Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Οι αλλαγές που προτείνει η ΚΕΔΕ για την επανασύσταση της Δ. Α. - Ζητά νέες προσλήψεις αντί του αυτονόητου να επιστρέψουν εθελοντικά οι π.Δ.Α που μετατάχθηκαν σε Κ.Κ!

Ως θετικές  κρίνει τις ρυθμίσεις  για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας  που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση το ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Ωστόσο  επαναβεβαιώνει την αρχική της απόφαση σύμφωνα με την οποία ζητούσε την  επιστροφή, κατά προτεραιότητα στους δήμους από τους οποίους προήλθαν,  των πρώην δημοτικών αστυνομικών που σήμερα υπηρετούν στην ΕΛΑΣ, καθώς και ότι οι δαπάνες μισθοδοσίας και ασφαλιστικής τους κάλυψης για το 2015 να καλυφθούν από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 

Επίσης ζητά, αφού ολοκληρωθεί  η διαδικασία της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, να γίνει αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, να καταμετρηθούν τα κενά στους δήμους, όπου επανασυστάθηκε η υπηρεσία, ώστε αυτά να συμπληρωθούν με νέες προσλήψεις. 

Επίσης η ΚΕΔΕ ζητά όσοι δημοτικοί αστυνομικοί κατετάγησαν κάνοντας χρήση της ενδοδημοτικής κινητικότητας να μην «μετατάσσονται αυτοδικαίως», όπως προβλέπει το άρθρο 19 παρ. 4 του νομοσχεδίου, αλλά να είναι στη διακριτική τους ευχέρεια η επιστροφή ή όχι στη Δημοτική Αστυνομία, δεδομένου ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πρόκειται για πτυχιούχους, που έχουν καλύψει επείγουσες ανάγκες σε δήμους, όπου μετατάχθηκαν με την ενδοδημοτική κινητικότητα. 

www.dikaiologitika.gr

8 σχόλια :

aiva fly είπε...

Ξεφτίλα 20 δήμαρχοι να ξηλώνουν 1500 εργαζόμενους της ΕΛ.ΑΣ και να ανατρέπουν για δεύτερη φορά τον οικογενειακό μας προγραμματισμό!!

Να μας απολύουν λέγοντας μας αναποτελεσματικούς και δυο χρόνια μετά αφού μας καταστρέψαν οικονομικά, ηθικά και οικονομικά να κάνουν ΤΗΝ κολοτούμπα και να μας ζητάνε πίσω σε ένα βράδυ (02:00 το ξημέρωμα κατατέθηκε το νομοσχέδιο) .

Αυτοί είναι επικίνδυνοι για την δημόσια ασφάλεια και οι τύχες των οικογενειών μας θα βρίσκονται στα
χέρια τους σε λίγο καιρό..

Παραμονή στην ΕΛ.ΑΣ, φτάνει πια τα παιχνίδια τύπου ΠΙΝΚ-ΠΟΝΚ στις πλάτες των οικογενειών μας..

Stavros είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με την/τον aiva fly!!!

kostas police είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!!! ΔΙΜΑΣΤΙΝ ΒΟΗΘΑ ΚΑΙ ΣΥ...

Βασ.Τυρ.ο Φελωνιώτης είπε...

