τώρα, αλλά και ευχαριστημένους υπαλλήλους που επιθυμούν την επαναφορά τους στη δημοτική αστυνομία. Δικαίωμα εθελοντικής επιλογής για όλους. Ισότιμα και δίκαια!

Με εκτίμηση

Βασίλης Παπουτσάκης
Δημοτικός Αστυνομικός Ελληνικής Αστυνομίας

www.cretalive.gr

8 σχόλια :

kostas fotis είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ.ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΑΨΟΓΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ "ΜΑΧΟΝΤΑΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ.ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ?ΟΧΙ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ...ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΑΙΡΕΤΟΥΣ.

Βασ.Τυρ.ο Φελωνιώτης είπε...

Αγαπητέ κ.Παπουτσάκη,θέσατε το πρόβλημα σε ένα πλαίσιο που ο καθένας θα ήθελε να δημοσιοποιηθεί,γιατί μετά από δύο χρόνια αγωνίας και ταλαιπωριών και ενώ οι περισσότεροι που τοποθετήθηκαν οριστικά στην ΕΛ.ΑΣ ήταν ευχαριστημένοι,γιατί πιάσαν θέση στο δήμο προτίμησής τους,βλέπουμε τώρα ,μετά από την επιμονή και το ρεβανσισμό ολίγων συνδικαληστών, που νομίζουν ότι αποτελούν το άλας της χώρας,να οδηγούνται εκ νέου σε υποχρεωτική κινητικότητα υπάλληλοι, μη θέλοντας πλέον να επιστρέψουν στους πρότερους δήμους και που είναι και μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους!
Είναι ή δεν είναι αντιδημοκρατικό αυτό, να σε εκβιάζουν με τέτοια διλήματα που τα έθεσαν σε σας οι προηγούμενοι κυβερνώντες;
Γιατί ,μετά από διαβούλευση, να μην δίνουν τη δυνατότητα στους ΔΑ της ΕΛ.ΑΣ να δηλώσουν ότι επιθυμούν να μείνουν στους δήμους των ΑΤ της περιοχής τους;Είναι τόσο δύσκολο αυτό;Είναι καλύτερα να ξαναξενιτευτούν οι περισσότεροι ή να μπουν σε νέα κινητικότητα, που είναι θέλημα των παραπάνω που προανέφερα;
Κάποιοι ήθελαν να πάνε στην ΕΛ.ΑΣ γιατί τούς βόλευε,διαφορετικά θα έπιαναν θέση σε άλλο φορέα υποδοχής!
Πώς ,αφού τοποθετηθήκατε οριστικά στην αστυνομία,τώρα <> ξανααπολύεσθε από τις θέσεις σας και τοποθετείσθε στα τσουβάλια με σκοπό την εκ νέου αναζήτηση θέσεων;
Για ποιους πραγματικά γίνεται αυτό;Μήπως και γι αυτούς είστε άχρηστοι και αξίζετε αυτής της ταλαιπωρίας;Έτσι εξωθούνται κάποιοι να μπουν στη διάθεση του ΥΠ.ΕΣ με τα γνωστά περί μισθοδοσίας σας(75%) μέχρι να βρείτε μια θέση !
Επίσης ένα άλλο θέμα που δεν το θίξατε είναι εκείνο που κάποιοι συνάδελφοί σας ,λόγω προσόντων διορίστηκαν στην ΕΛ.ΑΣ σε θέσεις ΠΕ από ΔΕ που ήταν στους δήμους.Τι θα γίνει με δαύτους; Θα γυρίσουν στην Αθήνα και με το μισθό πείνας θα τα βγάλουν πέρα ;
Αυτά, γιατί δεν τα βλέπουν οι φωστήρες της νέας κινητικότητας!
Άλλωστε για το θέμα αυτό της αλλαγής από ΔΕ σε ΠΕ έχει αποφανθεί και το ΣτΕ με την απόφαση 17/09.01.2015.
Ισχύουν ή δεν ισχύουν οι αποφάσεις του ΣτΕ;Ας μην κόπτονται λοιπόν κάποιοι για το τι είναι δημοκρατικό ή όχι!
Ζούμε έναν παραλογισμό άνευ προηγουμένου!
Τώρα ,όπως και στην αρχή της κατάργησής σας θα σας πλησιάσουν πάλι οι δικηγόροι και πάλι θα μπείτε σε νέες διαδικασίες χρηματικής αφαίμαξης για να βρείτε το δίκιο σας!Τώρα πώς θα αποφανθεί το ΣτΕ για τα ίδια θέματα;
Καλό κουράγιο,γιατί σε τούτη τη χώρα οι λίγοι δυνατοί έχουν τον πρώτο και κυρίαρχο λόγο!

