Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

Δύο νεκροί από μαχαιρώματα στις φυλακές Κορυδαλλού - 21 τραυματίες - Πρόεδρος Ο.Σ.Υ.Ε: «Είχαμε πει ότι θα θρηνήσουμε νεκρούς»

- Δύο νεκροί και 21 τραυματίες από χτυπήματα με αυτοσχέδια μαχαίρια, ξύλα και ρόπαλα
- Στο σημείο έσπευσαν 10 ασθενοφόρα που μετέφεραν τους τραυματίες στο Τζάνειο Νοσοκομείο
- Οι φασαρίες άρχισαν στην τρίτη πτέρυγα των φυλακών, όταν ομάδα Αλβανών και Αράβων επιτέθηκε σε Πακιστανούς
- Πρόεδρος Σωφρονιστικών Υπαλλήλων στο Newsit:"Είχαμε προειδοποιήσει ότι θα θρηνήσουμε νεκρούς"
- Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση, οι κρατούμενοι κλειδώθηκαν στα κελιά τους


Σοβαρές συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων σημειώθηκαν στην τρίτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλών, όπου κρατούνται οι ποινικοί. Δύο οι νεκροι, πακιστανικής καταγωγής.

Οι συμπλοκές άρχισαν στην τρίτη πτέρυγα, όταν ομάδα Αλβανών και Αράβων επιτέθηκε με αυτοσχέδια μαχαίρια σε Πακιστανούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 23, δύο εκ των οποίων υπέκυψαν στα τραύματά τους.
Στο σημείο έσπευσαν 10 ασθενοφόρα που μετέφεραν τους τραυματίες στο Τζάνειο Νοσοκομείο και από εκεί θα διανεμηθούν σε άλλα νοσοκομεία της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο εξ' αυτών μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Νίκαιας, ενώ πολύ σοβαρά τραύματα φέρουν ακόμη πέντε κρατουμενοι που παρέμειναν στο Τζάνειο.

Πρόεδρος ΟΣΥΕ : «Είχαμε προειδοποιήσει ότι θα θρηνήσουμε νεκρούς»

Όπως δήλωσε στο Newsit o Σπύρος Καρακίτσος, πρόεδρος των Σωφρονιστικών Yπαλλήλων Ελλάδας (σσ. ΟΣΥΕ):  «Η αναταραχή ξεκίνησε περίπου 40 λεπτά πριν από το βραδινό γενικό κλείσμο τον φυλακών. Ομάδα Αράβων κρατουμένων συνέπραξε με Αλβανούς κρατουμένους, στην τρίτη πτέρυγα των φυλακών, όπου κρατούνται ποινικοί, και επιτέθηκαν με αυτοσχέδια μαχαίρια σε ομάδα Πακιστανών κρατουμένων. Τα αίτια του καβγά δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί. Αυτή την ώρα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση και οι κρατούμενοι έχουν κλειδωθεί στα κελιά τους. Εδώ και καιρό είχαμε προειδοποιήσει ότι η κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού είναι έκκρυθμη και είχαμε πει ότι θα θρηνήσουμε νεκρούς. Δυστυχώς, οι χειρότεροί μας φόβοι επαληθεύτηκαν».ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ, ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ, ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
Πηγή: www.newsit.gr

5 σχόλια :

kostas fotis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Roumelian Dorian είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kostas fotis είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Roumelian Dorian είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kostas fotis είπε...

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΕΚΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΕΜΠΑΘΗΣ Κ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΙΛΟΓΙΣΜΟ Κ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...