Tα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας,κ.ΚΕΔΕ!Οι υπόλοιποι τι είναι παρίες της ελληνικής κοινωνίας και με ποιο δικαίωμα εκτοπίζονται ή οδηγούνται σε νέα κινητικότητα ή μάλλον διαθεσιμότητα με τις γνωστές συνέπειές της;
Μπορεί να μη σάς αρέσουν κάποιες αλήθειες,αλλά τι να κάνουμε αυτά έχει η ελεύθερη ηλεκτρονική εφημερίδα!
Άλλωστε εσείς έχετε το πεπόνι και εσείς το μαχαίρι.
Τώρα αρχίζουν τα τύμπανα και φυσικά ,όταν νιώσει ο καθένας προδωμένος, δημοσιεύει τις απόψεις του, προκειμένου να γίνουν θέματα προς σχολιασμό.
Κανείς δεν είπε ότι όσα έπραξαν οι Σαμαροβενιζέλοι ήταν καλώς καμωμένα,αφήστε όμως κάμποσους να πιστεύουν ότι σε γενικές γραμμές ό,τι έγινε ασφάλιζε και την παραμονή σας στη δημοτική αστυνόμευση της ΕΛ.ΑΣ και το σίγουρο μέλλον σας!
Το ότι θα γυρίσετε υποχρεωτικά όλοι, μόνο οι τοποθετηθέντες στην ΕΛ.ΑΣ, ρωτώ είναι δίκαιο;
Για να δούμε τώρα ποιοι θα είναι οι ευχαριστημένοι και πόσοι οι δυστυχείς!
Και μη μου πείτε ότι μαυτά που καταγράφει κάποιος δημιουργεί διχόνοια ανάμεσά σας.Δεν απευθυνόμαστε σε νήπια ,αλλά σε άνδρες και γυναίκες με ηλικιακή και πνευματική ωριμότητα.
Έχουμε γνώση και αποδείξεις για το ποιοι λειτούργησαν με τέτοιους σκοπούς στο κοντινό παρελθόν.
Ούτε το όνομά μου είναι κρυφό, γιατί πολλάκις ,συνάδελφοί σας ,το ανέφεραν μετά από σχόλια και μάλιστα κορυφαία όπως γράφατε!
Σας εύχομαι κάθε ευτυχία και δημιουργική συνέχεια!
Εάν πάλι πιστεύετε ότι το site σας είναι απλά κλειστό και δεν επιτρέπεται να πει τη γνώμη του κάποιος εκτός του λειτουργήματός σας,τότε πάω πάσο.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας!

Giannis Agiannis είπε...

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ επιστροφή όλων των πρώην Δ/Α στις θέσεις που βρισκόντουσαν 22/09/13. Από εκεί και πέρα, όποιος θέλει να αλλάξει πόλη, με τις νόμιμες διαδικασίες. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα.

Υ.Γ. Όσοι τις τελευταίες μέρες, κάνουν τα πάντα προσπαθώντας να μείνουν ΕΛ.ΑΣ., ας το πάρουν απόφαση ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν τους/μας θέλει.

ELENI MARINAKIDOU είπε...

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΑΡΘΡΟ 19 ΤΟΥ ΥΠΟ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΑΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΠΡΟΧΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ( ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΣ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ)ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΕΠΩΝ. ΕΓΩ ΑΝΗΚΩ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΩΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ, ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΥΧΕΡΟ ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΡΘΗΚΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ 7-10 ΜΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ Κ.Κ. Η' ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ. ΠΕΡΥΣΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑΞΑ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΘΙΓΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ. ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΟΥΤΕ ΣΤΟΛΗ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΛΩ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΜΟΥ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ. ΑΝ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΘΑ ΔΡΑ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΑΜΕ -ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ- ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟ ΣΥΜΕΦΟΡΟΝΤΩΝ ΜΑΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ...

aiva fly είπε...

Αγαπητέ "Αγιάννη" τι σε κάνει να επιμένεις στην υποχρεωτική επιστροφή και όχι στην εθελοντική?

Η δική μου άποψη δίνει "προσωπική" επιλογή χωρίς να επηρεάζει το σύνολο.

Η δική σου, τι?

Εξήγησε μας τα ΚΊΝΗΤΡΑ σου πίσω από την ανωνυμία σου...Με τιμή
Αϊβατζίδης Στάθης

Π.Υ ΕΛ.ΑΣ

Nestor είπε...

H ζωη του Γιαννη Αγιαννη εμεινε στασιμη και μαλλον ετσι θα συνεχισει. Γιαυτο δεν αντιλαμβανεται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...