Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015

Η έκθεση της Διαρκούς Επιτροπής Δηµόσιας Διοίκησης, Δηµόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στο σχέδιο νόµου του ΥΠΕΣΔΑ για τις επαναπροσλήψεις - Υποχρεωτικά επιστρέφουν τελικά οι εξαιρεθέντες της διαθεσιμότητας των Δ.Α. στην (νέα) Δημοτική Αστυνομία;;;

Στο κείμενο, στο άρθρο 19, (παρ. 4) αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι παραμένοντες (εξαιρεθέντες) επιστρέφουν υποχρεωτικά τελικά. Θεωρούμε ότι έγινε λάθος, διότι ο ίδιος ο ίδιος ο Αναπλ. Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης  ανέφερε μιλώντας στην επιτροπή ότι η επιστροφή τους στη (νέα) Δημοτική Αστυνομία θα είναι προαιρετική-εθελοντική. Πραγματικά δε μπορούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει...Αν όντως όμως ισχύει όπως έχει το άρθρο, τότε η απόφαση για 350 παραμένοντες στην ΕΛ.ΑΣ. "υποχρέωσε" κατά κάποιο τρόπο τον υπουργό, για να μη "χαθούν" κι άλλοι π.Δ.Α., να φέρει με το ζόρι τους εξαιρεθέντες. Επίσης, όπως διαβάζουμε στο κείμενο της έκθεσης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής, όσοι δεν επιλεγούν για παραμονή στην ΕΛ.ΑΣ. υποβάλλουν εκ νέου αίτηση για την ένταξή τους στις -μόνο- στις κατηγορίες των περιπτώσεων β' και δ'. Όπου περίπτωση β' είναι προσωποπαγείς θέσεις που δημιουργούνται, με τον ίδιο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά την θέση τους σε διαθεσιμότητα, στο ΥΠ.ΕΣ, στη διάθεση του υπουργού  και περίπτωση δ' είναι συνιστώμενες θέσεις προσωπικού που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Αναπληρώτριας Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιας για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής. Δείτε πως έχει διαμορφωθεί το κείμενο μέχρι στιγμής:


ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ (ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ) ΚΕΙΜΕΝΟ !
11 σχόλια :

ioa dim είπε...

που ειναι η ρυθμιση για τοπο συμφεροντων; το ξεχασαν ;

allegro gr είπε...

Πραγματικα, ο τόπος συμφερόντων που είναι βρε παιδια???? Καλά τι κοροϊδία τρώμε....... Γιατί τοσα ψέματα???? Γιατι? Πλήρης αδικία....συγχαρητήρια!!!!!

Roumelian Dorian είπε...

Ρε στις φυλακές παρακαλάνε γονατιστοί να γυρίσουν! αρτσι μπουρτσι και λουλάς! φτιάξτε εκεί μία κ....τροπολογία να δίνει εθελοντική δυνατότητα επιστροφής σε ΟΛΟΥΣ και να τελειώσει εκεί το θέμα! Και ας κάτσει όποιος θέλει στην ΕΛ.ΑΣ, στις Φυλακές ή όπου τελος πάντων είναι!

allegro gr είπε...

Dimastin, αυτό είναι το τελικο σίγουρα? Ο τόπος συμφερόντων που καμαρωνε και έλεγε ο Κατρουγκαλος, που πήγε? Εξαφανίστηκε?

Κ.Διαμαντάκος είπε...

Αν αυτο είναι το τελικό πρόκειται για κατασκεύασμα ανευ προηγουμένου. Που είναι η εθελοντική επιστροφή???? ο τόπος συμφερόντων??? Μας εμπαίζουν !!!!1 Για μία ακόμη φορά.

Giorgos M είπε...

Τα έλεγα από την αρχή,το 2013:
Όσο κοιτάνε την πάρτη τους αυτοί που έχουν άκρες , τόσο πέφτουν μέσα στο λάκο που σκάβουν για τους άλλους (μερίδα αυτών, γιατί πάντα επιβιώνει το ισχυρότερο "χαρτι"...).
Γι' αυτό φωνάζουμε για ενότητα, ισότητα κλπ. Οπότε πλέον η λύση είναι ή απόσυρση του άρθρου ή συνολική υποχρεωτική επιστροφή όλων από κάθε φορέα. Ας συνδυαστεί ή όποια επιλογή και με εθελοντική κινητικότητα σε β' φάση...
Επί του παρόντος άρθρου, αν παραμείνει έτσι, θα έπρεπε να δώσουν στους εξαιρεθέντες την επιλογή και για υπ.ες., άσυλο ώστε κάποιοι λίγοι να φύγουν από την ομηρία του δήμου εξαίρεσης και κάποιοι πολλοί να μη γυρίσουν πίσω στο δήμο που έφυγαν με ενδοδημοτική!

allegro gr είπε...

Καλά, τάχα έχει γίνει λάθος εκ παραδρομης και θα γίνουν διορθώσεις.....Μπαρουφες. Παιζουν με τις ζωές μας. Ντροπή τους!!!!! Ποτε είναι να ψηφιστεί αυτό τώρα??? Αν προλάβουμε να διορθώσουμε οτι μπορούμε.. Που είναι οι εκπρόσωποι μας????Έχουμε τηλέφωνα επικοινωνιας μαζί τους?? Να μάθουμε τι παιζει....

Giannis Zaratustras είπε...

Συγνώμη αλλά αν αυτό που διαβάσαμε είναι το τελικό κείμενο τότε απλά ντροπή τους.
Δε μπορούν να παίζουν έτσι με τις ζωές και τις οικογένειες μας και επιπρόσθετα
ο allegro gr έχει απόλυτο δίκιο, αυτοί που μας εκπροσώπησαν τι έχουν να πουν γιαυτό;

jackal είπε...

Το οτι δε μας θέλει η ΕΛ.ΑΣ το επιβεβαιώνουμε κ τώρα αφου μπορούσε να κάνει πλήρη ένταξη τώρα. Αυτά τα ειδικά(δελτίο ταυτ.πολιτικο ενστολο) σημαίνουν ειδικοί εργατες ελ.ας στα τμήμητα κέντρου εννοείται διαθέσιμοι 24ωρο με μισθό 660. Ξεφτίλα! Αυτοί δινουν κίνητρο να φύγεις κ οχι να μείνεις!

spiros kara είπε...

καλα θα μας τρελανουνε αυτοι,παιζουν με τα νευρα μας, ο ιδιος ο κατρουγκαλος ειχε πει στη βουλη για τους παραμενοντες στους δημους οτι αλλαζει τη λεξη αυτοδικαια με τη λεξη εθελοντικα,που ειναι αυτο......

Ioanna Mpalats είπε...

Τι είναι αυτό πάλι?Δώστε δύο επιλογές επιτέλους:1)εθελοντική μετακίνηση απο όλους τους φορείς προς δημοτική 2)επιλογή τόπου συμφερόντων . Είναι πολύ απλά τα πράγματα και τα έχουν μπερδέψει τόσο πολύ που στο τέλος θα γίνει μια τρύπα στο νερό. Αφού πλέον δεν τίθεται θέμα επανασύστασης της δημοτικής και ο κάθε δήμος θα κάνει οτι θέλει ας έχουμε δικαίωμα επιλογής. Τέλος είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν που(τόπος)και ποιές(φορέας) θα είναι οι προσωποπαγείς θέσεις όπως γίνεται σε κάθε κινητικότητα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...