Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

Βούτσης: «Μ.Πέμπτη θα συζητηθεί το ν/σ για τις επαναπροσλήψεις των δημοσίων υπαλλήλων»

Για σειρά γενναίων μεταρρυθμίσεων που ξεκινούν από σήμερα με το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών κράτησης Γ΄Τύπου, μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης σε παρέμβασή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Παράλληλα ο κ. Βούτσης, χαρακτήρισε την εβδομάδα που διανύουμε, Μεγάλη Εβδομάδα Δημοκρατίας της χώρας ενώ τόνισε ότι όλα όσα έχουν δρομολογηθεί, είναι σύμφωνα με τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτή είναι η Μεγάλη Εβδομάδα Δημοκρατίας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι σήμερα ξεκινά και γίνεται το πρώτο βήμα μιας γενναίας μεταρρύθμισης. Θα ακολουθήσει αργότερα η κατάθεση του σωφρονιστικού κώδικα και οι μεγάλες αλλαγές του ποινικού κώδικα. Απόγευμα Μεγάλης Τετάρτης θα αναρτηθεί το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, Μεγάλη Πέμπτη θα συζητηθεί το νομοσχέδιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου, για την επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων που έχουν απολυθεί αντισυνταγματικά, ενώ αύριο θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ», ανέφερε ο κ. Βούτσης και συμπλήρωσε:

«Τα βήματα αυτά για την δημοκρατία είναι η ταυτότητα αυτής της κυβέρνησης που αποφασιστικά δεν διαπραγματεύεται μόνο αλλά παρεμβαίνει και υλοποιεί το πρόγραμμα για το οποίο ο λαός την εξέλεξε».

Ο κ. Βούτσης επεσήμανε ακόμα με κατηγορηματικό τρόπο, ότι ευεργετικές διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για φυλακισμένους με αναπηρία, «προφανώς και δεν έχουν ονοματεπώνυμο ούτε φωτογραφίζουν κανένα αλλά ούτε και εξαιρεί ονόματα».

«Αυτό θα ήταν απαράδεκτο αν γινόταν», τόνισε και πρόσθεσε:

« Η θανατική ποινή καταργήθηκε εδώ και 42 χρόνια, όπως και τα βασανιστήρια. Οι ποινές φυλάκισης είναι ακραία καταστολή όσων τιμωρούνται για ακραίες πράξεις.

Δεν δικαιούται κανείς να επιβάλει ή να σιωπά και να ανέχεται επί 10ετιες περιστολή δικαιωμάτων όσων στερήθηκαν την ελευθερία τους».

Έντονα επικριτικός ήταν ο κ. Βούτσης στα όσα ανέφερε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας που χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ρουσφέτι στους τρομοκράτες.

«Όταν λέτε ότι είναι ρουσφέτια στους τρομοκράτες πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Δεν έχετε δικαίωμα να δημιουργείτε διχασμό, τρόμο, ή φόβο και να μιλάτε για ρουσφέτια σε τρομοκράτες. Αποδεχτείτε την άλλη άποψη και καταψηφίστε στο επίπεδο πραγματικών όμως επιχειρημάτων» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης χαρακτήρισε άριστες τις σχέσεις του με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, διαψεύδοντας «το αφήγημα», όπως το χαρακτήρισε, ότι δεν συμφωνεί μαζί του σε ότι αφορά τις απόψεις του για την αντιμετώπιση του θέματος με τις καταλήψεις.

«Ακραίοι μνημονιακοί κύκλοι παίξανε επικίνδυνα παιχνίδια», είπε ο κ. Βούτσης ενώ έκανε λόγο για πολιτική των δύο άκρων που εξέπνευσε και πρόσθεσε ότι η επανάληψή τους δεν προσφέρει τίποτα άλλο παρά δυναμιτίζει το κλίμα.

1 σχόλια :

Βασ.Τυρ.ο Φελωνιώτης είπε...

Δυστυχώς ,κ.Βούτση,με την πολιτική ανοχής σε διάφορες αντιεξουσιαστικές ομάδες,οδηγείτε τη χώρα σε απόλυτο χάος και το λαό που σας ψήφισε και εμπιστεύθηκε σε απογοήτευση!
Άκουσον άκουσον,τι είπε ο κ.Πανούσης!:<>.
Δηλαδή,παιδιά μου,τούς αφήνουμε να καστρέφουν και όποτε δεήσουν,αφού κουρασθούν να καταστρέφουν , θα φύγουν ανενόχλητοι και ηρωποιημένοι!
Μήπως οδηγούμε τη χώρα σε ένα πολιτικό <> με ανοχές που δείχνουν ανικανότητα και ενέργειες που οδηγούν στην παρανομία και τον εκφασισμό της κοινωνίας;
Όταν μια κοινωνία φορτώνεται με τόσα δεινά και απελπισία, οδηγείται εύκολα σε διχασμό και ανώμαλες πολιτικές καταστάσεις ,κ.Βούτση!
Ο θεός να βάλει το χέρι του,αλλά μην το περιμένετε αυτό,γιατί μαυτά που συμβαίνουν απόστρεψε το πρόσωπό του από μάς!
Πάντως αν θέλει συμβουλές ο κ.Πανούσης από ένα δάσκαλο ,για να λύσει τα προβλήματα των καταλήψεων δημόσιων κτιρίων,είμαι διατεθειμένος να τον βοηθήσω κι ας μην περιμένει να τόν βοηθήσουν συνάδελφοί του ,που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις φακιές από τα φασόλια!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...