Giorgos Giorg είπε...

Κυριε παπουτσακη το αρθρο σας ειναι παρα πολυ σωστο!!μπραβο σας! Αυτο το αρθρο δεν μπορουν να το διαβασουν στο υπουργειο για να δουν ποια ειναι ηπραγματικη κατασταση των δημ. Αστυνομικων??? Η μονη δημοκρατικη κ δικαιη λυση ειναι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. Και εαν θελουν να καταργησουν τις θεσεις στην ΕΛΑΣ να δωσουν την δυνατοτητα στους συναδελφους να παραμεινουν στην περιοχη που περασαν με την κινητηκοτητα!

kostas police είπε...

ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΣΥΣΤΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΜΕ ΕΛΤΑ ΣΤΑ ΥΨΗΛΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ !!!

pyrovolitis είπε...

Ποιους εννοειτε κυριε Παπουτσάκη οτι ""άλλοι πριμοδοτήθηκαν με αδιαφανή επιχειρήματα""" ?
Γιατι το αναφερετε αυτο τη συγκεκριμενη στιγμη?

Θα συνεχισει μεχρι τη συνταξιοδοτηση ορισμενων αυτος ο διχασμος?

Να θυμισω οτι υπαρχει και μια αποφαση του ΣτΕ που οπως φαινεται δεν ειναι ικανη να καλυψει τον εγωισμο μερικων...
Λυπαμαι..

jackal είπε...

Πρόταση ώς το πώς θα παραμείνουμε στην ΕΛ.ΑΣ? Γιατί η οργανική θέση μας είναι ιδιαίτερη με ονομασία Δημ.Αστ.Ελ.Αστ. Εφ όσον συσταθεί Δημ. Αστ. δε γίνεται να υπάρχουν δυο Δημ.Αστ. Συνεπώς έαν μας δώσουν θέσεις Ε.Φ. κ αυξηθεί η δύναμη στα Α.Τ. δε θα επιστρέψουν στο τόπο τους παλιοί Ε.Φ. που περιμένουν χρόνια. Εκτός αν μας στείλουν όλους Αθήνα-Θεσ. Εαν σε κάνει πολιτικό προσωπικό θα θέλουν να μείνουν σχεδόν όλοι οπότε οι δε θα χει δυναμικό η Δημ.Αστ. . Αν κάνω λάθος στη σκέψη μου διορθώστε με. Εγώ θα προτιμούσα Δημ.Αστ. με φορέα ΕΛ.ΑΣ. αλλά δε γίνεται παρα μονο σαν ξεχωριστό Σώμα δηλαδή μ αυτη τη κυβέρνηση ποτέ.

Giorgos M είπε...

ΕΝΝΟΕΙ ΤΑ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΟΡΙΑ (20ΜΟΡΙΑ=4 ΑΡΙΣΤΑ ΜΕ 10 ΠΤΥΧΙΑ,ΤΕΙ=ΑΕΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΛΠ).ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ Κ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΡΟΣΟΝΤΟΥΧΟΣ,ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Κ ΜΠΟΡΕΙ!

Stavros είπε...

Κύριε Παπουτσάκη ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για το άρθρο σας!!! Συμφωνώ ότι αυτό το άρθρο πρέπει να το δουν οι αρμόδιοι και οι ιθύνοντες στα Υπουργεία μπας και κάπως "ξυπνήσουν"!!! Ακόμα μια φορά ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ!!! Διατήρηση των θέσεων στην ΕΛ.ΑΣ. για όσους το επιθυμούν και εθελοντική επιλογή για ΟΛΟΥΣ!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...