Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ. – Ζήτησαν επαναπρόσληψη από τον Κατρούγκαλο

Πάνω από 300 καθαρίστριες των οποίων η σύμβαση έληξε το 2013 και έκτοτε έμειναν άνεργες συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητώντας να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο για την επαναπρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος τις παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών καθώς δεν εντάσσονται -όπως είπε- στο νομοσχέδιο από την στιγμή που δεν είναι απολυμένες.

Η συγκέντρωση συντονίστηκε από το ΠΑΜΕ (βρέθηκε εκεί και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη) που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι χρησιμοποίησε το "κόκκινο γάντι των καθαριστριών" μόνο για τις προεκλογικές σκοπιμότητες και για την τόνωση του φιλεργατικού προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ.

Το νομοσχέδιο για την επαναπρόσληψη 10.000 απολυμένων, διαθεσίμων και αδιόριστων επιτυχόντων παλιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.

Πηγή: www.iefimerida.gr

1 σχόλια :

giorgos kio είπε...

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, με άρθρο - φωτιά στην εφημερίδα «Τα Νέα» αναφέρεται σε όσα έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο χώρο της Δημόσιας Τάξης:

«Όποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη (δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές) όποιος πιστεύει ότι τα διδάγματα της Ιστορίας μας είναι περιττά (αφού όλοι οι λαοί είναι «αδελφωμένοι» - sic) και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση (sic) τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά το άρθρο του Γιάννη Πανούση:

Πρέπει να συνεννοηθούμε και να αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης, τα οποία συνήθως εκδίδουν άνθρωποι «χωρίς πρόσωπο».

Αριστερά και μάλιστα Κυβερνώσα Αριστερά, σημαίνει ισοελευθερία, δικαιώματα, κοινωνική πολιτική, δημόσιο έλεγχο, δικαιοσύνη. Όποιος θεωρεί ότι στο σύγχρονο διεθνές και ευρωπαϊκό πεδίο Αριστερή Διακυβέρνηση σημαίνει ανοχύρωτη χώρα και πόλη (δίχως προσωπική, κοινωνική, εθνική ασφάλεια, δίχως στρατό και δίχως αστυνόμευση, ίσως και χωρίς δικαστές ή φυλακές) όποιος πιστεύει ότι τα διδάγματα της Ιστορίας μας είναι περιττά (αφού όλοι οι λαοί είναι «αδελφωμένοι» - sic) και ότι η Παιδεία μας επιτρέπει κάθε ανομική δράση (sic) τότε όχι μόνο δεν έχει σχέση με την Αριστερά αλλά ούτε και με τη Δημοκρατία. Αυτήν την Αριστερά του Τίποτα δεν τη χρειάζονται ο τόπος και ο λαός. Η ώρα της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν είναι η ώρα των ανέξοδων ιδεολογημάτων και των ανούσιων τσιτάτων αλλά η ώρα της εμπέδωσης θεσμών πολιτικής νομιμοποιίησης και κοινωνικής συναίνεσης.

ΥΓ1: Έχει επιστημονικό ενδιαφέρον το ότι μερικοί «καθαρόαιμοι αριστεροί» (ποιος τους έχρισε άραγε;) θεωρούν «φασιστικό» ό,τι δεν τους αρέσει και το υβρίζουν ως χυδαίο. Ιδού το ήθος των «γνησίων»...

ΥΓ2: Θα ήθελα να μάθω πώς νοούν οι «καθαρόαιμοι» την «αριστερή Αστυνομία». Να καίγονται οι αστυνομικοί από τους κουκουλοφόρους; Κι αν ναι, ποιοι εκπροσωπούν τη Δημοκρατία και την Κοινωνία και από ποιους ελέγχονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...