Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ αδειάζει και τους Δημοτικούς Αστυνομικούς!

Άλλα τους έταζε προεκλογικά και άλλα νομοθετεί...

Δυστυχώς, φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ τήρησε την υπόσχεσή του για επανασύσταση και επαναπατρισμό του συνόλου των Δημοτικών Αστυνομικών κατά το ήμισυ!

Δηλαδή, μόλις 2.000 εκ των 3.544 δημοτικών αστυνομικών, βάσει του νομοσχεδίου που θα φέρει προς ψήφιση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στη θέση τους.

Αν λάβουμε όμως υπόψη ότι οι υπάλληλοι που είχαν μεταταχθεί στην Ελληνική Αστυνομία θα έχουν το δικαίωμα επιλογής τοποθέτησης στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και όσοι είχαν εξαιρεθεί από τη διαθεσιμότητα και παρέμειναν στους ΟΤΑ θα έχουν την επιλογή να παραμείνουν στις θέσεις Διοικητικού που τοποθετήθηκαν στους ΟΤΑ (για τους εξαιρεθέντες), μιλάμε για έναν μικρότερο αριθμό υπαλλήλων που θα επιστρέψουν στην δημοτική αστυνομία.

Οι υπόλοιποι βέβαια-οι οποίοι δεν έχουν δυνατότητα επιλογής-θα παραμείνουν στις υπηρεσίες που υπηρετούν τώρα, ανεξαρτήτως αν αναγκάστηκαν να "μεταναστεύσουν" σε άλλες πόλεις εν μέσω οικονομικής κρίσης και με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους.

Από την άλλη αποκλείονται από το δικαίωμα επιλογής υπάλληλοι που τοποθετήθηκαν-με όρους τους οποίους τότε λοιδορούσε σαν αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ-και μετατάχθηκαν με οριστικά ΦΕΚ μετάταξης στα Καταστήματα Κράτησης, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και λοιπούς φορείς με το επιχείρημα τις κάλυψης αναγκών.

Σχετικά με τα καταστήματα κράτησης θα πρέπει να γίνει αναφορά και στο πρόσφατα ψηφισθέν νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο προβλέπει ρυθμίσεις και διατάξεις που θα οδηγήσουν σε αποσυμφόρηση των φυλακών με ταυτόχρονη πρόσληψη προσωπικού (580 ατόμων) στους κλάδους ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ Εξωτερικής Φρούρησης. Συνεπώς, εφόσον πρόκειται να μειωθεί δραστικά ο αριθμός των κρατουμένων στα καταστήματα κράτησης και παράλληλα πρόκειται να προσληφθεί προσωπικό για τις ανάγκες των Καταστημάτων Κράτησης, δεν είναι δυνατόν να μη δίνεται η δυνατότητα στους Δημοτικούς Αστυνομικούς που τοποθετήθηκαν καταναγκαστικά εκεί να επιστρέψουν στις παλιές τους θέσεις, πόσο μάλλον όταν οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που μετατάχθηκαν στους κλάδους ΔΕ Φύλαξης δεν εκπαιδεύτηκαν ποτέ ενώ ανεκπαίδευτο έχει μείνει και ένα μικρό μέρος των υπαλλήλων του κλάδου ΔΕ Εξωτερικής Φρουράς που υποχρεούνται μάλιστα να οπλοφορούν χωρίς καμία σχετική γνώση και επιμόρφωση. Αξίζει να αναφερθεί στο σημείο αυτό ότι γυναίκες πρώην δημοτικοί αστυνομικοί υπηρετούν αυτή τη στιγμή σαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι σε ανδρικές φυλακές, οι οποίες έρχονται καθημερινά σε επαφή με βαρυποινίτες, με ότι συνεπάγεται αυτό για την σωματική τους ακεραιτότητα. Επιπλέον, η μη εκπαίδευση ανδρών και γυναικών πρώην δημοτικών αστυνομικών στα νέα τους σωφρονιστικά καθήκοντα ενέχει κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα, ευχόμενοι να μην θρηνήσουμε κάποιο θύμα.

Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό ούτε η "νέα" Δημοτική Αστυνομία θα έχει το απαραίτητο προσωπικό ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά ούτε θα λυθεί το πρόβλημα σημαντικής μερίδας πρώην δημοτικών αστυνομικών που μετατάχθηκαν άρον άρον σε "σκληρές" υπηρεσίες δίχως την απαραίτητη εκπαίδευση!

4 σχόλια :

pyrovolitis είπε...

Λες και δεν ξερετε οτι ναι μεν οι Δημοι θελουν πισω δημοτικους αστυνομικους, αλλα πολυ λιγοτερους απο οτι ειχαν.
Μια χαρα τους βολευει.
Οπως και τα υπουργεια που κρατανε τα ατομα που χρειαζονται.

Δυστυχως αυτη ειναι η αληθεια.

kostas fotis είπε...

ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΩΝ Δ.Α ΑΠΟ ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ΚΤΛ,ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ(ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ) ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΑΚΟΜΑ...ΟΠΟΤΕ ΑΦΗΣΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.....

allegro gr είπε...

Έχουμε κάποια ενημέρωση, σχετικα με τις τυχόν τροποποιήσεις που θα έχει το νομοσχέδιο????? Αύριο ψηφίζεται?

Giorgos M είπε...

αφου οι αδικίες συνεχίζονται, γιατί δεν δηλώνουμε και οι 1548 διάθεση υπουργού να τους κουφάνουμε!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...